
Het is een veelgehoorde vraag: gaan mee-eters vanzelf weg? Mee-eters gaan meestal vanzelf weg, maar niet altijd. Op deze pagina ontdek je hoelang het precies duurt voordat een pukkel verdwijnt. Ook zal ik je verschillende tips geven om puistjes nog sneller te verwijderen.
We hebben bijna allemaal somtijds last van mee-eters. Mee-eters zijn te herkennen aan witte of zwarte puntjes op de neus, het voorhoofd, de kin en in de nek. Het is mogelijk dat je jezelf schaamt voor de mee-eters, want iedereen ziet je gezicht en het valt erg op.
Gelukkig zijn er verschillende dingen die je kunt doen om onzuiverheden die mee-eters veroorzaken tegen te gaan. Lees vooral het hele artikel als je benieuwd bent naar de exacte methode om voor een langere periode van mee-eters en puistjes af te komen!
Inhoudsopgave
Hoe ontstaat een mee-eter?
Mee-eters komen voor op het gezicht, met name op de neus. Veel jongeren krijgen last van mee-eters in de puberteit. Voordat ik ga vertellen of mee-eters vanzelf weg gaan, is het handig om te weten hoe puistjes ontstaan.
Op een vette huid kunnen sneller mee-eters en puistjes ontstaan. Bijvoorbeeld hormonen zorgen ervoor dat de huid meer talg aanmaakt dan normaal. Het talg en vuil stapelt op waardoor de talgklieren verstoppen. Door de invloed van lucht leidt dit tot een wit of zwart puntje, oftewel een mee-eter.
Er zijn verschillende oorzaken bekend voor mee-eters. Factoren zoals hormonen, genen, medicijngebruik en stress kunnen bijvoorbeeld een rol spelen. Verderop in dit artikel ga ik vertellen hoe je de oorzaken kunt tegengaan om mee-eters te bestrijden en in de toekomst te voorkomen.
Een mee-eter wordt gezien als het beginstadium van acne. Wanneer een mee-eter ontsteekt door vuil en bacteriën ontstaat namelijk een puist. Wanneer je last van acne hebt, heb je vaak ook last van puistjes of mee-eters.

GRATIS Gids: Top 10 oplossingen voor puistjes
Je puistjes worden door meer beïnvloed dan wat je erop smeert. Ontdek de 10 gezonde gewoonten om je huid te verbeteren van binnenuit, in hele korte tijd.
Gaan mee-eters vanzelf weg?
Doorgaans gaan mee-eters vanzelf weg. Het kan een paar dagen, een week of zelfs meerdere weken duren voordat een mee-eter weg is. Het verschilt echter per persoon hoelang het precies duurt.
Wanneer mee-eters niet vanzelf openbarsten worden ze een probleem. Een mee-eter blokkeert namelijk de ‘normale huid’. Wanneer een mee-eter gaat mengen met vuil kan het gaan ontsteken en een puistje worden.
Probeer voldoende water te drinken en stress te vermijden. De mee-eter zal dan binnen 10 dagen niet meer zichtbaar zijn. Ga nooit zelf een puistje uitknijpen of continu aan je gezicht zitten, dan verleng je namelijk de tijd en kunnen blijvende littekens ontstaan. Daarnaast kan het omliggende weefsel ontsteken waardoor meer mee-eters ontstaan.
Een schoonheidsspecialist kan helpen om sneller puistjes te verwijderen. Schoonheidssalons zijn gespecialiseerd in het schoonmaken van de huid en het verwijderen van puistjes en mee-eters. Je hoeft dan zelf niet aan de huid te komen en voorkomt dus verdere ontstekingen en littekens.
Mee-eters gaan niet vanzelf weg, wat nu?
Wat kun je doen als mee-eters niet vanzelf weg gaan? Of als je sneller van de mee-eters af wilt komen? De onderstaande tips kun je direct inzetten om mee-eters te verhelpen en te voorkomen in de toekomst:
- Gezichtsmaskers: Door dode huidcellen en vuil te verwijderen houd je de huid schoon.
- Scrubs: Door je huid in te smeren met een scrub zullen de poriën open gaan staan en de huid schoon worden gemaakt.
- Clear-up strips: Deze strip verwijder je na een tijdje op de plek van je mee-eters. Overtollig talg uit de poriën zal hierdoor worden verwijderd.
- Antibacteriële cover-up sticks: Draag niet te veel make-up. Dit kan de huid irriteren.
- Professionele cosmetische behandeling: Een huisarts of dermatoloog kan je helpen door je gezicht te stomen, je mee-eters te verwijderen, je huid te ontsmetten en extra te verzorgen.
- Levensstijl: Aanpassingen in eetgewoontes en levensstijl kan een hoop veranderen. Eet gezond en drink veel water waardoor je je lichaam en huid schoonhoudt.
Hieronder ga ik over een aantal dingen vertellen die je absoluut wel en niet moet doen om mee-eters te verhelpen en verergering te voorkomen.
Dit werkt niet om mee-eters weg te werken
Wanneer je een mee-eter op je neus ontdekt, wil je hem natuurlijk zo snel mogelijk verwijderen. Het is daarom moeilijk om er van af te blijven. Echter dien je niet met je handen aan mee-eters te komen. Handen bevatten bacteriën. Ook zullen beschadigingen ervoor zorgen dat vuil achterblijft op de huid. Dit veroorzaakt (meer) mee-eters.
Het is dus belangrijk om mee-eters op de juiste manier te behandelen. Anders loop je het risico om meer puistjes op je gezicht te krijgen. Mee-eters voorkomen is tenslotte beter dan genezen. De onderstaande dingen kun je beter niet doen om mee-eters te verwijderen:
Zelf mee-eters uitknijpen
Mee-eters uitknijpen kan erg verleidelijk zijn, maar doe het niet! Je huid kan namelijk blijvende beschadigingen oplopen. Vooral de neus is een gevoelige plek voor beschadigingen. Mee-eters zitten vaak op locaties waar je lastig bij kan. Je gebruikt snel te veel kracht waardoor littekens ontstaan, daar zal je huid niet mooier van worden.
Daarnaast zal ‘vuil’ op je handen of nagels wat belandt op je huid ervoor zorgen dat er meer mee-eters ontstaan. Omliggende poriën zullen ook verstopt raken met meer mee-eters als gevolg. Hetzelfde geldt voor het gebruik van een comedonenlepel. Hiermee kun je ook makkelijk, te veel kracht zetten wat schade aan de huid veroorzaakt.
Dergelijke opties zorgen misschien voor snel resultaat, echter zullen de gevolgen ernstig zijn.

Tandpasta inzetten tegen mee-eters
Tandpasta kan helpen om mee-eters te bestrijden dankzij het uitdrogende effect. Let op dat tandpasta niet voor elke huidtype hetzelfde resultaat oplevert. Zo kan tandpasta verschillende huidtypes doen irriteren. Voor sommigen kan tandpasta helpen mee-eters te verwijderen, anderen zullen na gebruik enkel last ervaren van een rode en uitgedroogde huid.
Hedendaags weten we echter dat tandpasta niet geschikt is voor alle acne patiënten.
Citroensap inzetten tegen mee-eters
Het natuurlijke product citroensap wordt ook weleens ingezet tegen puistjes en mee-eters. Echter kunnen de pH-waardes van citroensap te hoog zijn voor je huid. Citroensap i.c.m. zonlicht kan zelfs een chemische reactie uitlokken en phytophotodermatitis veroorzaken.
Comedonenlepel inzetten tegen mee-eters
Een andere benaming voor mee-eters is comedonen. Vandaar dat een puistenverwijderaar ook wel comedonenlepel wordt genoemd. Dankzij de lepel kun je mee-eters verwijderen van de huid. Dermatologen en schoonheidsspecialisten maken veel gebruik van comedonenlepels. Mensen die geen studie hebben gedaan omtrent de huid weten echter niet goed wanneer zij te veel kracht zetten. De huid kan dus makkelijk kapot gaan. Veel mensen proberen zelf met een comedonenlepel mee-eters te verwijderen met een beschadigde huid als gevolg.

Neusstrips inzetten tegen mee-eters op de neus
Neusstrips zijn bedoeld om mee-eters op de neus weg te halen. Het is echter de vraag of neusstrips effectief zijn tegen mee-eters. Je plakt simpelweg een strip op de neus en trekt hem eraf waardoor haarvaatjes springen en poriën uitgerekt worden. De poriën kunnen hierna helaas sneller verstoppen. Neusstrips zijn dus in te zetten als een korte termijn oplossing. Na gebruik zal je al snel last van mee-eters krijgen en kunnen zelfs meerdere, nieuwe puistjes ontstaan.

GRATIS Gids: Top 10 oplossingen voor puistjes
Je puistjes worden door meer beïnvloed dan wat je erop smeert. Ontdek de 10 gezonde gewoonten om je huid te verbeteren van binnenuit, in hele korte tijd.
Dit werkt wel om mee-eters weg te werken
Je wilt natuurlijk ook weten wat je wel kunt doen om mee-eters sneller weg te werken. Eigenlijk is een dagelijkse huidverzorging het belangrijkste. Door je huid te reinigen met water en reinigingsmiddelen kun je mee-eters bestrijden. Met een scrub kan je vuil en dode huidcellen verwijderen waardoor de poriën niet verstopt zullen raken. Probeer voortaan 2 keer per dag je gezicht te reinigen voor een schone huid. Met de 3 in 1 gezichtsreiniger van Garnier zullen je mee-eters vanzelf verminderen. Je kunt de 3 in 1 gezichtsreiniger voor het volgende gebruiken:
Crème tegen puistjes
Na het wassen van de huid met lauw water is het tijd om een special crème tegen puistjes aan te brengen. Breng het aan op een vochtige huid. Overtollig talg en onzuiverheden in de poriën zullen op deze manier worden verwijderd.
Scrub tegen puistjes
Breng de scrub aan op een vochtige huid. Wrijf rustig over je gezicht heen en neem plekken met mee-eters extra goed af. Na het aanbrengen en laten intrekken van de scrub spoel je je gezicht af met water. De huid is dan gezuiverd van dode huidcellen. Je kunt 1 a 2 keer per week een scrub aanbrengen op de huid.
Masker tegen puistjes
De 3-in-1 gezichtsreiniger kun je bovendien als een gezichtsmasker gebruiken. Breng een dun laagje aan op op de huid en laat dit enkele minuten intrekken. Vermijd bij het smeren de oogcontouren om irritatie te voorkomen. Na 5 minuten spoel je het masker af en zal je een zachtere huid hebben.

Hoe kun je mee-eters voorkomen?
Zoals ik al aangaf vind ik het geen goed idee om zelf mee-eters te verwijderen, want je kunt het probleem verergeren. Beter is om naar een schoonheidsspecialist te gaan die gespecialiseerd is in het verwijderen van mee-eters. Je zult dan geen littekens en nieuwe mee-eters oplopen.
In de meeste gevallen zal je huid worden gestoomd waarna de mee-eters makkelijker te verwijderen zijn. Daarnaast krijg je een diepgaande zuivering en een gezichtsmassage. Hierdoor kan het extra aantrekkelijk zijn om naar een schoonheidsspecialist te gaan.
Het blijft lastig om uit te zoeken wat de oorzaak is van je mee-eters. Iedereen heeft namelijk een andere huidtype die verschillende reacties kunnen geven. Acne kan een onzuivere huid geven waardoor je sneller mee-eters krijgt. Je kunt het volgende doen om mee-eters te voorkomen:
Water drinken
Door water te drinken zal je de huid zien verbeteren. 2,5 liter water per dag drinken kan ervoor zorgen dat mee-eters vanzelf verdwijnen. De huid wordt vochtiger en dode huidcellen kunnen makkelijker loslaten. Ook kunnen er meer afvalstoffen uit je lichaam verdwijnen door meer water te drinken. Water heeft dus een positieve invloed op acne.
Let op cosmetica producten
Het vuil in cosmetica producten kan er weleens voor zorgen dat jij last hebt van mee-eters. Reinig daarom 2 keer per dag je huid met een reinigingsmiddel om mee-eters te voorkomen.
Vervang je kussensloop dagelijks
Je kussensloop zit mogelijk vol met bacteriën uit je haren. Wanneer jij met je gezicht op je kussensloop gaat liggen, kunnen mee-eters dus een stuk sneller ontstaan. Voorkom mee-eters door je kussensloop dagelijks te verschonen.
Let op je voeding
Je hebt vast wel eens gemerkt dat je meer mee-eters op je gezicht zag na het eten van een chocoladereep. Voeding kan daadwerkelijk invloed hebben op de hoeveelheid mee-eters op je huid. Voedsel met daarin veel vitamine A (wortelen) en Vitamine C (aardbeien) is juist goed. Vitamines kunnen namelijk bijdragen aan een sneller herstel van je huid. Het is dus zeker de moeite waard op je voeding te gaan letten als mee-eters niet vanzelf weg gaan.
Gaan mee-eters vanzelf weg? In 4 stappen resultaat!
In dit artikel “gaan mee-eters vanzelf weg” heb ik met je besproken hoe puistjes ontstaan en hoe je ze kunt bestrijden. Je weet nu dus dat het belangrijk is om je hygiëne op peil te houden. Dit doe je door je gezicht regelmatig te reinigen. Zo zijn er nog tal van andere manieren om te gebruiken bij het bestrijden van je mee-eters als deze niet vanzelf weg gaan.
Dure middeltjes van acne fabrikanten en doktoren werken vaak maar amper. Als jij voor een langere periode je mee-eters wilt verminderen, dan raad ik je aan om mijn e-book “Leven Zonder Acne” eens te lezen en toe te gaan passen.
Zo ga je niet alleen de symptomen van mee-eters bestrijden, maar ook het probleem bij de bron bestrijden dankzij een stap-voor-stap methode. Je zal weer een egalere huid krijgen, zelfverzekerder worden en de mee-eters zullen voor een langere tijd verminderen, kortom: je huid krijgt een enorme ‘boost’!
Door op de onderstaande groene knop te drukken kun je mijn gratis e-book downloaden over de methode. Je zult ontdekken wat de methode inhoudt en wat de resultaten van andere zijn die jou zijn voorgegaan.

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes
Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.
Ps. In dit artikel heb je antwoord gekregen op de vraag: gaan mee-eters vanzelf weg? Mocht je nog vragen hebben over mee-eters en puistjes kun je onderaan deze pagina gerust een reactie achter te laten!