Acne ervaringen met een dermatoloog

Doen of niet doen?

Gemiddelde leestijd: 10 minuten
mm
dermatoloog acne ervaringen

Veel mensen vragen het zich af: is het verstandig een dermatoloog in te schakelen of juist niet? En wat zijn dan de ervaringen bij acne met een dermatoloog?

Als je last hebt van acne dan is dat natuurlijk erg vervelend. Maar wat kan je precies doen aan acne? Een optie die je hebt is een bezoekje brengen aan een dermatoloog.

In dit artikel vind je meer over het gebruiken van een dermatoloog bij de behandeling van acne. Daarnaast worden een aantal ervaringen gedeeld van acne patiënten die al een behandeling zijn ondergaan. Bovendien krijg je nog iets meer uitleg over wat acne is.

Lees snel verder en ontdek alles wat je wilt weten over dit onderwerp!

Wat is acne?

Voordat je ervaringen met acne bij dermatologen gaat ontdekken, is het goed om te weten wat acne nou eigenlijk is.

Acne is iets wat ontstaat door de ontsteking van het deel van de huid waar een talgklier zit. Hoe acne eruitziet is per persoon verschillend. De ene persoon zal slechts een paar puistjes, terwijl anderen het veel zwaarder te verduren krijgen.

Het kan zelfs zo erg zijn dat mensen het plezier in hun leven verliezen, doordat ze last hebben van acne.

Er zijn een aantal factoren van invloed op hoe ernstig je acne krijgt. Hierbij kan je onder andere denken aan erfelijkheid, maar ook aan het openkrabben van de puisten die je hebt, waardoor alleen maar littekens zullen ontstaan.

Een dermatoloog kan helpen acne te behandelen en onder controle te houden. Een dermatoloog is dan ook een arts die zich heeft gespecialiseerd in de huid.

De ervaringen met dermatologen lopen echter uiteen. Zelf ben ik ook geen groot fan, maar hierover lees je zo meer.

Wat doet de dermatoloog en ervaringen van mensen met een dermatoloog

Het vervelende aan acne is dat het soms eigenlijk niet goed te behandelen is. De laatste jaren zijn er wel steeds meer mogelijkheden gekomen voor een behandeling, maar het blijft lastig. Acne is dus soms een chronische aandoening en daar kom je niet zomaar van af.

Ondanks dat het niet altijd genezen kan worden, kan er wel voor worden gezorgd dat de acne als het ware rustig wordt, waardoor het vanzelf minder zal worden. Hier kan een dermatoloog je bij helpen.

Welke behandeling je krijgt is afhankelijk van hoe ernstig je acne is. Er is dus niet een standaardbehandeling tegen acne. Er wordt onder andere gekeken naar hoe ernstig het is, wat je huidtype is, hoe oud je bent en welk geslacht je hebt.

Op basis van die zaken, en nog een aantal andere, zal de dermatoloog bepalen welke behandeling gebruikt zal moeten worden. Hierbij heb je behandelingen voor lichte acne, matig ernstige acne en ernstige acne.

Dingen om te proberen voor een bezoek aan een dermatoloog

Voordat je een dermatoloog inschakelt zijn er al een aantal dingen die je zelf kunt doen om acne te verminderen. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan niet krabben aan pukkels en dergelijke, je huid goed schoonhouden en het liefst geen make up gebruiken.

Mochten al deze zaken geen effect hebben is dat natuurlijk erg vervelend, maar er is nog geen man overboord. Je kan dan namelijk altijd nog naar de dermatoloog toe. Deze zal je dan zo goed mogelijk verder behandelen.

Een dermatoloog kan verschillende behandelingen aanbevelen en uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan een chemische peeling, lichttherapie of laserbehandeling. Deze behandelingen kunnen ook effectief zijn tegen acnelittekens.

Voordat een dermatoloog een professionele behandeling uitvoert, zal de acne vaak eerst geprobeerd behandeld te worden met medicijnen of zalven. In een ervaring vertelt een vrouwelijke acne patiënt bijvoorbeeld dat zij een medicijn in pil vorm, genaamd roaccutane kreeg voorgeschreven voor haar gecombineerde huidtype. Lees hierover meer in “isotretinoïne ervaringen” of “roaccutane ervaringen“.

De ervaringen van mensen met een dermatoloog

Het is natuurlijk best moeilijk om een dermatoloog in te schakelen als je last hebt van acne. Toch is het op een gegeven moment wel belangrijk dat je dit doet. Het kan je ook helpen als je weet hoe andere mensen een behandeling bij een dermatoloog hebben ervaren.

Het is wel belangrijk om te onthouden dat het hierbij gaat om persoonlijke ervaringen. Hoe de ene persoon het ervaren heeft, hoeft dus niet automatisch ook voor een ander te gelden.

Allereerst is het opvallend om te zien dat de behandelingen verschillende effecten hebben op mensen. Bij de ene patiënt werkt de behandeling al erg snel, terwijl bij de andere patiënt het resultaat soms enkele maanden op zich laat wachten.

Over het algemeen zal de behandeling wel tijdelijk werken. Het is dus wel verschillend per persoon hoeveel effect de behandeling precies zal hebben.

Mensen die bij een dermatoloog in behandeling zijn geweest tegen acne zullen uiteindelijk vaak tevreden zijn met het resultaat. In sommige gevallen kan het zo zijn dat er een medicijn nodig is met sterke bijwerkingen, hier is niet iedereen even blij mee.

Het is voor sommige mensen zelfs reden genoeg om het behandeltraject van een dermatoloog niet aan te gaan vanwege dat medicijn.

Mijn persoonlijke mening over dermatologen en acne

Aangezien ik mij elke dag bezig houd met huidproblemen, zoals acne, krijg ik dagelijks e-mails van patiënten. Veelal vertellen zij dat hun dermatoloog middelen voorschrijven die niet tot nauwelijks effect hebben.

Anderen keren werken de middelen wel, maar verdwijnen de effecten wanneer de kuur of behandeling stopt.

Het nadeel van medicijnen tegen acne is dan ook dat je er resistent tegen kunt worden. Dit betekent dat je lichaam kan wennen aan de ingrediënten in een antibioticum of middel.

Daarnaast betwijfel ik of behandelingen van dermatologen werken, omdat de echte onderliggende oorzaken van de puistjes vaak niet worden bestreden. De behandelingen van dermatologen zijn namelijk vrijwel nooit gericht op zaken zoals het voedingspatroon, de hormonen en de darmen van een acne patiënt. Vraag hier dus zeker naar als je besluit een behandeling te nemen.

Dermatologische behandeling tegen acne
Dermatologische behandeling tegen acne

Beoordeling door Fleur,

15 okt 2021
2

Voor patiënten met een heftige vorm van acne, of patiënten met acnelittekens kan een dermatoloog een goede optie zijn. Echter, veel patiënten klagen over het feit dat klachten terugkeren. Er wordt namelijk slechts tijdelijk gericht op het reduceren van de talgproductie, het stimuleren van de huidcellen en het in balans houden van de bacteriën. Deze factoren gaan weer een rol spelen na het stoppen met een behandeling.

Conclusie en meer ervaringen

Acne is een erg vervelende huidaandoening. Het kan lastig zijn om het te voorkomen, maar je kan wel zo goed mogelijk je best doen hierop. Er zijn namelijk heel veel dingen die je kunt doen om acne te verminderen.

Mocht het nou niet lukken om zelf de acne te verminderen, dan kan je altijd een dermatoloog inschakelen. Deze zal een bepaald behandeltraject kiezen op basis van een aantal punten.

Ervaringen van acne patiënten met een dermatoloog uit het verleden geven aan dat het niet altijd de beste behandelingen zijn.

Het effect dat de behandeling van de dermatoloog heeft zal dan ook per persoon verschillen. Zo heeft de ene persoon binnen een korte tijd al resultaat, terwijl het bij een ander wat langer op zich zal laten wachten. Anderen zullen slechts tijdelijke resultaten ondervinden.

Er is in ieder geval iets te doen aan deze aandoening.

Je kunt hieronder bekijken wat de ervaringen zijn van acne patiënten met mijn Leven Zonder Acne Methode. Vervolgens kun je acne effectief behandelen zonder zelf een behandeling van een dermatoloog te hoeven ervaren.

ONTHULD: De Leven Zonder Acne Methode

Wist je dat het elimineren van acne in 4 stapjes kan? Jij hebt nu de kans om hoe jij je voelt en eruit ziet, compleet te veranderen. Klik hier en zorg ervoor dat jouw puistjes snel verleden tijd zijn.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *