Gecombineerde huid en acne

Oorzaken en compleet schema!

Gemiddelde leestijd: 8 minuten
mm
gecombineerde huid en acne

Een gecombineerde huid met acne is niet makkelijk. In dit geval moet je jezelf namelijk richten op twee soorten huidtypes, namelijk: de droge huid en de vette huid.

Gelukkig zijn er een aantal manieren om de gecombineerde huidtype met acne effectief te behandelen. Besef wel dat het even kan duren voordat je de juiste huidverzorgingsproducten hebt gevonden voor de gecombineerde huid.

In dit artikel ga je er precies achter komen wat een gecombineerde huid is, waarom er acne op kan ontstaan en wat je er het beste tegen kunt doen. Aan het einde kun je ook nog toegang krijgen tot mijn eigen complete methode, zodat je de problemen van acne bij de wortel leert bestrijden.

Wat is een gecombineerde huidtype?

Een gecombineerde huid komt vaak voor. Deze huidtype kenmerkt zich door zowel vette als droge plekken die verschijnen op de huid.

Meestal is de T-zone (neus, kin en voorhoofd) vettig. De wangen en de rest van het gezicht zijn juist droog.

De meeste onzuiverheden, zoals de mee-eters en de puistjes ontstaan op het vette gedeelte. Op deze plekken bevinden zich namelijk meer talgkliertjes die talg produceren, waardoor hier sneller verstoppingen en ontstekingen kunnen ontstaan. Ook kan de huid glanzen en kunnen de poriën groter lijken. De rest van het gezicht is droog, rood of schilferig. De droge huid kan ook ruw aanvoelen.

Aangezien een gecombineerde huid met acne bestaat uit twee verschillende soorten huidtypes, kan het lastig zijn deze huidtype goed te behandelen. Toch zijn er verschillende manieren die mogelijk effectief zijn.

Leven Zonder Acne cover

ONTHULD: Hoe jij snel van je acne kunt afkomen

Heb je last van puistjes en het idee dat je niet leuk bent om naar te kijken? Ontstaan er steeds meer putjes en gaten in je gezicht, omdat je het niet kunt laten van puistjes af te blijven?

Veel slachtoffers houden jarenlang last, krijgen blijvende acne littekens en ontwikkelen mentale klachten. Maak vandaag een einde aan jouw acne verhaal.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Wat je niet moet doen om een gecombineerde huid met acne te behandelen

Een gecombineerde huidtype ontstaat door je genen.

Door bepaalde factoren kan een gecombineerde huid uitbreken met acne. Dit kan bijvoorbeeld te maken hebben met schommelende hormonen, een verkeerd huidverzorgingsregime, veranderingen van weersomstandigheden en onderliggende problemen in je lichaam. In deze gevallen zal de huid namelijk meer talg produceren dan nodig is. Hierdoor kunnen er onzuiverheden ontstaan op de huid.

Mensen met een gecombineerde huidtype hebben vaak de neiging krachtige ingrediënten te gebruiken waarmee het overtollige talg en de olie van de huid kan worden verwijderd. Vaak weten zij niet dat met dergelijke sterke middelen ook gunstige, natuurlijke oliën worden verwijderd van de huid. Het gevolg is dat de huid een reactie geeft door nog meer olie te produceren om zichzelf te beschermen.

In het geval van een gecombineerde huid is het dan ook belangrijk om zowel het overtollige talg, de acne als de droogheid gericht aan te pakken.

Goede behandeling voor de gecombineerde huid met acne

In de markt worden ontzettend veel verschillende soorten huidverzorgingsproducten aangeboden. Hierbij is het belangrijk dat je de juiste producten uitkiest voor jouw huidtype.

Er zijn huidverzorgingsproducten verkrijgbaar die speciaal zijn gemaakt voor de gecombineerde huidtype. Dit is eigenlijk de makkelijkste manier om de gecombineerde huid te behandelen.

Je kunt er echter ook voor kiezen de verschillende plekken op je huid verschillend te verzorgen. Gebruik dan bijvoorbeeld een vochtinbrengende crème voor de droge plekken en een minder vette crème voor de vette plekken. Op deze manier verzorg je de beide huidtypen.

Hieronder geef ik je enkele tips voor het behandelen van je gecombineerde huid met acne:

  • Gebruik een milde reiniger: Je weet nu dat agressieve middelen een averechts zullen hebben op je gecombineerde huid. Het is daarom verstandiger je huid te reinigen met een milde gezichtsreiniger. Kies voor een cleanser die je twee keer per dag mag aanbrengen, zodat je de huid zowel in de ochtend als de avond kunt ontdoen van het overtollige talg.
  • Gebruik een toner: Hierbij is het belangrijk om een lichtgewicht formule toner zonder alcohol te gebruiken, zodat de niet-vette zones niet uitdrogen. Een toner kan helpen de teint en textuur van je huid te verbeteren en de hoeveelheid talg te verminderen die is achtergebleven na het gebruiken van het reinigingsmiddel. Andere doelen van een toner zijn het hydrateren van de huid en het in evenwicht brengen van de pH-waarde van de huid.
  • Gebruik een exfoliant: Dankzij een exfoliant kun je de dode huidcellen van de huid oplossen. De poriën zullen nu minder snel verstoppen waardoor minder snel acne ontstaat. Een exfoliant werkt vele malen beter dan een scrub, omdat het een stuk zachter is voor je huid. Je kunt het beste kiezen voor een gel exfoliant als je een gecombineerde huidtype hebt. Gebruik een exfoliant slechts één keer per week.
  • Gebruik een spot treatment: Een spot treatment kun je smeren op de bestaande puistjes en acne op je huid. Het doel hiervan is het verwijderen van de puistjes. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een spot treatment die is afgestemd op de gecombineerde huid.
  • Gebruik een vochtinbrengende crème: In het geval van een gecombineerde huidtype kun je het beste gebruik maken van twee moisturizers. Voor de droge gebieden kun je een romige crème gebruiken en voor de vette gebieden kun je een crème op waterbasis gebruiken. Zowel de droge als vettige plekken hebben namelijk behoefte aan voldoende hydratatie.
  • Draag een zonnebrandcrème: Het maakt voor deze stap niet uit wat voor huidtype je hebt, want het dragen van een zonnebrandcrème met een minimale SPF (sun protection factor) 30 is altijd verstandig. Ook als het buiten sneeuwt of regent dien je een zonnebrandcrème op te smeren om te voorkomen dat de gecombineerde huid en de onzuiverheden verergeren.

Een compleet huidverzorgingsschema + de onderliggende oorzaken van acne

Het behandelen van acne kan erg duur zijn. Vooral in het geval van een gecombineerde huidtype kunnen de kosten flink oplopen.

Als je allerlei huidverzorgingsmerken moet gaan proberen voordat je weet welke de beste zijn, dan kan dat ook heel erg vermoeiend zijn. Het kan daarom beter zijn de echte oorzaken van acne aan te gaan pakken. Denk bijvoorbeeld aan je hormonen en je bloedsuikerspiegel.

Veel mensen blijken toch geen goede resultaten te realiseren met huidverzorgingsproducten. De onzuivere huid blijft altijd terugkomen, omdat middeltjes alleen de symptomen aanpakken. Vervolgens raken de hormonen weer uit balans en ontstaan er toch weer nieuwe onzuiverheden. Zo blijf je aan de gang.

Ik raad je dan ook aan een kijkje te nemen in mijn e-book ‘Leven Zonder Acne’. Hierin ga je van alles over acne ontdekken. Je gaat bijvoorbeeld een huidverzorgingsschema krijgen voor de gecombineerde huid. Nog veel belangrijker vind ik dat je gaat ontdekken wat de onderliggende oorzaken zijn van acne.

Door met Leven Zonder Acne aan de slag te gaan kun je eindelijk voor een langere periode die vervelende acne op je gecombineerde huid bestrijden!

ONTHULD: De Leven Zonder Acne Methode

Wist je dat het elimineren van acne in 4 stapjes kan? Jij hebt nu de kans om hoe jij je voelt en eruit ziet, compleet te veranderen. Klik hier en zorg ervoor dat jouw puistjes snel verleden tijd zijn.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *