Doxycycline Review: helpt dit wondermiddel tegen Acne?

Werkt dit geneesmiddel of komen de puistjes terug?

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
mm
doxycycline review

Als je last hebt van puistjes en je bent gaan zoeken naar oplossingen is de kans groot dat je doxycycline bent tegengekomen. Dit is een medicijn (pil of capsule) die vaak wordt voorgeschreven voor acne.

Doxycycline valt onder een soort antibiotica dat tetracyclines wordt genoemd. De bekendste merken van doxycycline zijn: Doryx, Vibramycin, Monodox en Adoxa.

Download onze gratis gids hier om te leren hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen. 

Aangezien je erg veel last kunt krijgen van acne en het zelfs je zelfvertrouwen kan schaden, kan ik begrijpen dat je acne wil aanpakken. Maar gaat doxycycline echt helpen acne te verwijderen? En komen de puistjes weer terug als je stopt met de inname van het medicijn?

In deze doxycycline review ga ik vertellen of dit zogenaamde wondermiddel daadwerkelijk kan helpen tegen acne.

Doxycycline en de werking op acne

Doxycycline wordt ingezet als behandeling voor huidinfecties en matige tot ernstige inflammatoire acne. In sommige gevallen wordt het medicijn ook inzet voor milde inflammatoire acne wanneer reguliere acnebehandelingen niet lijken te werken.

Je krijgt doxycycline als een pil of in een capsulevorm. Het voordeel is dat het geen middel is om plaatselijk aan te brengen op je puistjes. Mocht je dus last hebben van puistjes op de rug of schouders, waar je normaal lastig bij kunt komen, kan doxycycline een uitkomst bieden.

Doxycycline werkt tegen acne, omdat het acne veroorzakende bacteriën onder controle houdt. Deze antibiotica kan dus helpen minder Probiunibacterium acnes bacteriën op je lichaam te krijgen en infecties tegen te houden, waardoor acne mogelijk vermindert.

Daarnaast kunnen heftige ontstekingen worden vermindert door een verbeterd immuunsysteem. Een acne behandeling met doxycycline werkt dan ook beter voor puisten en cysten en minder goed voor whiteheads. Voor kleine puistjes is een specifieke behandeling nodig.

Er wordt vaak aangeraden doxycycline te combineren met een ander acnemiddel, zoals benzoylperoxide. Doxycycline zal namelijk niet alle oorzaken van je acne aanpakken. Denk bijvoorbeeld aan het opruimen van overtollig talg op je huid. Door doxycycline en benzoylperoxide te gebruiken kun je dus sneller resultaat zien. Doe dit wel in overleg met je arts.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: Top 10 oplossingen voor puistjes

Je puistjes worden door meer beïnvloed dan wat je erop smeert. Ontdek de 10 gezonde gewoonten om je huid te verbeteren van binnenuit, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Wanneer zie je een verbetering van je acne?

De werking van doxycycline op je acne kan enkele maanden duren.

Wanneer je huid zichtbaar is verbeterd, kun je stoppen met de inname van doxycycline. Hierna kun je de acne verzorgen met reguliere of professionele producten om puistjes onder controle te houden.

In sommige gevallen dien je doxycycline langer te gebruiken om een goed resultaat op je acne te zien. Dit is echter afhankelijk van jouw situatie. Bespreek dit dus even met je huisarts, dermatoloog of tijdens een online consult.

Is doxycycline veilig om te gebruiken?

Doxycycline is een vrij krachtig antibioticum om de bacteriën uit je poriën te halen. Daarom vragen veel mensen zich af of doxycycline veilig is om te gebruiken tegen je acne.

Als je doxycycline wil gebruiken, dan dien je een arts te raadplegen. Ik kan je alvast vertellen wat de bijwerkingen zijn van doxycycline.

 • Hoofdpijn en duizeligheid
 • Bleek gezicht
 • Koorts
 • Diarree en maagklachten
 • Misselijkheid
 • Een geïrriteerde slokdarm

Dit zijn behoorlijk wat bijwerkingen. Echter, vrijwel alle acnemedicijnen gaan gepaard met milde of zware bijwerkingen. De meeste onderzoekers geven aan dat doxycycline veilig is om te gebruiken en het een effectief oraal antibioticum voor acne is.

Doxycycline review en ervaringen

Ik ben voor je op zoek gegaan naar reviews en ervaringen rondom doxycycline en acne. Hieronder heb ik een aantal reviews voor je opgesomd:

 • Een vrouw van 17 heeft al lang last van acne. Na het proberen van duac acne en benzoylperoxide zonder effect heeft zij 6 weken lang doxycycline geslikt. Het medicijn heeft geholpen. Echter zijn de puistjes teruggekomen nadat zij 1 week was gestopt met doxycycline.
 • Een vrouw van 21 heeft last van puistjes sinds haar 11e. Na zo’n lange tijd was ze klaar met de problemen en besloot ze op aanraden van haar arts doxycycline te proberen. Ze vertelt dat tijdens het gebruiken van doxycycline haar huid rustiger werd, maar na 10 weken ook niet helemaal weg was. 1 week na het stoppen met de antibiotica kwamen de puistjes op het gezicht, hals en rug langzaam weer terug.
 • Een vrouw van 25 heeft doxycycline voorgeschreven gekregen om te gebruiken voor 3 maanden. Toen ze begon te slikken zag ze in de eerste dagen haar acne verergeren, maar na 2 weken was de de acne weg. Ze heeft wel last gehad van hevige bijwerkingen waardoor ze na 3 weken gestopt is met doxycycline. Na 3 weken te stoppen met het medicijn is haar acne nog steeds weg. Kort gezegd raadt ze het middel aan qua effectiviteit, maar ze zal het zelf nooit meer gebruiken wegens de bijwerkingen.
 • Een man van 17 heeft sinds zijn 12e last van lichte acne en rond zijn 15e last van erge acne, vooral rond de kin en neus. Na het proberen van allerlei zalfjes, crèmes, gezichtreinigers en lotions zonder resultaat, besloot hij doxycycline tabletten te gaan slikken. Al na 4 dagen zag hij zichtbaar resultaat: de puistjes en rode plekjes verdwenen. De jongeman moet nog 5 weken volhouden. De enige bijwerkingen die hij heeft gehad zijn darmklachten en duizeligheid.
 • Een vrouw van 15 is erg onzeker door haar acne. Haar gezicht zit namelijk vol met puistjes en pijnlijke bulten. Na een paar weken doxycycline te gebruiken zag ze de roodheid en puistjes verminderen. Na het afmaken van de kuur (6 weken) is na 3 weken de acne in haar gezicht weer terug gekomen. De puistjes op haar rug zijn wel volledig verdwenen.

Zie hieronder mijn eigen review van doxycycline.

Doxycycline
Doxycycline

Beoordeling door Fleur,

11 feb 2021
2

Doxycycline bevat ingrediënten die kunnen helpen acne te verminderen. Veel mensen zien hun puistjes terugkomen na het stoppen met de antibiotica, omdat onderliggende oorzaken in het lichaam niet worden verholpen.

Doxycline acne review: kopen + alternatief

Je hebt nu mijn doxycycline review gelezen.

Als je doxycycline wil gebruiken dien je het dus, afhankelijk van je acne, twee tot drie maanden te slikken voor een zichtbaar resultaat. Aan het begin kunnen er nieuwe puistjes ontstaan. Het is dus belangrijk geduldig te blijven.

Je kunt met je arts of dermatoloog bespreken of deze vorm van antibiotica jouw type acne kan verhelpen. Ook kun je een online consult plannen met een gekwalificeerd arts, zodat je het geneesmiddel kunt bestellen bij een erkende online apotheek in de EU en niet naar de huisarts hoeft. Via de juiste online apotheek kun je doxycycline veilig online bestellen.

Ik wil je nog even meegeven dat veel mensen hun acne weer zien terugkomen nadat ze zijn gestopt met doxycycline. Er kunnen dan ook meerdere redenen zijn voor acne, die niet worden aangepakt met doxycycline.

Als alternatief kun je kiezen voor de revolutionaire Gladskin Acne Gel, omdat hiermee uitsluitend acne-veroorzakende bacteriën worden aangepakt terwijl de gezonde huid met rust wordt gelaten.

Bovendien kan het nodig zijn een aantal aanpassingen door te voeren in je voedingspatroon, huidverzorgingsroutine of levensstijl om acne voor een langere tijd te verminderen.

Via de onderstaande groene knop vertel ik je hier alles over en word je weer de baas over jouw acne in 4 stappen.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Ps. Laat in de reacties je eigen doxycycline review en ervaringen achter!

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

PuistenVerwijderen verkoopt zelf geen medicijnen, maar verwijst je door. Bezoek de website van de Rijksoverheid voor het veilig online bestellen van medicijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *