Diane-35 acne review

Kun je acne verhelpen met Diane-35 en is het een veilige pil?

Gemiddelde leestijd: 8 minuten
diane 35 en acne

Diane-35 acne review? Diane-35 kan gebruikt worden bij verschillende huidaandoeningen bij vrouwen. Denk bijvoorbeeld aan puistjes, een vette huid en overmatige beharing.

Diane-35 is een anticonceptiepil. Het mag alleen worden gebruikt als je eerst al verschillende maatregelen en behandelingen tegen acne hebt geprobeerd. Maak altijd een afspraak met je huisarts voordat je Diane-35 gaat slikken.

Een pil tegen acne kan helpen om de hormonen in balans te brengen. Op deze pagina vertel ik je alles over het gebruik van Diane-35 tegen acne. Ook zal ik ervaringen en reviews met je delen. Bovendien vertel ik of Diane-35 de werkelijke oplossing is voor acne, of dat je meer zal moeten doen om acne voorgoed te verwijderen.

Diane-35 gebruiken in de strijd tegen acne

Mocht je anticonceptie willen gebruiken en ook last hebben van matige tot ernstige acne, kun je Diane-35 inzetten. De werkzame stoffen cyproteronacetaat en ethinylestradiol kunnen helpen je hormonen in balans te brengen.

Diane-35 wordt geleverd in een verpakking met 3 strips met elk 21 tabletten. Op de verpakking staat aangegeven op welke dagen je de pilen moet nemen.

Je kunt testen of Diane-35 werkt tegen acne door het enkele maanden uit te proberen. Doorgaans duurt het ongeveer drie tot zes maanden voordat er zichtbaar resultaat is. Mocht de pil werken, kan deze maanden of jaren worden voorgeschreven. Hoelang je het dient te gebruiken is echter afhankelijk van de ernst van de acne. Dit zal de arts met je bespreken.

Het is belangrijk dat je eerst andere acnebehandelingen hebt geprobeerd, voordat je Diane-35 gebruikt. Denk aan orale antibiotica en middeltjes die op de huid kunnen worden aangebracht.

Veel vrouwen zien hun acne weer terugkomen nadat zij stoppen met de pil. De hormonen raken namelijk opnieuw uit balans. De pil hielp tijdelijk om mannelijke hormonen genaamd androgenen te bestrijden.

Puistjes door hormonen kunnen ook op natuurlijke manieren worden verholpen. Dit lijkt me beter dan het slikken van Diane-35, omdat er meerdere heftige bijwerkingen bekend zijn, zoals: pijn in de borst, gewichtstoename en depressiviteit.

Er zijn ontzettend veel regels opgesteld omtrent het gebruiken van Diane-35 pillen. Het is daarom verplicht om contact op te nemen met je huisarts voordat je dit gaat gebruiken tegen acne.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: Top 10 oplossingen voor puistjes

Je puistjes worden door meer beïnvloed dan wat je erop smeert. Ontdek de 10 gezonde gewoonten om je huid te verbeteren van binnenuit, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Diane-35 review en ervaringen

Ik ben voor je op zoek gegaan naar reviews en ervaringen over Diane-35 die ik hieronder met je ga delen. Voor de privacy van de acne-patiënten heb ik de namen weggelaten. Na de reviews zal ik ook mijn eigen review geven en vertellen hoe je acne definitief de baas kunt worden.

  • Een vrouw van 44 gebruikt Diane-35 al lang. Ze heeft op haar 11e last gekregen van acne en was hierdoor zelfs depressief geworden. Toen ze 16 werd is ze begonnen met de pil. Tot op heden gebruikt ze Diane-35. Ze heeft wel een paar keer geprobeerd te stoppen, maar de acne kwam in een heftige vorm terug. Als alternatief heeft ze een lichtere pil en roaccutane geprobeerd welke beide geen effect gaven. De vrouw geeft wel aan dat ze op de hoogte is van de bijwerkingen en het alleen voorgeschreven mag worden bij ernstige psychische en/of lichamelijke klachten.
  • Een andere vrouw van 25 heeft de Diane-35 pil vanaf haar 15e tot 24e levensjaar gebruikt nadat haar arts de pil voorschreef. Ze heeft erg veel klachten gehad, zoals een ongezonde darmflora, haaruitval en een onrustige huid. Ze raadt de pil niemand aan.
  • Een andere vrouw van 35 geeft aan dat ze erg ziek is geworden en zelfs blijvende klachten heeft overgehouden aan Diane-35. Ze geeft aan dat de pil een gunstig effect had op haar acne. Echter baalt ze enorm dat ze deze pil heeft gebruikt, omdat het chronische darmproblemen en vermoeidheidsklachten heeft opgeleverd. Bovendien wilt ze een verbod op deze pil in Nederland.
  • Een andere vrouw begon met de pil, omdat ze last had van puistjes en een onregelmatige ongesteldheid. Ze zag inderdaad haar vette huid en puistjes verdwijnen en werd één keer per maand ongesteld. Na jarenlang geen last te hebben begonnen de klachten, zoals ernstige hoofdpijn en gevoeligheid voor pigment vlekjes. Uiteindelijk is ze gestopt met Diane-35 slikken en zijn de vettige huid en onderhuidse puistjes weer teruggekomen.

Een tijd geleden zijn er 27 vrouwen overleden door trombose. Dit is een mogelijke bijwerking van de Diane-35 pil. Om deze reden wordt deze pil niet meer gebruikt als normale anticonceptie. Het wordt enkel nog gebruikt voor acne en overbeharing.

Diane-35
Diane-35

Beoordeling door Fleur,

05 mrt 2021
1

De vele negatieve reviews en ervaringen m.b.t. Diane-35 zeggen voor mijn gevoel genoeg. Het lijkt me een onveilig middel. Daarnaast zijn er genoeg veilige natuurlijke oplossingen om je hormonen in balans te brengen! Praat altijd met je huisarts als je deze pil toch wilt uitproberen.

Diane-35 of is er een veiligere behandeling voor acne?

Zoals je hebt kunnen lezen in mijn Diane-35 acne review en de beoordelingen van andere acne patiënten is deze pil in mijn ogen geen aanrader. Om je hormonen in balans te brengen en acne op te ruimen kun je dan misschien ook beter kiezen voor een veiligere oplossing.

In mijn gratis e-book “top 10 gemaakte fouten bij acne” leer je wat je kunt doen om acne te verminderen. Ook maak je direct kennis met mijn Leven Zonder Acne methode. Hierin vind je allerlei informatie over het bestrijden van de kernoorzaken van acne.

Dus wat kies jij? Diane-35 of een natuurlijke oplossing tegen acne?

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Ps. Laat het mij en de bezoekers in de reacties weten als jij Diane-35 hebt gebruikt in de strijd tegen acne en je review wilt delen!

Ook interessant voor jou:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *