Differin Gel Review

De puistjes kunnen terug komen als je stopt!

Gemiddelde leestijd: 10 minuten
mm
Differin acne review en ervaringen

Benieuwd naar een Differin gel review? Twijfel je nog om Differin te kopen en weet je niet zeker of het medicijn zal werken? De kans is groot van wel aangezien je op deze pagina terecht bent gekomen.

Je bent op Google gaan zoeken naar reviews over Differin en wilt weten of dit medicijn daadwerkelijk effectief is tegen acne.

Ik ben op zoek gegaan naar ervaringen van personen met acne en heb ook meerdere video’s bekeken over dit product. Ook heb ik zelf jarenlang last gehad van acne en andere medicijnen geprobeerd. Nu deel ik de bevindingen in deze Differin gel review. Ook vertel ik of Differin een goed product tegen je acne kan zijn of dat de puistjes zullen terug komen als je bent gestopt.

De stof adapeleen (retinoïden) in Differin zorgt ervoor dat acne wordt bestrijdt. Naast matige tot hevige acne wordt Differin ook ingezet om littekens en plekken te verwijderen. Je kunt de gel kopen als lotion, gel of crème, dat je vervolgens op de puistjes kunt aanbrengen.

Differin gel voor acne gebruiken

Voordat ik mijn eerlijke Differin gel review geef, zal ik je kort iets meer over het product vertellen. Als je last hebt van puistjes en milde tot matige acne kan het helpen om Differin gel te gebruiken. Het ingrediënt adapaleen in Differin zorgt ervoor dat ontstekingen verminderen en acne minder zichtbaar wordt.

Er ontstaan puistjes wanneer de talgklieren te veel talg produceren, en de huidporiën verstopt raken met talg, vuil en bacteriën. Het ligt aan de ernst van jouw acne of het verstandig is een medicijn in te zetten of acne via natuurlijke methodes te behandelen.

Persoonlijk denk ik dat de snelste oplossing voor acne een combinatie is van voeding, verzorging en een medicijn dat de huidige acne bacteriën doodt. Als medicijn kun je beginnen met benzoylperoxide 5%, of Differin.

Mochten de puistjes niet verminderen of verdwijnen kun je een nieuwe afspraak maken met je huisarts en een andere behandeling zoeken. Meestal wordt er dan een krachtiger oraal antibioticum ingezet, in combinatie met adapeleen. Ook kun je zoeken naar de onderliggende oorzaken van acne. Als de oorzaken namelijk niet worden opgelost, zal de acne ook nooit verdwijnen.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: Top 10 oplossingen voor puistjes

Je puistjes worden door meer beïnvloed dan wat je erop smeert. Ontdek de 10 gezonde gewoonten om je huid te verbeteren van binnenuit, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Hoe wordt acne verwijdert door Differin?

Zoals ik je vertelde is adapeleen een acne bestrijdende retinoïde. Differin helpt op meerdere manieren tegen acne, namelijk:

  • Vermindert de talgproductie
  • Vermindert pijn en huidirritatie
  • Helpt bij ontstekingen van de huid
  • Helpt oude huidcellen vernieuwen

De bestaande en nieuwe bacteriën die je acne aanwakkeren worden dus gedood met Differin. Hierdoor is de kans groot dat je misschien zelfs helemaal van je acne kunt afkomen. Volgens de verpakking van Differin duurt het ongeveer 12 weken om resultaten te zien en te beoordelen of het middel voor je werkt.

Voor een prijs van 25,- euro is Differin een vrij goedkoop medicijn om puistjes te verwijderen. Het spul is makkelijk aan brengen op de huid. Je kunt eindelijk weer een mooie huid krijgen, waardoor je zelfverzekerder wordt, wat ook weer goed is voor toekomstige puistjes.

Hieronder wordt een ervaring met Differin gedeeld. Je ziet hoe de huid van een vrouw is verandert in 2 weken door het gebruik van Differin. Later in dit blogbericht krijg je meer ervaringen te zien.

Tips voor het gebruik van Differin

Differin wordt gebruikt voor lichte tot matige acne en puisten. Om nog meer resultaat te zien kun je in veel gevallen Differin gebruiken met een antiobiotica. Denk bijvoorbeeld aan Benzoylperoxide en Clindamycine.

Je kunt door het gebruiken van Differin verschillende bijwerkingen krijgen, zoals een uitgedroogde huid, schilfers, jeuk en een rode huid. Daarnaast mag je in sommige gevallen Differin absoluut niet gebruiken, bijvoorbeeld als je zwanger bent.

Differin kun je meerdere keren per dag gebruiken. Maak je huid schoon met lauw water, voordat je de Differin gel lichtjes aanbrengt op je puistjes. Zorg dat het middel niet op je ogen, lippen of in je neusgaten terecht komt.

Op internet heb ik enkele honderden ervaringen gezien van acne patiënten die Differin hebben gebruikt. De meeste personen zagen al na 3 weken een groot verschil. Je kunt echter pas na 4 maanden zeker weten of Differin niet werkt voor jouw huid. Spreek je dermatoloog of arts als je tussentijds vragen hebt. Meestal wordt aangeraden het smeren van Differin de gehele periode vol te houden.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: Top 10 oplossingen voor puistjes

Je puistjes worden door meer beïnvloed dan wat je erop smeert. Ontdek de 10 gezonde gewoonten om je huid te verbeteren van binnenuit, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Differin review en ervaringen

Hieronder deel ik enkele ervaringen van personen met puistjes en acne die Differin hebben uitgeprobeerd:

  • Na veel onderzoek te doen en ervaringen te bekijken besloot een vrouw Differin te kopen. De persoon schrijft blij te zijn dat Differin geen plakkerig of opvallend residu achterlaat op de puist na het aanbrengen. Een dunne laag Differin aanbrengen, is al genoeg om verbetering te zien.
  • Iemand anders deelt ook een positieve ervaring op een forum. Deze persoon was bang voor de bijwerkingen van Differin, maar zag na de eerste dag geen huidirritatie en kreeg ook geen pijn. Na enkele weken waren de puistjes op het gezicht en de nek zo goed als weg. Ze is ervan overtuigd dat Differin in de toekomst voor meer goede ervaringen gaat zorgen.
  • Een vrouw vertelt op een forum dat zij al veel medicijnen en middeltjes heeft geprobeerd, en onlangs dus Differin heeft gebruikt. De puistjes zijn helaas niet verdwenen.
  • Een andere persoon is zeer te spreken over het medicijn, omdat het product in verschillende sterktes wordt aangeboden. Ook kun je Differin makkelijk (met een dun laagje) aanbrengen op de huid en gaat de gel best lang mee.
  • Een jongeman van 22 heeft een enkele maanden Differin gebruikt. Na het stoppen is de acne weer terug gekomen. Hij raadt het daarom niemand aan.
  • Een mevrouw die sinds haar 10e levensjaar last heeft van puistjes deelt haar verhaal over Differin. Ze kreeg zelfs psychische klachten, zoals schaamte en onzekerheid door de acne op haar gezicht. Na zo’n 25 behandelingen te hebben geprobeerd lukte het alsnog niet om de acne compleet te verwijderen. Het gebruik van Differin heeft eindelijk voor de oplossing gezorgd.

Differin Review & Conclusie

Naar mijn mening dien je erg goed onderzoek te doen voordat je geld uitgeeft aan het dure Differin middeltje. Ik ben echter een voorstander om te kijken wat een product je kan opleveren in plaats van naar wat het kost.

Differin werkt snel, is goedkoop en biedt de oplossing om symptomen van puistjes te bestrijden. Waar ik erg over te spreken is het gebruiksgemak van dit product. Je hoeft alleen wat gel op de puistjes te smeren en de kans op bijwerkingen is redelijk klein.

Echter, door alleen Differin gel te gebruiken, zullen je puistjes misschien wel tijdelijk verdwijnen, maar op de lange termijn terugkomen. Je zult namelijk de grondoorzaken van acne moeten bestrijden die ervoor zorgen dat acne in de eerste instantie ontstaat. Als deze oorzaken niet worden aangepakt, kan je nog jaren last blijven houden van acne en alle ongemakken die erbij horen. Ik vertel je hier meer over in mijn gratis e-book.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Hieronder zie je nog eens mijn review.

Differin
Differin

Beoordeling door Fleur,

04 nov 2020
4

Differin heeft veel positieve ervaringen gekregen. De werking bestrijdt dan ook meerdere symptomen van acne. Helaas worden de echte oorzaken, zoals hormonale schommelingen niet verholpen.

Ga naar je huisarts voor advies of neem een digitaal consult met een gekwalificeerd arts. Gebruik alleen medicijnen die zijn voorgeschreven door een gekwalificeerd arts of erkend apotheker, behalve als de medicijnen zijn goedgekeurd voor zelfmedicatie.

PuistenVerwijderen verkoopt zelf geen medicijnen, maar verwijst je door. Bezoek de website van de Rijksoverheid voor het veilig online bestellen van medicijnen.

Heb je zelf ervaringen met Differin? Laat dan gerust hieronder een reactie achter. Ik en andere bezoekers van mijn website zijn erg benieuwd of Differin helpt tegen acne!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *