Goede gewoontes voor een huid zonder acne

5 belangrijke factoren voor een huid zonder acne

Gemiddelde leestijd: 8 minuten
Goede gewoontes voor huid zonder acne

Acne ontstaat wanneer je haarzakjes verstopt raken met dode huidresten, olie en bacteriën. Dat acne wordt veroorzaakt door meerdere factoren is voor de meeste mensen bekend. Dit maakt het echter een lastige huidkwaal met verschillende gevolgen, zowel fysiek als mentaal.

Na het bespreken van de levensstijl gewoontes die acne kunnen veroorzaken is het nu tijd om de goede gewoontes voor een huid zonder acne te bespreken. Naast het voorkomen van acne is het namelijk ook belangrijk om goede leefgewoonten aan te leren die je helpen een mooiere, jonger uitziende huid zonder acne te krijgen.

In dit artikel ga ik een aantal goede gewoonten toelichten om in je dagelijkse systeem te implementeren, zodat je de vervelende acne eindelijk de baas kunt worden.

Een huid zonder acne krijgen is lastig als je er gevoelig voor bent. Er bestaan dan ook waarschijnlijk geen behandelingen of producten om acne permanent te laten genezen.

Goede levensstijl gewoontes voor een huid zonder acne

Helaas zijn er maar vrij weinig mensen die weten wat de daadwerkelijke oplossingen zijn van acne. Ze blijven steeds nieuwe middeltjes en behandelingen uitproberen zonder blijvend resultaat. Sommigen raken zelfs verslaafd met de hoop dat er ooit iets werkt. Hierdoor blijven veel mensen onnodig lang rondlopen met acne.

Hieronder ga ik een aantal goede gewoontes met je bespreken voor een huid zonder acne.

1. Ga op tijd slapen

De eerste goede gewoonte voor acne is het hebben van voldoende slaap. Je huid kan namelijk in de nacht herstellen. Volgens dermatologen is het ideaal om 7 tot 9 uur per nacht te slapen voor een huid zonder acne.

Puistjes en acne kunnen dus ontstaan door een slaapgebrek. Wanneer je te weinig nachtrust hebt gehad, dan heb je namelijk te maken met een verhoogde cortisolspiegel, slecht verteringsstelsel, stijgend insulinespiegel en een vochtarme huid.

Door te weinig slaap worden er meer stofjes in ons lichaam aangemaakt, die voor een verhoogde talgproductie en dus ontstekingen kunnen zorgen. Dit is vooral het geval indien je structureel een gebrek aan slaap opbouwt.

2. Let op je voedingspatroon

Over de vraag of je voedingspatroon invloed heeft op acne lopen de meningen erg uiteen. Toch is het om veel redenen verstandig voor een gezonde huid een gezond en gevarieerd dieet te volgen. Vergeet daarbij ook niet anderhalf tot twee liter water per dag te drinken.

Door een slecht voedingspatroon kan de huid negatief reageren en je immuunsysteem verzwakken. Door het eten van veel bewerkte voedingsmiddelen en slechte koolhydraten kan er namelijk een plotselinge piek in je bloedsuikerspiegel ontstaan. Het gevolg is dat de talgproductie omhoog schiet, de poriën verstopt raken en dus acne ontstaat.

Zorg er dus voor dat je voldoende en de juiste voedingsstoffen en vitamines binnenkrijgt. Deze vind je bijvoorbeeld in groenten, fruit, peulvruchten en volle granen.

Goede levensstijl gewoontes qua voedingspatroon

3. Let op je hygiëne

Een andere belangrijke gewoonte om verergering van acne en nieuwe uitbraken te voorkomen is het letten op je hygiëne. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je regelmatig de dingen reinigt die in aanraking komen met je gezicht. Denk bijvoorbeeld aan make-upborstels, kussenslopen, handdoeken, telefoonhoesjes en je handen.

Je gezicht is gevoelig voor aanrakingen. De bacteriën kunnen namelijk in de huid komen waardoor acne ontstaat. Als je van acne wilt afkomen is het daarom belangrijk om te letten op je algemene hygiëne.

4. Kies voor een minimale huidverzorgingsroutine

Het naleven van een huidverzorgingsroutine is de meest bekende levensstijl gewoonte voor een huid zonder acne. Echter worden er nog altijd veel fouten gemaakt rondom huidverzorgingsroutines.

Ik spreek vaak mensen waarvan de acne terug blijft komen. Simpelweg weten zij niet goed wat de juiste huidverzorging tegen acne is. Uit wanhoop proberen zij allerlei middeltjes. Een goede huidverzorgingsroutine is echter minimalistisch.

Kies dus voor niet teveel verschillende soorten producten en merken. Ga ook geen producten gebruiken die de poriën verder laten verstoppen en nieuwe ontstekingen veroorzaken, zoals producten met alcohol en parfum. Hierdoor zal de huidbarrière verder geïrriteerd raken en meer acne zichtbaar worden. Je gezicht twee keer per dag wassen met een milde anti-acnezeep is al voldoende. Gebruik daarnaast een serum en een vochtinbrengende crème. Kies altijd voor de beste producten tegen acne om er zeker van te zijn dat je je acne niet verergert.

5. Blijf volhouden

Als je make-up, zweet en andere verontreinigheden op je gezicht laat zitten, kan acne plotseling ontstaan. Het is daarom belangrijk om je huidverzorgingsroutine, en andere levensstijl gewoontes voor een huid zonder acne niet over te slaan.

Mocht je toch een dag geen zin hebben om het viezigheid van je huid te wassen, is de kans groot dat er onzuiverheden ontstaan. Vervolgens is het lastig om er weer vanaf te komen. Het is dus beter om acne te voorkomen dan later te moeten genezen.

Bovendien is het belangrijk om te blijven volhouden. Het kan bijvoorbeeld even duren voordat je jouw specifieke huidtype hebt ontdekt en hiervoor de juiste producten hebt gevonden.

Zijn er nog meer goede gewoontes en oplossingen voor acne?

In dit artikel heb ik enkele goede gewoontes voor een huid zonder acne met je besproken. Je weet nu in ieder geval wat je moet doen om nieuwe acne uitbraken in de toekomst te voorkomen en weer een mooie huid te krijgen.

Hieronder kun je mijn gratis e-book downloaden waarin je nog eens 10 extra gemaakte fouten bij acne gaat ontdekken. Uiteraard ga je ook de bijbehorende tips krijgen die je in je levensstijl gewoontes kunt toepassen. Zeker de moeite waard als je voor eens en voor altijd de acne wilt besttijden.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *