Douchegel tegen acne

Wat is de beste douchegel als je last hebt van een acne-gevoelige huid?

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
douchegel tegen acne

Bijna iedereen krijgt in zijn of haar leven wel eens last van puistjes en acne. Het kan voorkomen op elke leeftijd. Acne ontstaat wanneer poriën in de huid verstopt raken met talg, dode huidcellen en bacteriën. Het is dus van belang dat deze drie elementen worden aangepakt.

Een douchegel gebruiken tegen acne is een vrij onbekende manier om de hardnekkige huidaandoening te bestrijden. De meeste acne patiënten gebruiken zonder erbij na te denken shampoos en douchegels voor de normale huid, terwijl deze niet geschikt zijn voor de acne-gevoelige huid. Dankzij effectieve ingrediënten in de douchegels kun je acne op je hele lichaam verminderen.

In dit artikel zal ik je meer vertellen over het gebruiken van een douchegel tegen acne. Het is namelijk belangrijk dat je acne zo snel mogelijk gaat aanpakken om te voorkomen dat je littekens krijgt en je zelfrespect en lichaamsbeeld verslechteren.

Waarom werkt een normale douchegel niet tegen acne?

Een normale douchegel gebruiken is helaas iets wat de meeste acne patiënten doen. Hiermee verergeren zij hun acne klachten.

De meeste fabrikanten van douchegels stoppen zo goedkoop mogelijke ingrediënten in hun producten. Deze ingrediënten kunnen veel te hard zijn voor de huid. Als je al acne hebt, is dit helemaal geen goed idee. De bestaande acne zou kunnen ontsteken.

Er zijn meerdere nadelen te bedenken voor een normaal badproduct. Het zou bijvoorbeeld niet in balans zijn met de pH waarde van de huid en ook de goede bacteriën van de huid doden. Dit soort dingen kunnen ervoor zorgen dat de huid vocht verliest, uitdroogt en er acne ontstaat.

Andere douchegels zullen juist wel geschikt zijn om te gebruiken voor je hele lichaam als je last hebt van acne. Deze producten kun je ook gebruiken om bijvoorbeeld puistjes op je rug, borst en schouders te bestrijden.

Welke ingrediënten in douchegels werken wel tegen acne?

Normale douchegels zullen geen ingrediënten bevatten die acne verhelpen. Meestal worden douchegels alleen gebruikt met het doel om lekkerder te ruiken. De meeste mensen worden toch niet zo vies dat het vuil niet van de huid kan worden gewassen met alleen water.

In het geval van acne is het belangrijk dat je let op de ingrediënten in de douchegels. Veel producten zijn namelijk gemaakt voor een normale huid. De werkingen hiervan zijn te hard voor de acne-gevoelige huid.

Welke douchegel het meest geschikt voor je is, is lastig te zeggen. Er zijn namelijk verschillende vormen van acne, variërend van mild tot ernstig. Ook zijn er verschillende huidtypes, zoals de droge en vette huid. Je kunt een dermatoloog raadplegen om hulp te krijgen bij het vinden van de beste producten in jouw situatie. Anders zal je zelf jouw acne moeten onderzoeken, door bijvoorbeeld mijn website door te nemen.

In milde tot matige gevallen van acne kan het inzetten van een douchegel werken tegen acne. Goede ingrediënten in gezichts- en lichaamswassingen zijn salicylzuur, aloë vera en tea tree olie.

Hoe gebruik je een douchegel tegen acne?

Voordat ik ga vertellen wat geschikte douchegels zijn voor acne, zal ik je iets meer vertellen over het gebruiken ervan. Veel mensen maken fouten tijdens het douchen die er toe kunnen leiden dat er acne en puistjes ontstaan.

Gebruik je een haarmasker tijdens het douchen? Breng deze dan aan in je haren en spoel het uit, voordat je een douchegel gebruikt. Zo zal je alles van de huid spoelen en dus voorkomen dat er restjes achterblijven op de huid en deze in de poriën terecht komen.

Het is een goed idee voortaan geen gloedhete douches meer te nemen. Het hete water kan bacteriën van de huid aantasten en voor uitdroging zorgen. Dit kan weer leiden tot meer onzuiverheden. Je kunt dus beter kort douchen met lauw water.

Vergeet ook niet dat je moet douchen als je hebt getraind of veel hebt gezweet tijdens andere activiteiten. Als je dit niet doet, kan het achtergebleven zweet tussen je kleding en huid blijven en puistjes veroorzaken.

De beste douchegel tegen acne

Als je zoekt naar de beste douchegel tegen acne, zal dit een mild product moeten zijn. Met milde producten voor de huid met een effectieve werking heb je de meeste kans dat acne niet erger wordt of zelfs verdwijnt.

Mijn favoriete douchegel is van het merk “Australian Bodycare“. Dit is een verfrissende gel van natuurlijke ingrediënten om je huid veilig te reinigen. Aangezien er milde producten inzitten, zal de huid niet uitdrogen. Dankzij tea tree olie in de bodywash kun je het ook gebruiken om bacteriën en overtollig talg van de huid te verwijderen. Het pakt dus de symptomen van puistjes aan. Het ingrediënt glycerine zorgt ervoor dat de huid gehydrateerd blijft.

De douchegel heeft ongeveer dezelfde pH waarde als de huid, dit maakt het een geschikt product voor alle huidtypes. Je kunt het product eenmaal per dag gebruiken tijdens het douchen voor puistjes over je hele lichaam.

beste douchegel tegen acne

Conclusie over het gebruiken van een douchegel tegen acne

Het gebruiken van een dochegel tegen acne kan een goede toevoeging zijn aan je huidverzorgingsregime. Hierbij is het ook belangrijk dat je op andere dingen let tijdens het douchen, zoals hoe heet je de temperatuur van het water instelt.

Houd er ook rekening mee dat de effectiviteit van een douchegel per persoon kan verschillen. We hebben immers allemaal een andere huidtype. Door het product van Australian Bodycare te gebruiken, ben je in ieder geval zeker dat het product is geschikt is voor je huidtype.

Je zult ook moeten kijken naar onderliggende oorzaken van je acne. Als er processen in je lichaam verstoord zijn, kan dit ervoor zorgen dat acne telkens terugkomt, ook al gebruik je nog zo’n goede bodywash. Bij een zware vorm van acne kan het ook verstandig zijn een arts te raadplegen en een professionele behandeling te overwegen.

Het is in ieder geval belangrijk dat je begint met het behandelen van acne. Als je geen actie onderneemt, kunnen er littekens en mentale problemen ontstaan

Wil je hieronder in de reacties laten weten als je zelf ervaringen hebt gehad met douchegels tegen acne? Je mag gerust laten weten welke producten jij tijdens het douchen gebruikt. Zo kunnen andere acne patiënten verder worden geholpen, mits zij hun eigen acne begrijpen en rekening houden met hun huidtype.

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *