Helpt ijs tegen puistjes?

helpt ijs tegen puistjes

Het is erg vervelend om last te hebben van puistjes. Acne komt vaak voor zowel op jonge als op late leeftijd.

Als je een nieuwe puistje ziet, kan het moeilijk zijn om er niet aan te komen of hem uit te knijpen. Het is echter niet slim om je puistjes uit te knijpen.

Gelukkig kun je ook wat natuurlijke producten gebruiken om je puistjes te verminderen. Denk bijvoorbeeld aan ijs. Het voordeel is dat je hiermee op een goedkope manier je puistjes kunt bestrijden en niet gebruik hoeft te maken van allerlei chemische middeltjes.

In dit artikel zal ik dan ook de vraag bespreken: “helpt ijs tegen puistjes en acne“?

Ijs gebruiken tegen puistjes

Onthoud dat er niet veel onderzoek is gedaan naar het bestrijden van acne met ijs. Toch zouden verschillende huismiddeltjes tegen puistjes mogelijk effectief zijn.

Je hebt daarnaast een stuk minder vaak last van bijwerkingen als je de producten op de juiste manier gebruikt. Veel medicijnen en verzorgingsmiddelen kunnen zelfs meer acne aanwakkeren als je er teveel van gebruikt. Kijk dus uit met het gebruiken van de verkeerde producten voor de huid.

Ijs zou kunnen helpen om de roodheid en zwelling van een puistje of cyste te verminderen, omdat je bloedvaten krimpen. Hierdoor worden je puistjes en acne minder zichtbaar. Kleinere mee-eters zijn echter lastiger te bestrijden met ijs.

Als je veel pijn hebt door heftige puistjes helpt ijs zelfs de pijn te verlichten door het verdovende effect van ijs.

Hoe gebruik je ijs tegen puistjes en acne?

Ik raad je aan om ijs slechts als onderdeel van je acnebehandeling te gebruiken. Ijs kan namelijk wel de roodheid verminderen, maar het zal niet de acne bacteriën doden. Gebruik daarom ook een milde gezichtsreiniger en een vochtinbrengende crème die passen bij jouw droge, vette of gecombineerde huid.

Voordat je het ijs op je puistjes gaat aanbrengen, is het verstandig om je gezicht te wassen. Na de reiniging kun je het ijs wikkelen in een dunne schone theedoek of dik keukenpapiertje en aanbrengen op je huid.

Het is belangrijk dat je ijs in een gewikkelde doek slechts 1 minuut op je puistjes aanbrengt. Bij hevige ontstoken puistjes kun je het ijs meerdere keren aanbrengen met pauzes van 5 minuten. Als je namelijk te vaak en te lang ijs tegen je puistjes aan houdt kan je huid bevriezen en beschadigen. Stop direct als je huid een vreemde reactie geeft op ijs.

Dankzij ijs zullen verontreinigheden naar de oppervlakte van je huid verplaatsen. Het is echter belangrijk dat je de puistjes niet uitknijpt. Dat kan namelijk verschillende ergere problemen opleveren, zoals verspreiding van bacteriën en putjes in de huid.

Helpt ijs tegen puistjes of is er een beter alternatief?

Er is meer onderzoek nodig naar de vraag of ijs daadwerkelijk helpt tegen puistjes.

Het gaat in ieder geval niet lukken om voorgoed van je acne af te komen door ijs te gebruiken. Met ijs kun je mogelijk wel je puistjes en acne verminderen, maar het zal niet helpen bij het oplossen van de echte oorzaken die acne op de huid laten ontstaan.

Mijn tip is dan ook om naar de huisarts te gaan of zelf veranderingen in je levensstijl door te voeren.

Hieronder kun je mijn gratis e-book downloaden, zodat je de meest gemaakte fouten bij acne voorkomt. Ook krijg je tips om acne te verminderen.

top 10 gemaakte fouten bij acne

Wil jij de top 10 gemaakte fouten bij acne ontdekken?

En uiteraard de oplossingen!

Ja! Stuur mij het gratis e-book!

Ps. Heb jij zelf weleens ijs gebruikt tegen je puistjes? Laat dan hieronder een reactie achter. Zo helpen we elkaar!