Gezichtsmasker maken tegen puistjes

Hoe maak je zelf een gezichtsmasker tegen oneffenheden?

Gemiddelde leestijd: 13 minuten
Gezichtsmasker maken tegen puistjes

Wat doe jij als je last hebt van puistjes en acne? Ga je naar de winkel en koop je dure crèmes en zalven? Misschien is dat straks niet meer nodig.

Het is niet leuk als je veel puistjes in je gezicht hebt. Het geeft sommige mensen een onzeker gevoel en die willen vaker binnen blijven, omdat ze zich niet mooi voelen.

Veel mensen hebben last van puistjes. Ze pakken het vaak aan met middeltjes om van hun puistjes af te komen. Je kunt echter zelf ook de middeltjes maken. Vooral een goede masker kan je helpen tegen puistjes.

Ik ga je daarom enkele tips geven over het maken van een gezichtsmasker tegen puistjes.

Om zelf een gezichtsmasker tegen puistjes te maken kun je producten gebruiken die je misschien al thuis hebt liggen. Begrijp dat sommigen producten hiervan niet bedoeld zijn om aan te brengen op je huid en schade kunnen opleveren. Doe dus altijd zelf onderzoek en raadpleeg voor de zekerheid een arts.

Waarom heb je puistjes?

Voordat ik ga vertellen hoe je zelf een gezichtsmasker kan maken die geschikt is voor jouw huidtype, zal ik je kort iets meer over puistjes en acne vertellen.

De puistjes op je gezicht kunnen verschillende oorzaken hebben. Zo zijn er ook verschillende plekken op het gezicht waar je puistjes kan krijgen. Puistjes op je voorhoofd komen meestal door veel stress, spanning, hoge suikergehalte in je voeding of vettig eten.

Puistjes tussen je wenkbrauwen en slaap heeft te maken met teveel gebruik van verpakte voeding, alcohol en snacks.

Puistjes op je wangen krijg je door het gebruik van te veel suikers, of make-up borstels die niet goed schoongemaakt worden, ze hebben verder ook te maken met te veel bouwstoffen in het lichaam die je naar binnen kan krijgen door het gebruik van te veel bouwstoffen die in melk, melkproducten en kaas zitten, roken en fast foods die meestal veel vet bevatten kunnen ook de oorzaak zijn van puistjes op je wangen.

Puistjes op je kin heeft te maken met je hormonen. Puistjes in het gezicht kunnen ook te maken hebben met bacterie die je op je gezichtshuid krijgt door steeds met je handen of nagels in je gezicht te zitten. 

Wat is het effect van een gezichtsmasker?

Gezichtsmaskers zijn er om verschillende oneffenheden van de huid aan te pakken, ze verwijderen vooral vuil uit de huid. Maskers tegen acne zijn speciaal gemaakt om puistjes, mee-eters en acne aan te pakken.

Een goede huidverzorging is goed om de huid soepel te houden. Het gezicht is het eerste wat men ziet als je ergens aankomt. Daarom is het fijn om je gezichtshuid goed te verzorgen, zodat je puistjes in het gezicht kan voorkomen of verminderen.

Als je kijkt naar de oorzaken van puistjes zijn er wel heel veel dingen die je kan doen om puistjes te voorkomen of te verminderen. We zullen ons hierbij alleen focussen op gezichtsmasker tegen puistjes.

Om een gezichtsmaker te kiezen moet je ten eerste weten wat voor huidtype je hebt. Zelf een eigen gezichtsmasker tegen puistjes werkt beter als je de juiste voor jouw huidtype kiest. Zo zal een gezichtsmasker tegen de droge huid niet goed werken bij iemand die een vette huid heeft. 

Om een gezichtsmasker te kiezen kan je ook proberen om na te gaan wat de oorzaken van je puistjes zijn. Afhankelijk van de oorzaak van je puistjes zal je kiezen voor een masker met de juiste bestanddelen oftewel ingrediёnten. 

Los van de maskers die je koopt kun je ook je eigen masker maken. Dat kan je makkelijk doen als je maar de juiste producten in huis hebt. Een zelfgemaakte masker is populair omdat je dan ook geld bespaard. Het is ook goed, omdat je dan precies weet welke ingrediёnten het heeft. Ik geef je hieronder aan hoe je zelf je gezichtsmaker kan maken voor zowel de droge als de vette huid. De onderstaande video betreft ook een simpel te maken gezichtsmasker.

Gezichtsmasker maken tegen puistjes voor een droge huid 

Als je een droge huid hebt is het niet verstandig om een masker te maken die de huid nog meer zal uitdrogen, maar hoe weet je dan of een masker wel of niet geschikt is voor de droge huid?

Stoffen zoals vrije vetzuren, petrolatum, vitamine B3, glycolzuur en ceramide helpen goed tegen een droge huid en brengen huidvetten op peil doordat ze de huid tijdelijk afsluiten en vocht vasthouden.

Een masker tegen puistjes voor de droge huid kan je aanbrengen wanneer de huid een beetje nat is zodat wateroplosbare ingrediёnten beter de huid door dringen. Dit zorgt dan voor een gladde huid. De puistjes kunnen op den duur ook minder worden en uiteindelijk voor een langere periode verdwijnen. 

Stoffen die goed zijn tegen een droge huid met puistjes zitten het meest in fruit en natuurlijke oliesoorten. Alle fruitsoorten bevatten vitamine en vitamine zorgt voor een gladde huid, het zal de puistjes dus laten verdwijnen. 

De meeste fruitsoorten bevatten ook zuren die heel goed zijn om onstoken puistjes aan te pakken. Deze zuren hebben een werking voor de hydratatie van de huid en zorgen ervoor dat puistjes verminderd worden in het gezicht. Een goed hydraterende huid zal namelijk langer fris blijven en er zal minder talg worden aangemaakt. Ook kunnen alle puistjes op den duur uitdrogen en vanzelf verdwijnen. 

Hieronder vertel ik je hoe en met welke ingrediënten je zelf een gezichtsmasker maakt voor de droge huid.

Tip 1: Kurkuma masker

Ingrediёnten voor een kurkuma masker:

 • 1 eetlepel olijfolie, dat is ontstekingsremmend
 • 1 eetlepel kurkuma poeder
 • 1 eetlepel honing

Roer deze totdat het een dikke gele pap is geworden en breng het aan op het gezicht. Was deze weg met lauw water nadat het helemaal droog is geworden op je gezicht. 

Tip 2: Avocado masker

Ingrediёnten voor een avocado masker:

 • 1 stukje avocado 
 • Een eetlepel bloem
 • 1 eetlepel olijfolie

Roer deze totdat het een dikke groene pap is geworden en breng het aan op het gezicht. Nadat het droog is geworden op je gezicht kan je het met je schone handen van je gezicht weghalen en resterende deeltjes wegspoelen met lauw water. 

Tip 3: Tomaten masker

Ingrediёnten voor een tomaten masker:

 • Een tomaat
 • Bloem
 • Kokosolie

Pers de sap van de tomaat en doe een eetlepel kokosolie erbij, meng deze en doe beetje bij beetje wat bloem erbij totdat het een dikke pap is geworden. Breng deze aan op het gezicht en wacht totdat het droog is. Was het vervolgens weg met lauw water. 

Gezichtsmasker maken tegen puistjes voor een vette huid 

Als je een vette huid hebt is het verstandig om een masker te maken de huid een beetje kan uitdrogen.

Je kan klei gebruiken om zo een masker te maken, dat trekt veel vocht en water uit de huid wanneer je het aanbrengt en het droog wordt.

Je masker kan ook uit houtskool bestaan, houtskool absorbeert een teveel aan vet op de huid en neemt vuil op uit verstopte poriёn en dit maakt dus dat je puistjes misschien al na een paar dagen gaan verdwijnen. Het zorgt ook ervoor dat de huid minder gaat glimmen.

Honing helpt ook tegen een vette huid en puistjes. Het heeft een antibacteriёle en desinfecterende werking wat maakt dat je mogelijk snel verholpen bent van puistjes wanneer je zelf een honingmasker tegen acne maakt. 

Tip 1: Honing masker

Ingrediёnten voor een honing masker: 

 • 1 eetlepel olle yoghurt
 • 1 eetlepel honing

Meng deze totdat ze een pap worden en breng ze aan op het gezicht nadat je jouw gezicht nat gemaakt hebt. Breng het dan op het gezicht aan en wacht totdat het droog is om het vervolgens met lauw water van je gezicht af te spoelen. 

Tip 2: Klei masker

Ingrediёnten voor een klei masker: 

 • 3 eetlepels Groene klei
 • 3 eetlepels Water
 • 3 eetlepels ethetische oliёn

Meng dit totdat je een dikke pap krijgt en breng het aan op je gezicht. Dit masker zuivert en reinig je huid en het helpt tegen puistjes. Nadat de masker helemaal droog is geworden op het gezicht kan je het wegspoelen met lauw water.

Hoe maak je zelf een gezichtsmasker: overige tips tegen puistjes en acne!

Je kan ook een ei masker op je gezicht aanbrengen. Deze trekt dan het pus uit je puistjes en zorgt ervoor dat de puistjes mogelijk snel weer verdwijnen. Dit masker is gewoon de eiwit van een ei die je op je gezicht kan aanbrengen. Nadat de eiwit helemaal droog is geworden op je gezicht kan je deze wegspoelen met lauw water.  

We kunnen concluderen dat je puistjes kan bestrijden met de juiste middeltjes. Je hoeft helemaal niet met een gezicht vol puistjes rond te lopen als je jouw huid goed verzorgd. Een gezichtsmasker maken tegen puistjes zorgt voor een diepe reiniging van de huid. Je moet wel weten welke huidtype je hebt om de juiste gezichtsmasker te kunnen maken met ingrediёnten die effectieve werking op je huid zullen hebben.

Nadat je een gezichtsmasker hebt gebruikt dien je jouw masker altijd met lauw water weg te spoelen zodat de poriёn goed open gaan om de aangebrachte stoffen van je masker op je gezicht goed te laten inwerken. Het ligt dus eraan hoeveel tijd je neemt om je huid te verzorgen. Het is een must om je huid te verzorgen want het moet je hele leven mee. 

Als laatste kun je hieronder mijn gratis e-book downloaden over de grondoorzaken puistjes en acne. Wil je ook laten weten in de comments of je zelf nog tips hebt voor het zelf maken van een gezichtsmasker tegen puistjes?

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *