Happy Older Multi Collageen review

Vind ik Happy Older Multi Collageen goed of zonde van mijn geld?

Gemiddelde leestijd: 20 minuten
Happy Older Multi Collageen review

De laatste jaren is steeds meer vraag ontstaan naar collageen supplementen. Collageen is namelijk een erg belangrijke stof voor het lichaam.

Wanneer je wilt beginnen met het gebruiken van collageen, dan kan je een keuze maken uit collageen van misschien wel honderden merken. Happy Older is een populaire aanbieder van collageen, omdat zij als enige in Nederland multi-collageen met collageen typen I, II, III, V en X leveren.

Ik kan me voorstellen dat je twijfelt over het aanschaffen van Happy Older Multi Collageen. Er zijn namelijk zowel goede als slechte ervaringen te vinden over het collageen. Vandaar schrijf ik vandaag deze complete Happy Older Multi Collageen review.

Aangezien ik collageen en andere producten van Happy Older zelf heb getest of heb laten uittesten, kan ik nu mijn eerlijke ervaringen met je delen. Ook kan ik Happy Older Multi Collageen vergelijken met collageen van andere merken, omdat ik meer populaire producten uit de markt heb uitgetest.

In deze Happy older Multi Collageen review ga je onder andere ontdekken wat mijn ervaringen zijn, wat ik minder vind, welke verbeteringen ik aan mijn huid en lichaam merk en wat andere klanten zeggen.

Wat is het verhaal achter Happy Older?

Betrouwbaarheid van het merk Happy Older

Happy Older is een merk welke valt onder het bedrijf Medextra BV. De oprichter van het merk heet Jan Brokerhof. In het verleden was zijn merk Kurkumix ook al bekend. Kurkumix was een supplement met 9 natuurlijke ingrediënten voor spieren, gewrichten, botten en kraakbeen.

Jan Brokerhof heeft in het verleden verschillende bedrijven opgericht en succesvol weten te maken. Eigenlijk had Jan Brokerhof al genoeg geld verdiend om te stoppen met ondernemen. Toch besloot Jan Brokerhof opnieuw bedrijven op te zetten, namelijk Kurkumix en Happy Older.

Jan Brokerhof besloot wegens gezondheidsredenen apparatuur te kopen van een apotheek om zelf tabletten te maken. Zijn doel was geen bedrijf op te zetten, maar voor zichzelf een uniek product te ontwikkelen. Ik zal je vertellen over het verhaal hierachter.

Om vitaal ouder te worden, is het belangrijk regelmatig te bewegen. Daarnaast is het belangrijk voldoende vitaminen, mineralen en andere stoffen binnen te krijgen die je lichaam gezond houden. Daarom nam Jan Brokerhof verschillende supplementen in. Hij zei tegen Engels sprekende vrienden dat hij dit deed “to become happy older”.

Het was echter duur en niet handig elke dag meer dan 10 losse supplementen in te nemen. Destijds waren er ook geen producten te koop die bestonden uit de unieke samenstelling. Vandaar besloot Jan Brokerhof zelf een supplement te ontwikkelen die meerdere stoffen bevat.

Wegens het persoonlijke succes van Jan en van zijn vrienden met de mix van kurkuma en andere natuurlijke ingrediënten besloot hij het product onder de aandacht te brengen bij een groter publiek onder de naam Kurkumix. Later volgden meer supplementen onder de naam Happy Older. Happy Older Multi Collageen is een bekend product geworden.

Op de website is te zien dat Kurkumix Jan na 20 jaar weer plezier gaf in het leven. De echte reden waarom Jan zijn bedrijven heeft opgericht kan niet worden gedeeld, omdat het wettelijk niet is toegestaan gezondheidsclaims over bepaalde ingrediënten te maken.

Er mag bijvoorbeeld ook niet worden beweerd dat collageen huidveroudering kan tegengaan. Ervaringen van mensen laten natuurlijk het tegenovergestelde zien.

Jan Brokerhof heeft gekozen voor de naam Happy Older, omdat dit past bij de producten en het een internationale naam is. Happy Older heeft dan ook zowel nationale als internationale bekendheid gegenereerd.

Waaruit bestaat het assortiment van Happy Older?

Het assortiment van Happy Older bestaat uit de volgende producten:

 • ZWART: Multi collageen met vijf typen collageen poeder.
 • ZILVER: MSM-Plus capsules.
 • ROZE: Kurkumix 9-in-1 tabletten.
 • ROOD: 14-in-1 tabletten.
 • GROEN: 12-in-1 tabletten.

Happy Older Multi Collageen is waarschijnlijk het best verkochte product op Happy-Older.com

De producten zijn populair, omdat er gebruik is gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Daarnaast zijn er veel stoffen gecombineerd in de producten. Hierdoor zijn Happy Older producten goedkoper dan losse supplementen.

Bovendien kunnen de Happy Older producten onderling goed worden gecombineerd. Het kan zelfs de werkingen versterken. In het geval wanneer je alle producten uit het assortiment wil gebruiken, dan kan je het beste een keuze maken tussen ROOD of GROEN, omdat de ingrediënten in deze producten deels overeen komen.

Ik heb meerdere Happy Older producten uitgeprobeerd. In deze review wil ik het voornamelijk gaan hebben over Happy Older Multi Collageen. Toch maakt het verhaal van Jan Brokerhof mij nieuwsgierig en was ik erg benieuwd naar alle producten. Daarom koos ik er zelf voor direct alle supplementen uit te proberen.

Geteste Happy Older producten
Zak Happy-Older Multi Collageen, verpakking MAKE-OVER Collageen, MSM-PLUS capsules, en een verpakking KURKUMIX 9-in-1
KURKUMIX van Jan Brokerhof
KURKUMIX

Waarom is collageen een belangrijke stof?

Collageen is een heel belangrijke stof. Vanaf je 25e levensjaar wordt het namelijk minder door je lichaam aangemaakt.

Het lichaam bestaat voor 30% uit collageen en de huid zelfs voor 70%. Maar ook spieren, gewrichten en kraakbeen bestaan uit collageen.

Vroeger aten de mensen heel anders dan tegenwoordig. Ze aten de neus tot de staart van een dier. Denk aan orgaanvlees, de huid van kippen en kippenbotjes. “Vlees is kracht” was vroeger de reclame. Tegenwoordig kan je alleen nog maar filetjes kopen en daarom komt er steeds minder collageen in het lichaam via voeding. Vandaar kan worden gekozen voor supplementen, zoals Happy Older Multi Collageen.

Wat is Happy Older Multi Collageen?

Happy Older Multi Collageen is een zuiver collageen poeder die bestaat uit een mix van verschillenden typen collageen.

Er bestaan 28 typen collageen, waarvan er 16 in het lichaam voorkomen. Hiervan zijn typen collageen I, II, III, V en X het meest belangrijk. Deze zijn allemaal verwerkt in het Happy Older Multi Collageen.

Het Happy Older Multi Collageen wordt gemaakt uit 4 verschillende natuurlijke bronnen, namelijk: de huid van koeien, kippenborstbeen, de huid en botten van vissen en het membraan uit ei.

Happy Older Multi Collageen bestaat dan ook uit:

 • Rundercollageen
 • Viscollageen
 • Kippenkraakbeencollageen
 • Kippeneimembraancollageen

Happy Older Multi Collageen is gehydrolyseerd collageen. Dit betekent dat het tot kleinere deeltjes is geknipt en eenvoudig kan worden opgenomen door het lichaam.

Als we kijken naar de gebruikte typen collageen 1, 2, 3, 5 en 10 in Happy Older Multi Collageen, dan kan dit product mogelijk gunstig zijn voor huid, nagels, tanden, bindweefsel, gewrichten, gewrichtsvloeistof, ligamenten, bloedvaten, pezen, kraakbeen, tussenwervelschijven, ribben en beenmerg. In deze delen van het lichaam komen de verschillende typen collageen namelijk voor.

Door alle gebruikte collageen typen is Happy Older Multi Collageen erg populair. Het kan gunstig zijn voor de huid, maar eigenlijk dus voor veel meer.

Happy Older Multi Collageen verpakking
Happy Older Multi Collageen verpakking

Wat is Happy Older Make Over Collageen?

Zoals je hebt kunnen zien op de afbeelding in deze review heb ik ook het product “Happy Older Make Over Collageen” uitgeprobeerd. Dit is echter hetzelfde multi collageenpoeder, inclusief de MSM Plus capsules.

Het gebruiken van Happy Older Multi Collageen in combinatie met MSM Plus capsules kan een goede keuze zijn. De capsules bevatten namelijk bijvoorbeeld vitamine C, wat kan bijdragen aan de vorming van collageen in het lichaam. Denk ook aan zink, wat gunstig kan zijn voor huid, haar en nagels. Denk bovendien aan vitamine D3, wat gunstig kan zijn voor botten, spieren en het immuunsysteem. Een goed functionerend immuunsysteem kan bijvoorbeeld bacteriën bestrijden die huidaandoeningen, zoals acne veroorzaken.

Er mogen geen gezondheidsclaims worden gemaakt over collageen. Vitamine C is wel opgenomen in de Europese lijst met goedgekeurde claims. Vitamine C zou daadwerkelijk kunnen bijdragen aan de aanmaak van collageen. Daarom raad ik je zeker aan dagelijks voldoende vitamine C binnen te krijgen als je meer collageen in je lichaam wilt hebben.

Happy Older Make Over Collageen verpakking
Happy Older Make Over verpakking

Mijn Happy Older Multi Collageen review en ervaringen

Ongeveer één maand geleden begon ik met het gebruiken van Happy Older Multi Collageen. Aangezien ik zag dat veel mensen twijfelden over het gebruiken en de werkzaamheid van Happy Older Multi Collageen vond ik het tijd een oprechte review te schrijven. Laten we mijn ervaringen doornemen.

Ten eerste vind ik het handig dat Happy Older aangeeft dat je collageen het beste kunt innemen op een nuchtere maag en bij voorkeur een half uur voor het ontbijt. Bij collageen van andere merken wordt dit vaak niet aangegeven, terwijl dit belangrijk kan zijn voor de werking van het collageen.

Ikzelf heb Happy Older Multi Collageen toegevoegd aan water, smoothies en thee. Hoewel de collageen volgens Happy Older smaakloos is, vind ik er wel degelijk een lichte smaak aan zitten. Ik vind het dus niet volledig smaakloos. Ook rook ik een geur aan het poeder. De smaak en geur vind ik echter niet opwegen tegen de ervaringen die ik heb gehad. Het is goed te doen, maar misschien wel iets om rekening mee te houden. In mijn groene thee met citroen merkte ik er vrij weinig van.

Ik merk dat het collageen poeder makkelijker wordt opgenomen in thee. In water kan het iets meer klonteren. Eventueel kan je een beetje warm water mengen met collageen om dit te voorkomen.

Ook vind ik het fijn dat de rundercollageen is gewonnen uit de huid van gras gevoerde koeien, omdat ze dan niet allerlei slechte middelen hebben binnengekregen. Ik heb echter niet kunnen vinden of de viscollageen ook is gewonnen uit de botten en huiden van in het wild gevangen vis, terwijl ik dit beschouw als belangrijke factor om de kwaliteit te bepalen.

Hoewel ik nog maar sinds ongeveer 2 maanden Happy Older Multi Collageen en andere Happy Older producten gebruik, merk ik al veel verschil. Onzuiverheden en puistjes op mijn huid zijn veelal verdwenen en rimpels op mijn voorhoofd zijn minder zichtbaar geworden. Zelfs littekens van acne lijken te verminderen. Ook lijken mijn spieren sterker te worden en lijk ik minder last te hebben van mijn lichaam na het hardlopen en sporten. Bovendien lijken haren en nagels sneller te groeien.

Ik ben er blij mee dat ik Happy Older Multi Collageen heb ontdekt en blijf het zeker gebruiken in de toekomst. Het is namelijk een product waarmee je zowel van viscollageen als rundercollageen kunt profiteren. Veel mensen zijn het immers oneens over de vraag of je beter viscollageen of rundercollageen kunt gebruiken.

Aangezien collageen producten vaak pas na 6 tot 8 weken resultaten beginnen op te leveren, verwacht ik er zelfs nog meer van in de toekomst. Uiteraard blijf ik deze review updaten met nieuwe ervaringen in de toekomst. Overigens is het vrij uniek dat je 2 maanden vooruit kunt met Happy Older Multi Collageen. Collageen producten van andere merken zijn vaak duurder en sneller op. Ook kun je nu direct verschillende collageen typen binnenkrijgen, zodat veel delen van het lichaam kunnen profiteren.

Als ik kijk naar de ingrediëntenlijst, dan staan hier uitsluitend de verschillende collageen typen op die zijn gewonnen van natuurlijke bronnen. Er is verder geen gebruik gemaakt van vreemde toevoegingen en stoffen. Daarom kan Happy Older Multi Collageen worden beschouwd als een natuurlijk product.

Ervaringen met Happy Older Multi Collageen poeder
Happy Older Multi Collageen poeder en maatschepje
Review over de Happy Older Multi Collageen ingrediëntenlijst
Happy Older Multi Collageen ingrediëntenlijst en meer

Happy Older Multi Collageen voor- en nadelen

Hieronder deel ik de voor- en nadelen die ik vind passen bij Happy Older Multi Collageen. Ook heb ik gekeken naar ervaringen van andere klanten. In een eerlijke review moeten ook nadelen worden gedeeld, omdat er geen producten bestaan waar iedereen 100% tevreden over is.

Voordelen

 • Er zijn geen vreemde ingrediënten toegevoegd. Het is 100% puur collageen.

 • Je kunt er maar liefst 60 dagen mee vooruit.

 • Je krijgt er een handig maatschepje bij, zodat je precies de aanbevolen hoeveelheid collageen kunt innemen.

 • Happy Older Multi Collageen is een combinatie van collageen typen I, II, III, V en X. Een geweldige keuze voor mensen die zowel viscollageen, rundercollageen en collageen van andere natuurlijke bronnen willen binnenkrijgen.

 • Het merk Happy Older is opgericht door een eerlijk persoon die zelf baat had bij supplementen, zoals collageen

Nadelen

 • Vegetariërs kunnen geen gebruik maken van collageen of multi collageen. Er is ook geen vegan collageen booster ontwikkeld door Happy Older.

 • Effecten van Happy Older Multi Collageen kunnen verdwijnen als je stopt met het gebruiken ervan, maar dit is eigenlijk altijd het geval.

 • Ik proefde en rook het collageen, maar vind dit niet opwegen tegen de voordelen.

Review conclusie: is Happy Older Multi Collageen goed spul of zonde van je geld?

Hoewel Happy Older meerdere veelbelovende producten heeft voor de gezondheid van je lichaam lag in deze review de nadruk op Happy Older Multi Collageen.

Happy Older Multi Collageen is een uniek product op de Nederlandse markt, omdat het een combinatie is van collageen typen I, II, III, V en X. Je kunt dus viscollageen, rundercollageen en meer soorten collageen binnenkrijgen. Er zijn geen toevoegingen gebruikt. Het is dus een natuurlijk product.

Mijn ervaringen hebben laten zien dat Happy Older Multi Collageen een product is dat kan werken voor zowel de huid als andere delen van het lichaam. Ook spreken de ervaringen van andere klanten eigenlijk voor zich.

Natuurlijk is er meer nodig dan alleen collageen om jezelf gezond te houden. Toch vind ik het multi collageen van Happy Older een bijzonder goede aanvulling.

Mocht je Happy Older Multi Collageen willen uitproberen, dan kan je via onderstaande link navigeren en het product goedkoop online bestellen. Ik beveel je dit collageen supplement in ieder geval van harte aan.

Happy Older Multi Collageen
Happy Older Multi Collageen

Beoordeling door Fleur,

15 jun 2022
4

Misschien was je hier naar op zoek?

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *