Hoe kom je sneller van puistjes af?

Gemiddelde leestijd: 10 minuten
hoe kom je sneller van puistjes af

Hoe kom je sneller van puistjes af? Puistjes op het gezicht of andere zichtbare plekken zijn erg vervelend. Het liefst wil je een puistje zo snel mogelijk verwijderen op het moment dat je hem ontdekt. Gelukkig zijn er effectieve manieren om snel van je puistjes af te komen.

Een puist of pukkel is een ontsteking die wordt veroorzaakt door een verhoogde talgproductie. De ontsteking wordt kenbaar gemaakt als een puistje. Je herkent acne aan rood of wit kleurige bultjes. Deze zijn onder te verdelen in onderhuidse en bovenhuidse puisten. Voornamelijk zitten puistjes op het gezicht en op de rug. Iedereen kan er last van krijgen.

Als je een puistje ontdekt kun je hem beter niet uitknijpen. Dit kan namelijk littekens, ergere ontstekingen en meer puistjes veroorzaken. Ik ga je in dit artikel vertellen hoe puistjes ontstaan, hoe je ze kunt voorkomen en het belangrijkste: hoe je sneller van puistjes af kunt komen.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: Top 10 oplossingen voor puistjes

Je puistjes worden door meer beïnvloed dan wat je erop smeert. Ontdek de 10 gezonde gewoonten om je huid te verbeteren van binnenuit, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Hoe kom je snel van puistjes af?

Snel van je rode plekken, pukkels en puistjes afkomen is mogelijk. Helaas niet binnen één dag. Wanneer je namelijk het puistje verwijdert, zal het wondje en de huid eromheen nog enkele dagen moeten genezen.

Je kunt dus wel al binnen een aantal dagen sommigen puistjes voorgoed laten verdwijnen. Hiervoor dien je puistjes op de juiste wijze te behandelen.

Hoe ontstaan puistjes?

Een puist ontstaat doorgaans in 3 stappen:

  1. Talgklieren maken te veel talg aan
  2. De huidporiën raken verstopt wegens overtollig talg, bacteriën en vuil
  3. Het gaat ontsteken en er ontstaat een puistje

Daarnaast zijn er verschillende factoren die inspelen op de hoeveelheid puistjes die je krijgt, zoals genen en hormonale veranderingen.

Minder puistjes dankzij 5 effectieve manieren

Gelukkig kun je verschillende dingen gaan doen om van die vervelende pukkels af te komen. Ik zal hieronder 5 tips gaan geven waarmee je puistjes kunt bestrijden. Door deze tips mee te nemen in je levenspatroon zie je de huid vanzelf verbeteren en zal je in de toekomst puistjes voorkomen. Aan het einde van dit artikel vertel ik je ook over een andere natuurlijke methode die je leven voorgoed kan veranderen.

1. Maak je huid regelmatig schoon

Door je huid regelmatig te reinigen kun je sneller van puistjes afkomen, omdat:

  • Je helpt de huid schoon te houden
  • Je voorkomt uitbreiding/verdere ontsteking van puistjes
  • Je voorkomt puistjes in de toekomst

Was minimaal 2 keer per dag je huid met een reinigingsmiddel. Let hierbij op dat je een middel uitkiest dat past bij jouw huidtype. Je kunt namelijk een vette, droge of gecombineerde huid hebben. Huidtypes kunnen allemaal andere reacties geven op een middel.

Was daarnaast 1 keer per week de huid intensief. Dit kun je doen door te stomen of een scrub aan te schaffen. Door je gezicht in te smeren met een scrub worden oude, dode huidcellen verwijdert en de doorbloeding in het gezicht gestimuleerd. 

Je gezicht stomen kan door een bak te vullen met heet water en de open ruimte af te sluiten met een handdoek. Hier ga je boven hangen met je gezicht. Door de hete stoom worden poriën geopend en kun jij je gezicht veilig schoonmaken. Spoel na het stomen af met koud water. Op deze manier zullen de poriën zich sluiten, en kan er dus geen vuil meer bij.

sneller van puistjes af reinigen
Je gezicht wassen helpt tegen puistjes

2. Let op je voeding

Het is niet wetenschappelijk bewezen, maar volgens velen heeft voeding grote impact op de kwaliteit van je huid. Van chocolade zou je bijvoorbeeld puistjes op de kin krijgen. En door vet eten zouden puistjes rond de mond ontstaan. 

Om erachter te komen of voeding daadwerkelijk invloed heeft op de hoeveelheid puistjes die je krijgt, kun je een voedingsagenda bijhouden. Zo kan je ontdekken of bepaalde producten voor meer puistjes zorgen.

Drink in ieder geval 1,5 liter water per dag. Dit komt je huid zeker ten goede. Het lichaam verwijdert afvalstoffen uit het lichaam via vocht (zweet en plas) en wanneer je te weinig water drinkt, zoekt je lichaam naar andere manieren. Dit zorgt sneller voor meer puistjes.

3. Was regelmatig je kleding en kussensloop

Naast het schoonhouden van je lichaam, dien je ook regelmatig schone kleding aan te trekken en je kussensloop te vervangen. Aan het einde van de dag zijn je lichaam en kleding namelijk (vies) geworden door uitlaatgassen en andere dingen.

Te lang met dezelfde kleding blijven rondlopen kan er dus voor zorgen dat je bijvoorbeeld sneller puistjes op de rug krijgt.

Vergeet ook niet om je beddengoed regelmatig te wassen. Veel mannen gebruiken gel of wax om hun haren te fatsoeneren. Het vettigheid komt ’s avonds op je kussen terecht; een bron voor bacteriën. Extra vuil zal de poriën sneller doen verstoppen.

4. Slaap voldoende en rust uit

Stress en/of te weinig slaap kan ervoor zorgen dat pukkels sneller ontstaan. Je herkent het vast wel: je hebt een belangrijke afspraak waar je zenuwachtig voor bent en hebt opeens veel meer pukkels op je gezicht. Zorg daarom voor voldoende nachtrust en probeer stress te vermijden.

5. Maak gebruik van het zonlicht

Zonlicht kan je huid verbeteren. Misschien heb je zelf weleens gemerkt dat je in de zomer minder last van puistjes had. Dat komt doordat (zon)licht onze huid positief beïnvloedt. Bacteriën worden vernietigt door het licht.

Dit is ook de rede waarom je bij een huisarts of dermatoloog terecht kunt voor zonlicht en acne. Zij bootsen zonlicht na met speciale apparaten om de huid te verbeteren.

Na hoelang je resultaat begint te zien verschilt per persoon. Verschillende huidtypes kunnen namelijk anders reageren. Gemiddeld zie je na 1 of 2 weken een verbeterde huid wanneer je de bovenstaande tips toepast.

Nog sneller je puistjes verminderen dankzij mijn ultieme methode!

In dit artikel ‘hoe kom je sneller van puistjes af‘ heb ik je verteld over een aantal effectieve tips die je huid zullen verbeteren. Naast deze tips zijn er nog tal van andere manieren om je puistjes te verwijderen.

Veel geld uitgeven aan dure middeltjes, behandelingen of medicijnen hoeft niet, en is zelfs zonde van je geld. Ik heb mijn complete stap-voor-stap methode onthuld in de Leven Zonder Acne methode om voor de langere termijn je acne te verbeteren.

Je gaat namelijk niet alleen de symptomen bestrijden met een crème, maar ook de echte problemen bij de wortel aanpakken. Je zult je beter voelen, er beter uitzien en je zelfvertrouwen terugkrijgen De puistjes zullen voor een langere periode wegblijven!

Hieronder kun je op de groene knop drukken om mijn gratis e-book over de methode te downloaden.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Ps. Onderaan dit artikel kan je een reactie achterlaten. Je kunt dus al je vragen stellen en jouw eigen tips delen hoe je sneller van puistjes afkomt. Ook kun je eens rondkijken tussen mijn andere blogs en producten.

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *