8 dingen die je nooit moet doen als je acne hebt!

Gemiddelde leestijd: 8 minuten
dingen die je niet moet doen als je acne hebt

Als je last hebt van acne zijn er een aantal dingen die je nooit moet doen. Verschillende factoren kunnen namelijk je acne verergeren en er kunnen zelfs andere problemen met de huid ontstaan.

Aangezien acne erg vervelend is, ons uiterlijk verpest en schaamte oplevert, kan ik mij voorstellen dat je het zat bent. Misschien overweeg je nu middeltjes te gebruiken of de puistjes uit te knijpen. Je dient dan echter op de hoogte te zijn van een aantal dingen die je beter niet kunt doen.

Op deze pagina vertel ik over 8 dingen. Misschien heb je niet eens in de gaten dat je het doet. Echter kunnen deze dingen acne negatief beïnvloeden.

Wat je absoluut niet moet doen als je acne hebt

Acne is een lastige aandoening van de huid. Er wordt van alles beweerd over puistjes op internet, social media, reclames en de mensen om ons heen. Hierdoor weten mensen vaak niet wat ze nou wel of juist niet moeten doen tegen acne. Dat is begrijpelijk met al die beweringen en contradicties.

Er zijn verschillende dingen die je niet moet doen als je acne hebt. Hieronder vertel ik er meer over.

1. Geef niet jezelf de schuld van je acne

Ten eerste is het belangrijk dat je niet jezelf de schuld geeft van je acne. Het is zinloos en kan ervoor zorgen dat je meer stress krijgt. Het gevolg hiervan is dat meer acne ontstaat.

Acne ontstaat wanneer de poriën verstopt raken met talg en dode huidresten en ontstoken raken door acne veroorzakende bacteriën. Het ontstaan van puistjes is niet de schuld van iemand. Wel kunnen er een aantal dingen zijn die je doet, die bijdragen aan het ontstaan van acne.

Je kunt jezelf dus eens onder de loep nemen en afrekenen met slechte gewoontes. Wanneer jij met regelmatig dingen doet die een negatief effect hebben op processen in je lichaam kan je namelijk acne krijgen. Onthoud echter dat je positief moet blijven.

2. Raak niet continu je gezicht aan

Eigenlijk mag je alleen je gezicht en acne aanraken wanneer je je handen hebt gewassen met zeep. Anders kunnen vuiligheden en ziektekiemen van je handen in je poriën terecht komen. Dit draagt bij aan het opstapelen van verontreinigheden in de poriën, en dus het ontstaan van ontstekingen en puistjes.

Zorg dat je je gezicht niet meer zo vaak aanraakt. Dit kan zeker helpen bij acne.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: Top 10 oplossingen voor puistjes

Je puistjes worden door meer beïnvloed dan wat je erop smeert. Ontdek de 10 gezonde gewoonten om je huid te verbeteren van binnenuit, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

3. Houd je aan je huidverzorgingsregime

Veel mensen besluiten soms de planning van hun huidverzorgingsroutine te negeren. Echter kan het overslaan van één dagje al voor nieuwe puistjes zorgen. De vuiligheden kunnen namelijk erg snel ophopen in je poriën.

Een spotbehandeling kan wel een dagje worden overgeslagen. Echter is het elke dag wassen van de huid een zeer belangrijke stap bij de strijd tegen acne, die je niet mag onderschatten.

Zorg dus dat je voortaan minimaal één keer per dag je gezicht reinigt met een speciale milde reiniger tegen acne. Ga ook douchen als je hebt gesport of merkt dat je hebt gezweet.

4. Ga niet steeds allerlei vette, zuivelrijke of suikerrijke voedingsmiddelen eten

Sommige mensen kunnen last krijgen van een acne uitbraak door het eten en drinken van bepaalde voedingsmiddelen. Er wordt voornamelijk gedacht dat vette, zuivelrijke en suikerrijke voedingsmiddelen kunnen leiden tot acne.

Het vermijden van bepaalde voedingsmiddelen is zeker een optie als je momenteel last hebt van acne en niet goed weet wat je moet doen. Ga bijvoorbeeld eens een dagboek bijhouden, de slechte voedingsmiddelen uit je dieet halen en ga na wat het effect is op je huid. Zie je bijvoorbeeld dat het gunstig is voor je huid geen zuivel te eten? Probeer het dan weer eens te eten om te ontdekken of dit daadwerkelijk de veroorzaker is van je acne.

5. Knijp geen puistjes of acne uit

Het kan lijken of het laten knappen van een puistje de snelste oplossing is. Toch zorgt dit zowel op korte als lange termijn alleen maar voor meer problemen.

Wanneer je een puistje uitknijpt, kunnen de vrijgekomen onzuiverheden het omliggende huid irriteren. Dit kan weer voor meer verstoppingen en ontstekingen zorgen. Daarnaast kan het uitdrukken van een puistje er toe leiden dat een litteken op de huid ontstaat. Dergelijke littekens zijn vaak hardnekkig en gaan soms nooit meer weg.

Het is dus ontzettend dom je puistjes uit te knijpen. Hierdoor kan je nog vele jaren last blijven houden van acne, puistjes en littekens.

6. Overdrijf niet met producten

Na de tip je puistjes niet uit te knijpen, denk je misschien dat je dan maar zoveel mogelijk producten op de huid moet smeren. Echter kan dit er ook voor zorgen dat er juist meer puistjes ontstaan.

Het is niet goed voor je acne overmatig schoon te maken, hard te wrijven en allerlei verschillende producten van allerlei merken te gebruiken. Dit kan namelijk zorgen voor flinke irritatie aan de huid. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie van ingrediënten die verkeerd op elkaar reageren en een ontstekingsreactie veroorzaken.

Je kunt beter één keer per dag je gezicht wassen. Als je vaker gaat wassen, kan je gezicht gaan uitdrogen met meer schade als gevolg. Naast een reiniger kun je ook kiezen voor een serum, exfoliant en bacteriedodend middel.

7. Stop met steeds hetzelfde te doen

Mocht je een hardnekkige vorm van acne hebben, dien je een ander product te gebruiken dan een gewone gezichtsreiniger die gericht is op normale puistjes.

Wanneer je merkt dat een behandeling niet werkt, kan het slim zijn over te stappen op iets anders. Houd er wel rekening mee dat je pas na enkele maanden verbeteringen aan je acne pas begint te zien.

8. Stop met twijfelen en begin vandaag nog met mijn Leven Zonder Acne Methode

Misschien is het slechtste wat je tegen acne kunt doen, het niet beginnen met mijn methode. Door met mijn methode aan de slag te gaan, ga je namelijk de echte problemen van acne aanpakken in plaats van symptomen blijven bestrijden. Veel mensen zien dan ook slechts tijdelijke resultaten aan hun acne door middeltjes te gebruiken. Dit is vrij zonde van je geld.

Tevens leer je in mijn methode welke producten geschikt zijn voor jouw huidtype. Je krijgt dan ook een compleet huidverzorgingsregime die bij je past.

Via de onderstaande knop ga je naar mijn volledige methode!

ONTHULD: De Leven Zonder Acne Methode

Wist je dat het elimineren van acne in 4 stapjes kan? Jij hebt nu de kans om hoe jij je voelt en eruit ziet, compleet te veranderen. Klik hier en zorg ervoor dat jouw puistjes snel verleden tijd zijn.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *