Eucerin tegen puistjes en acne

Werkt het tegen puistjes? Review en ervaringen!

Gemiddelde leestijd: 16 minuten
mm
Eucerin tegen puistjes

Heb je weer eens last van puistjes? Heb je misschien zelfs al jaren last van puistjes? In beide gevallen is het goed dat je op deze website terecht bent gekomen. Ik ga je namelijk vertellen hoe je eenvoudig jouw problemen kunt verminderen door de producten van Eucerin te gebruiken tegen je puistjes.

Eucerin is een bekend huidverzorgingsmerk dat zich richt op verschillende onderdelen van de gezondheid van de huid. Zij hebben onder andere een aantal producten met specifieke werkingen tegen acne en puistjes.

In deze blog ga ik de verschillende producten van Eucerin bespreken, hun effectiviteit toelichten en mijn review geven. Lees snel verder om alles te ontdekken wat je moet weten over Eucerin tegen puistjes.

Wat is Eucerin?

Eucerin is een merk dat valt onder Beiersdorf. Dit is een groot internationaal bedrijf waar verschillende huidverzorgingsmerken onder vallen. Denk bijvoorbeeld aan Eucerin, NIVEA, Labello en La Praire.

Aangezien het bedrijf al meer dan 125 jaar ervaring heeft met de huidverzorgingswereld en vele onderzoeken heeft uitgevoerd, zijn het kwaliteitsproducten die erg goed kunnen werken tegen puistjes.

Eucerin vindt het belangrijk om hun ecologische en maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen. Bij het maken van hun beslissingen wordt hier ook rekening mee gehouden.

Je kunt dus met een gerust gevoel de producten van Eucerin gebruiken om je huid en acne te verzorgen.

In de onderstaande video vertelt dermatoloog David Njoo over het ontstaan en behandelen van acne. Deze video is gemaakt in samenwerking met Eucerin.

Wat zijn puistjes en acne?

Om te weten wat Eucerin kan beteken in de strijd tegen je puistjes is het handig om te weten hoe puistjes ontstaan. Je weet dan namelijk op welke aspecten de verzorgingsproducten gericht moeten zijn.

Mee-eters ontstaan wanneer de talgkleren teveel talg aanmaken en dode huidcellen opstapelen in de poriën. Dit zijn de zwarte, gele en witte kleine stippen die je ziet op de huid, vaak op de neus. Wanneer de verstopte poriën ontsteken door meer vuil en bacteriën ontstaan de puistjes.

Verschillende factoren hebben invloed op het ontstaan van puistjes. Denk bijvoorbeeld aan voeding, hormonen en stress. Dit zijn allemaal voorbeelden van zaken die invloed hebben op processen in je lichaam, deze zullen verstoren en de puistjes ontstaan.

Bij het bestrijden van puistjes is het dus van belang om alle verschillende factoren aan te gaan pakken. Een huidverzorgingsregime met producten van een kwalitatief merk, zoals Eucerin speelt daar een belangrijke rol in.

De producten van Eucerin gebruiken tegen puistjes

Eucerin heeft verschillende anti-acnemiddelen uitgebracht die effectief kunnen zijn tegen verschillende soorten puistjes en mee-eters. Het kan bijvoorbeeld helpen tegen hardnekkige puistjes en milde mee-eters.

Het fijne is dat je de producten van Eucerin kunt gebruiken als je ook andere ingrediënten zoals Benzoylperoxide, Clindamycine en Tetracycline gebruikt. Ook mag je veel van de producten gebruiken als je zwanger bent. Ik raad je echter aan dit soort zaken wel altijd te bespreken met je arts of dermatoloog.

De producten van Eucerin zijn uitvoerig klinisch en dermatologisch getest. Ook hebben de producten een label ‘niet-comedogeen’ en ‘niet-acnegeen’. Dit betekent dat er geen ingrediënten inzitten die de poriën verstoppen.

Eucerin DermoPure Reinigingsgel

Een belangrijke stap in je huidverzorgingsregime hoort het dagelijks reinigen van je huid te zijn. Hierbij kun je de Eucerin DermoPure Reinigingsgel gebruiken. In de reinigingsgel zit geen zeep en parfum. Dit maakt het zeer geschikt voor de acne-gevoelige huid.

Met de reinigingsgel kun je het overtollige talg, vuil en make-up van je huid verwijderen. Hierdoor wordt voorkomen dat poriën verstoppen en puistjes worden.

De reinigingsgel kun je in de ochtend en avond gebruiken om je gezicht reinigen.

Eucerin DermoPure Micellair Water

Persoonlijk maak ik gebruik van het DermoPure Micellaire Water om de make-up van mijn gezicht te wassen. Het micellaire water is speciaal ontworpen voor de huid die gevoelig is voor acne en onzuiverheden.

In het water zit geen alcohol en het is gemaakt op waterbasis wat het een veilige reiniger maakt. Je huid raakt hier niet van uitgedroogd. Het is zelfs een voorbereiding voor je huid op een andere acnebehandeling of vochtinbrengende crème.

Eucerin Dermopure Triple Action Serum

Een ander product van Eucerin is de Dermopure Triple Action Serum. Een serum is een zeer geconcentreerd huidverzorgingsproduct. Je hoeft er dan ook slechts een klein beetje van aan te brengen op je huid. Dit serum is speciaal gemaakt om de huid met acne te behandelen.

Het serum tegen acne van Eucerin heeft verschillende werkingen. Vaak hebben mensen met puistjes last van hyperpigmentatie. Dit zijn de donkere vlekjes die achterblijven door puistjes. Dankzij het serum kunnen de vlekjes worden bestreden.

Eucerin DermoPure Hydra Crème 

Het is belangrijk dat je huid voldoende hydratie krijgt. Wanneer de huid uitgedroogd is, kan deze namelijk een reactie geven door meer talg aan te maken. Zoals je weet kan talg ophopen en mee-eters en puistjes veroorzaken.

Dankzij de aanvullende hydra crème van Eucerin kun je de huid hydrateren en puistjes voorkomen. Tevens is het geschikt om te gebruiken naast medische acnebehandelingen waarbij de huid uitdroogt. De crème geeft geen plakkerig gevoel en verlicht irritatie.

Breng de DermoPure Hydra crème zowel in de ochtend en avond aan over je hele gezicht.

Eucerin DermoPure Scrub

De scrub van Eucerin bevat melkzuren die effectief kunnen zijn bij het reinigen van je huid. Het fijne van deze scrub is dat hij mild is en de huid niet uitdroogt. Je kunt de scrub gebruiken voor het gezicht, maar ook voor de rest van je lichaam.

Met een scrub kun je de huid exfoliëren. Dit betekent dat met microdeeltjes dode huidcellen worden verwijderd. Hierdoor voorkom je dat dode huidresten de poriën verstoppen. Je zult merken dat na het scrubben de huid erg glad en fijn aanvoelt. Je mag een scrub slechts één keer per 1 of 2 weken gebruiken.

Eucerin DermoPure K10

Met behulp van Eucerin DermoPure K10 kun je gericht puistjes, papels en pustels bestrijden. Daarnaast kan het worden ingezet om acnelittekens te vervagen. Je kunt Eucerin DermoPure K10 dus gebruiken voor alle soorten acne, zowel licht als ernstig.

Je mag de Eucerin DermoPure K10 wel gebruiken tijdens de zwangerschap, maar niet tijdens een medische acnebehandeling.

Stip je puistjes aan in de avond om de onzuiverheden af te laten nemen.

Eucerin DermoPure Beschermende SPF 30

Het laatste product van Eucerin is de SPF 30. SPF30 betekent dat je huid goed wordt beschermt tegen de zon met een goede sun protection factor. Hiermee voorkom je het donkerder worden van acne pigmentatievlekken en littekens. Ook blijft je huid beter beschermt tegen de zon wat goed is voor je bestaande onzuiverheden.

Veel mensen merken dat zij puistjes krijgen door comedogene zonnebrandcrèmes. Het kan daarom verstandiger zijn om een zonnebeschermer te gebruiken die geschikt is voor de acne-gevoelige huid, zoals die van Eucerin.

Ervaringen van acne patiënten met Eucerin

Na de verschillende producten van Eucerin tegen puistjes te zien wil je waarschijnlijk weten wat de resultaten zijn van echte acne patiënten. Daarom heb ik hieronder een aantal ervaringen voor je op een rijtje gezet.

Ervaring met Eucerin reinigingsgel

Dankzij de reinigingsgel van Eucerin kan ik alle onzuiverheden van mijn huid verwijderen. Ik merk dat ik minder last heb van mee-eters. De reinigingsgel voelt veel fijner aan dan anderen. Hier zit bijvoorbeeld geen alcohol in. Normaal gesproken raakt mijn huid uitgedroogd door het gebruiken van reinigers.

Ervaring met Eucerin micellair water

Ik heb gelezen op het internet dat miceallair water het fijnste product is om de huid te wassen en make-up van de huid te halen. Sinds een aantal weken gebruik ik het micellaire water van Eucerin en ik ben er zeer over te spreken. Het werkt een stuk beter dan normale make-up reinigers.

Ervaring met Eucerin triple serum

Het triple serum leek mij een goed idee om vervelende pigmentatievlekjes te verwijderen. Ik vind het super schamend dat er steeds meer van dit soort vlekjes ontstaan. Dankzij het serum lijken de plekjes gelukkig een stuk minder erg te worden.

Ervaring met Eucerin hydra crème

Aangezien ik kort geleden gestart ben met een medische acnebehandeling en mijn huid erg droog werd, heeft de dermatoloog aangeraden mijn huid goed gehydrateerd te houden. Er werd aangeraden om Eucerin te gebruiken.

Ervaring met Eucerin scrub

Dankzij de Scrub van Eucerin kan ik meerdere malen per week mijn huid ontdoen van dode huidresten en ander vuil diep in de poriën. Het is een milde scrub, maar werkt erg effectief.

Ervaring met Eucerin k10

Ik gebruik de Eucerin K10 altijd om puistjes snel te kunnen bestrijden. Ik houd er niet van om heftige middelen te gebruiken. De producten van Eucerin stellen nooit teleur.

Ervaring met Eucerin SPF 30

Na mijn nieuwe huidverzorgingsschema te krijgen heb ik besloten om toch maar eens een SPF30 zonnebrandcrème te gebruiken. Dagelijks fiets ik naar mijn werk en schijnt de zon in mijn gezicht, terwijl ik graag mijn huid mooi wil houden. Eucerin SPF30 helpt hier erg bij.

Eucerin
Eucerin

Beoordeling door Fleur,

15 nov 2021
5

In een review zag ik dat iemand boos was geworden op Eucerin. Diegene merkte namelijk dat puistjes bleven terugkeren ondanks meerdere producten van Eucerin te hebben aangeschaft. Dit kan echter te maken hebben met andere processen in het lichaam, zoals een slechte darmgezondheid. Voor die personen kan het helpen om producten van Eucerin te gebruiken, maar zij kunnen ook met een arts gaan zoeken naar onderliggende verstoorde processen in het lichaam. Wanneer het van binnen goed met je gaat, zie je dit vaak ook terug aan je buitenkant. Weet dus dat Eucerin goed kan werken, maar er vaak meer nodig is dan huidverzorgingsmiddelen om voor een langere periode van acne af te komen.

Conclusie: moet je de producten van Eucerin gebruiken tegen je puistjes?

De producten van Eucerin kunnen voor veel mensen met acne een goede keuze zijn. De producten kunnen namelijk worden gebruikt door acne patiënten met alle soorten huidtypes. Het maakt dus niet uit of jouw huid erg droog, vettig of een combinatie is. Je kan dus niet de fout maken om huidverzorgingsproducten voor een andere huidtype te gebruiken.

De ervaringen en reviews van producten van Eucerin tegen puistjes zijn veelal positief. Er zijn ook enkele negatieve reviews te vinden. Mensen denken soms dat er een tovermiddel tegen acne bestaat. Dit is helaas niet het geval. Er kunnen namelijk meer stappen nodig zijn om een schonere huid te krijgen en voor een langere tijd van acne af te komen. Dit kan niet altijd worden bereikt door alleen producten van Eucerin tegen puistjes te gebruiken.

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *