Gezichtsbehandeling tegen acne

Welke gezichtsbehandelingen zijn er en waarom werken ze vaak niet goed?

Gemiddelde leestijd: 11 minuten
gezichtsbehandeling tegen acne

Ben je op zoek naar een effectieve gezichtsbehandeling tegen acne? Weet je niet of een gezichtsbehandeling het gewenste resultaat gaat opleveren? Dan is het goed dat je op deze pagina terecht bent gekomen! Ik ga je er namelijk alles over vertellen.

Een gezichtsbehandeling kan helpen tegen een milde vorm van acne. In sommige gevallen zullen er echter juist meer puistjes ontstaan. Dit ligt bijvoorbeeld aan de behandelmethode en het type acne.

Er zijn allerlei soorten gezichtsbehandelingen. Het doel van een behandeling is vaak het gezicht te reinigen en de zichtbaarheid van onzuiverheden te verminderen of ze voor een poosje helemaal te verwijderen. Sommigen gezichtsbehandelingen kunnen thuis worden uitgevoerd, maar je kunt ook de hulp inschakelen van een professional.

Op deze pagina zal ik je meer vertellen over de effectiviteit en gevaren van de verschillende gezichtsbehandelingen tegen acne.

Helpt een gezichtsbehandeling tegen acne?

Het antwoord op de vraag of het helpt een gezichtsbehandeling tegen acne te ondergaan verschilt eigenlijk per situatie. De effectiviteit van een gezichtsbehandeling ligt bijvoorbeeld aan de gekozen gezichtsbehandeling, de vorm van acne en het huidtype van de patiënt. Denk ook aan de kwaliteit van de gebruikte ingrediënten tijdens een gezichtsbehandeling en de producten die je zelf gebruikt. Ook kan het laten uitvoeren van een gezichtsbehandeling effectiever zijn dan het zelf te doen.

Over het algemeen is een gezichtsbehandeling tegen acne veilig wanneer de acne patiënt een milde vorm van acne heeft, en dus enkele puistjes en comedonen heeft. Bij veel rode ontstoken knobbels en puistjes kan een gezichtsbehandeling juist een averechts effect hebben en meer irritatie aan de huid veroorzaken.

Als je last hebt van enkele niet-ontstoken puistjes kan een zachte gezichtsbehandeling effectief zijn. Echter, bij een zwaardere vorm van acne kun je beter een aantal soorten gezichtsbehandelingen vermijden.

Het kan slimmer zijn een gezichtsbehandeling te laten uitvoeren door een professional dan zelf wat aan te rommelen. Zij hebben hier immers jaren voor gestudeerd. Een chemische peeling is een voorbeeld van een redelijk veilige gezichtsbehandeling.

Kan acne volledig genezen door een gezichtsbehandeling?

Het is goed om te weten dat een gezichtsbehandeling de acne niet permanent kan uitroeien. De meeste gezichtsbehandelingen zorgen slechts voor kleine en tijdelijke verbeteringen. Dit kan worden verklaard, omdat er misschien een onderliggende oorzaak is van je huidaandoening.

Het kan bijvoorbeeld zijn dat je acne wordt veroorzaakt door een hormonale onbalans of door problemen met je darmen. Logischerwijs kan een gezichtsbehandeling hier geen invloed op hebben.

Misschien kun je dus wel op een veilige manier je puistjes laten uitdrukken door een schoonheidsspecialist en tijdelijk een vooruitgang zien. Echter, je dient dus wel te onthouden dat gezichtsbehandelingen gericht zijn op de huidige symptomen. Zorg dus dat je je huid tussen de behandelingen door of na een behandeling goed blijft verzorgen. Zoek ook naar mogelijke onderliggende oorzaken van acne.

Mijn eigen methode is gericht op het bestrijden van acne voor een langere periode door de echte oorzaken aan te pakken. Het mooie is dat je hiermee het probleem van acne bij de wortel bestrijdt en dus acne minder kans geeft om opnieuw te verschijnen op de huid. Dit kan je een hoop geld besparen aan dure gezichtsbehandelingen, vooral als je bedenkt dat veel mensen meerdere keren per jaar een professionele gezichtsbehandeling ondergaan.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: Top 10 oplossingen voor puistjes

Je puistjes worden door meer beïnvloed dan wat je erop smeert. Ontdek de 10 gezonde gewoonten om je huid te verbeteren van binnenuit, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Hoe werkt een gezichtsbehandeling?

Er zijn verschillende soorten gezichtsbehandelingen die de symptomen van acne kunnen helpen verbeteren.

Het doel van een gezichtsbehandeling is meestal het reinigen van de huid en het verminderen van de acne. Dit wordt bereikt door de huidporiën te reinigen van overtollig talg, dode huidresten en andere verontreinigheden. Ook kan de talgproductie worden tegengegaan, acne veroorzakende bacteriën worden gedood en de hydratatie van de huid worden gestimuleerd.

Bij een professionele gezichtsbehandeling tegen acne kun je denken aan een chemische peeling, huidmassage en lasertherapie. Daarnaast zijn er verschillende doe-het-zelf producten op de markt. Echter is het niet met zekerheid te zeggen of deze apparaten veilig en effectief zijn om te gebruiken.

Een andere veel voorkomende gezichtsbehandeling is het handmatig verwijderen van kleinere puistjes en mee-eters. Professionals gebruiken hier professionele apparaten en technieken voor. Zo wordt voorkomen dat er huidbeschadigingen ontstaan na het uitknijpen van puistjes.

gezichtsbehandeling tegen acne door massage
Specialist masseert de huid en past een gezichtsbehandeling toe

Welke gezichtsbehandelingen tegen acne zijn er?

Zoals gezegd zijn er verschillende gezichtsbehandelingen tegen acne. Je kunt een gezichtsbehandeling krijgen van een professional of zelf aan de slag gaan.

Een professionele gezichtsbehandeling kan bijvoorbeeld lichttherapie, huidmassage, lasertherapie, microdermabrasie of een chemische peeling zijn. Ook kan er worden besloten de huid te reinigen, de huid te stomen, de huid te exfoliëren met scrubs, de huid te verzorgen met gezichtsmaskers en serums.

De prijs van een professionele gezichtsbehandeling bedraagt ongeveer tussen de 50 en 200,- euro. De behandeling duurt ongeveer 1 uur. Wel kan er worden afgesproken dat de behandeling uit meerdere sessies bestaat of een combinatie van gezichtsbehandelingen moeten worden ingezet. Helaas verdwijnt acne dan ook niet in één dag.

Persoonlijk raad ik je aan contact op te nemen met een dermatoloog in plaats van direct een acne behandeling bij een schoonheidsspecialist in te plannen. Dermatologen zijn namelijk hoogopgeleid, gespecialiseerd in de huid en mogen sterkere producten gebruiken tijdens een behandeling. Een schoonheidsspecialist is immers geen medische professional zoals een dermatoloog. Je kunt natuurlijk ook kijken naar de ervaringen, recensies en voorgeschiedenis van een huidarts of schoonheidsspecialist om er zekerder van te zijn dat je een goede behandeling gaat krijgen.

Naast een professionele gezichtsbehandeling kun je er ook voor kiezen zelf een gezichtsbehandeling tegen acne uit te voeren. Er zijn ontzettend veel doe-het-zelf producten op de markt. Dergelijke producten zijn bijvoorbeeld crèmes en zalven die je zelf op de huid kunt aanbrengen. Ook kun je ervoor kiezen zelf de huid te stomen. Het gevaar is hier echter bij dat je te heet en te lang kan stomen waardoor de acne problemen zullen verergeren. Bovendien kunnen producten en apparaten mogelijk niet geschikt zijn voor jouw type acne, huidtype, medicatie, doel, onderliggende aandoeningen, allergieën en leeftijd. Je begrijpt dus wel dat je best wat voorzorgsmaatregelen moeten nemen als je zelf een gezichtsbehandeling tegen acne wil uitvoeren.

gezichtsbehandeling tegen acne met microdermabrasie
Specialist is de gezichtsbehandeling microdermabrasie aan het toepassen

Zelf het gezicht, de littekens en de puistjes behandelen

Als je ervoor kiest een gezichtsbehandeling tegen acne zelf uit te voeren, kun je een keuze maken uit verschillende opties. Er zijn zelfs complete stoomapparaten, blauwe lichten, lasers en porie reinigers die je gewoon zelf kunt bestellen. Dit raad ik echter niet aan, omdat je niet weet of het veilig is om te gebruiken.

Je zou bijvoorbeeld wel een simpelere gezichtsbehandeling thuis kunnen uitvoeren. Om te beginnen reinig je de huid met een zachte reiniger die geschikt is voor een acne gevoelige huid. Daarna kun je de huid enkele minuten stomen door met je gezicht boven een bak met heet water te hangen of warme handdoeken te leggen op de plekken van je acne. Het is belangrijk niet te heet water te gebruiken om te voorkomen dat de huid verbrandt. Met een product voor chemische peeling, zoals een exfoliant met alfa- en bètahydroxyzuren kun je enkele seconden zachtjes over de huid wrijven en het direct afspoelen met water. Daarna breng je een gezichtsmasker aan voor tien minuten en spoel je het af met lauw water. Als laatste dien je de huid te hydrateren, zodat het gezicht niet te erg uitdroogt.

Er zijn zelfs middeltjes op de markt waar je zelf acne littekens mee kan bestrijden. Denk bijvoorbeeld aan een serum of aloë vera.

Wel of niet een gezichtsbehandeling tegen acne ondergaan?

Een gezichtsbehandeling tegen acne kan het proberen waard zijn als je al veel reguliere middeltjes hebt geprobeerd, maar niet of nauwelijks resultaten hebt gezien. Houd er echter rekening mee dat je last kunt krijgen van huidirritatie, een droge of vette huid, littekens en allergische reacties. Ook leveren gezichtsbehandelingen bij een schoonheidssalon vaak geringe en tijdelijke resultaten op.

Door de vele dingen waar je rekening mee moet houden, kan het slim zijn contact op te nemen met een arts of dermatoloog. Hij of zij kan dan een behandelplan afstemmen die het beste past bij jouw acne.

Het is echter de vraag of je het het geld voor een gezichtsbehandeling waard vindt voor een tijdelijk resultaat. Mijn “Leven Zonder Acne Methode” is dan ook gericht op het krijgen van resultaten voor de lange termijn.

Je kunt via de onderstaande knop mijn verhaal lezen en zelf aan de slag.

ONTHULD: De Leven Zonder Acne Methode om snel van puistjes af te komen

Wist je dat het elimineren van acne in 4 stapjes kan? Jij hebt nu de kans om hoe jij je voelt en eruit ziet, compleet te veranderen.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *