Effezel gel ervaringen

Goede oplossing of onzin?

Gemiddelde leestijd: 10 minuten
mm
ervaringen met Effezel gel

Wil jij jouw acne behandelen? Dan kun je kiezen uit verschillende gels, crèmes, zalven en medicijnen. Een voorbeeld van een gel tegen acne is de Effezel gel.

Effezel is dus een gel waarmee puistjes en acne kunnen worden tegengegaan. Aangezien jonge kinderen vanaf 9 jaar het al mogen gebruiken, is het een erg populaire acnebehandeling.

Als je momenteel overweegt Effezel te gebruiken tegen je acne, dan kan ik begrijpen dat je wilt weten wat de Effezel gel ervaringen zijn.

Is het patiënten gelukt om hun acne te verwijderen? Komen de puistjes terug? Dit soort vragen ga ik dan ook met je bespreken aan de hand van echte ervaringen. Ook ga je er precies achter komen wat de werking is van Effezel voor acne en waar je rekening mee moet houden.

Wat is Effezel?

Voordat ik de ervaringen met Effezel gel ga onthullen, zal ik je iets meer vertellen over de werking van dit product.

Effezel is een combinatie van adapaleen (vitamine A zuur) en benzoylperoxide. Deze stoffen worden ook los verkocht tegen acne, maar er kan dus ook worden gekozen voor een gecombineerde behandeling. Dit lijkt dan ook effectiever te zijn, omdat adapaleen en benzoylperoxide elkaar aanvullen.

  • Met adapaleen wordt bereikt dat het proces van de huidcellen in orde blijft. Wanneer er teveel dode huidresten op de huid zitten, kan dit leiden tot verstoppingen van de poriën. Dit ziet er uit als mee-eters, witte puntjes en zwarte puntjes. Mee-eters zijn de voorgangers van echte puistjes en acne.
  • Met benzoylperoxide wordt bereikt dat de acne-veroorzakende bacteriën worden gedood. Normaal gesproken zullen de bacteriën ervoor zorgen dat de verstopte poriën ontstoken raken waardoor de acne oplaait. Ook zorgt benzoylperoxide voor een normale talgproductie.

In Effezel gel zitten de volgende ingrediënten: adapaleen, benzoylperoxide, dinatriumedetaat, natriumdocusaat , glycerol, poloxameer, propyleenglycol, Simulgel en gezuiverd water. De belangrijkste werkzame ingrediënten zijn dus adapaleen en benzoylperoxide.

Effezel wordt geleverd in een pomp in de vorm van een gel. Er zit 30 gram in één pomp waarmee je ongeveer 2 maanden vooruit kunt om je puistjes te bestrijden.

Wil je van je puistjes af?

Ontdek gelijk wat de echte oplossingen zijn in plaats van tijdelijk de symptomen te bestrijden

Ja! Ik wil ook van mijn puistjes af!

Hoe kun je Effezel gel gebruiken tegen acne?

Het is belangrijk dat je Effezel gel exact gebruikt volgens de verkregen instructies van je arts. Dit geneesmiddel is immers alleen verkrijgbaar op recept van een arts of dermatoloog.

Doorgaans moet Effezel gel één keer per dag, in de avond, gesmeerd worden op de plekken van de acne. Voor dat je dit doet, moet je de huid hebben schoongemaakt en droog gemaakt.

Je hoeft slechts een dun laagje van de gel aan te brengen op je huid. Gebruik hierbij je schone vingertoppen en vermijd dat de gel in je ogen, mond of wonden terecht komt. Ga het ook niet smeren op je geslachtsdelen. Na het smeren dien je de restjes van het spul van je handen te wassen.

Houd je echt aan de aanbevelingen van je arts en bespreek hoe je doorgaans nog meer je huid verzorgt. Effezel gel mag bijvoorbeeld niet worden gebruikt tijdens de zwangerschap of in combinatie met andere acnebehandelingen, geneesmiddelen en andere middeltjes. Ook zijn er bepaalde regels omtrent het gebruiken van Effezel in combinatie met comedogene make-up en andere huidverzorgingsproducten die je misschien ook gebruikt.

Hoe snel werkt Effezel gel?

Hoelang je Effezel gel moet gebruiken tegen je acne, zal worden aangegeven door jouw zorgverlener.

Je zult de eerste effecten horen op te merken binnen 1 tot 4 weken nadat je begonnen bent met smeren. Het optimale effect wordt bereikt binnen 2 tot 4 maanden. Vervolgens zouden de optimale resultaten aanhouden tot 1 jaar.

Gaan er bijwerkingen gepaard met Effezel gel?

In sommige Effezel gel ervaringen klagen de gebruikers over bijwerkingen. Dit kan worden verklaard, omdat zowel adapaleen als benzoylperoxide licht irriterend zijn. Er worden immers dode huidresten verwijderd en bacteriën gedood. Bijwerkingen kunnen sneller optreden wanneer de gel te dik wordt aangebracht.

Denk bijvoorbeeld aan bijwerkingen, zoals een droge huid, roodheid, huidirritatie, hyperpigmenatie en schilfers. Dit hoeft niet per se bij jou te gebeuren, maar het is wel mogelijk waardoor je er rekening mee moet houden.

Ervaringen uit het verleden hebben laten blijken dat 1 op de 10 patiënten last krijgen van milde bijwerkingen. Dit gebeurt vooral in de eerste week van de behandeling.

Wanneer jij merkt dat je huid erg droog wordt door Effezel gel, dan kan het verstandig zijn om een hydraterende crème over je gehele gezicht aan te brengen. Dit gaat namelijk de uitdroging en rode plekken tegen. Tevens kun je besluiten om de gel minder vaak aan te brengen. Besluit bijvoorbeeld om eens per 2 dagen te smeren. Ook kun je het slechts 1 uurtje op je huid laten zitten en er weer af wassen om je huid te laten wennen. Bovendien kun je zelfs helemaal stoppen met de behandeling.

Door het gebruik van Effezel gel kun je gevoeliger worden voor blootstelling aan zonlicht. Het kan daarom verstandig zijn een zonnebrandcrème met een Sun Protection Factor 15 of 30 aan te brengen op je huid en de zon of zonnebank te vermijden. De kans op verbranding door de zon is bij Effezel gel in ieder geval kleiner dan bij het geneesmiddel roaccutane, wat het een betere keuze maakt voor in de zomer.

Let er op dat Effezel je haren, wenkbrauwen en kleding kan bleken.

Bovendien dien je geen Effezel te gebruiken bij overgevoeligheid voor één of meerdere van de stoffen in de gel.

Wanneer de bijwerkingen van Effezel ernstig zijn, stop dan onmiddellijk met het gebruik en raadpleeg een arts.

Ervaringen en reviews met Effezel gel

Hierboven is naar voren gekomen dat Effezel goed kan werken tegen acne. Immers, meerdere factoren van acne worden aangepakt. Misschien denk je nu dat er alleen maar voordelen zitten aan Effezel gel. Helaas is dit niet helemaal het geval.

De ervaringen en reviews met Effezel gel zijn namelijk zowel negatief als positief. De meningen zijn dus verveeld.

In ervaringen wordt verteld dat ondanks de bijwerkingen Effezel gel de puistjes daadwerkelijk laat verdwijnen voor een bepaalde periode. Echter, veel patiënten geven ook aan dat de klachten slechts tijdelijk worden verholpen. De puistjes kunnen dus terugkeren wanneer iemand stopt met smeren.

Het is bekend dat vrijwel alle acne zalven, medicijnen en crèmes symptoomgericht zijn. Dit bekent dat ze gericht zijn op het tijdelijk verlagen van de talgproductie, verwijderen van dode huidcellen en doden van acne veroorzakende bacteriën. Hiermee worden dus niet de onderliggende oorzaken van het talg, de dode huidcellen en bacteriën opgelost.

Wanneer iemand slechte ervaringen heeft met Effezel gel kan dit dan ook duiden op een onderliggend probleem in het lichaam. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met schommelende hormonen, een ontsteking veroorzakend voedingspatroon, ongezonde darmen en nog veel meer.

Houd deze ervaringen dus in gedachte als je besluit Effezel gel te gebruiken tegen je acne.

Conclusie

Volgens de meeste ervaringen van acne patiënten is Effezel gel een vrij effectieve behandeling. Echter, er zijn een aantal punten waar de patiënt op moet letten bij het gebruik ervan.

Verschillende ervaringen geven aan dat de eerste dagen gepaard kunnen gaan met milde bijwerkingen, zoals droogheid en jeuk. Nadat deze bijwerkingen verdwijnen, kan het uiterlijk van de acne zeker beter worden voor een bepaalde tijd.

De prijs van Effezel gel kan duur zijn. Echter, acne patiënten zullen dit over hebben voor een mooiere huid.

Houd er rekening mee dat Effezel gel symptoomgericht is en dat je alleen voor een langere tijd van acne kunt afkomen door de echte oorzaken aan te gaan pakken. Om je hierbij te helpen, heb ik het e-book Leven Zonder Acne geschreven.

Hieronder kun je er meer over lezen, zodat je mogelijk geen Effezel gel meer hoeft te gebruiken om je acne effectief te behandelen!

ONTHULD: De Leven Zonder Acne Methode

Wist je dat het elimineren van acne in 4 stapjes kan? Jij hebt nu de kans om hoe jij je voelt en eruit ziet, compleet te veranderen. Klik hier en zorg ervoor dat jouw puistjes snel verleden tijd zijn.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *