Hoe verminder je puisten?

Deze tips werken wel tegen acne!

Gemiddelde leestijd: 8 minuten

Waarschijnlijk heb je last van de oneffenheden op je huid en vraag je jezelf nu af: hoe verminder je puisten? Anders was je tenslotte niet op mijn website terecht gekomen.

Ik ga je dan ook vertellen hoe je de kans op puistjes vermindert. Ook vertel ik hoe je bestaande puistjes kunt verminderen met een aantal natuurlijke producten. Hierdoor zal je in de toekomst minder puistjes krijgen en vallen de puistjes minder op.

Wanneer opgestapelde oliën en bacteriën een haarzakje laten ontsteken, kan er een puist of witte mee-eter ontstaan. Er zijn een aantal factoren die bijdragen aan de groei van puistjes, zoals een slecht dieet, stress en slechte huidverzorging.

Het is belangrijk om het probleem van puistjes bij jezelf of je puber aan te pakken, omdat het je zelfbeeld flink kan schaden. Gelukkig kun je met een aantal eenvoudige aanpassingen en veilige middeltjes de puistjes aanzienlijk verminderen.

Hoe verminder je de kans op puistjes?

Zie hieronder eerst een aantal tips hoe je de kans op puisten vermindert:

1. Dagelijks sporten

Sporten kan erg helpen om je huid mooi te houden. Tijdens het sporten worden de gehaltes cortisol en stresshormonen in je lichaam vermindert. De bloedcirculatie wordt verbetert en de hormonen worden in balans gebracht.

Daarnaast kun je meer rust in je hoofd krijgen en helpt sporten dus de geestelijke gemoedstoestand. Het sporten helpt tevens andere grote oorzaken van acne aan te pakken, namelijk stress en angst.

Als je niet graag sport, kun je bijvoorbeeld dagelijks een stukje wandelen. Ook raad ik je aan om te beginnen met yoga en meditatie, zodat je hormonale puistjes kunt verminderen.

hoe verminder je puisten
Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: Top 10 oplossingen voor puistjes

Je puistjes worden door meer beïnvloed dan wat je erop smeert. Ontdek de 10 gezonde gewoonten om je huid te verbeteren van binnenuit, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

2. Gezonde voeding

Een andere tip om je puistjes te verminderen is het letten op je wat je binnenkrijgt. Zorg dat je je aan een gezond en gevarieerd dieet houdt. Drink minimaal 1,5 liter water per dag om gifstoffen uit je lichaam te verwijderen.

Van sommige etenswaren, zoals chocola, zuivel, varkensvlees en vette voeding wordt vaak gedacht dat ze puistjes zouden veroorzaken. Het verschilt echter per persoon of je hier gevoelig voor bent. Het kan daarom verstandig zijn een dagboek bij te houden omtrent je voeding en het effect op je puistjes.

Voedingswaren zoals groenten, fruit, vette vis en peulvruchten zouden puistjes juist kunnen verminderen.

3. Goede huidverzorging en overige hygiëne

Hygiëne is een belangrijke oorzaak van je acne dat je dient aan te pakken om puistjes te verminderen.

Er komen elke dag een hoop bacteriën en vuil in contact met je huid. Zorg dus dat je elke dag minimaal 1 en maximaal 2 keer je gezicht wast. Gebruik hierbij een antibacteriële zeep en wrijf rustig over de huid om littekens te voorkomen.

Zorg bovendien dat je spullen die in contact komen met je acne regelmatig wast, zoals je beddengoed, kleding en telefoon. Een overige goede hygiëne is dus ook belangrijk.

Gebruik deze producten om puisten te verminderen

Zoals ik je net al vertelde is een goede huidverzorging één van de essentiële factoren om puistjes te verminderen. Je kunt onderstaande natuurlijke producten gebruiken bij het reinigen van je huid. Houd hierbij rekening dat het geen officiële producten tegen acne zijn. Doe dus zelf onderzoek en raadpleeg voor de zekerheid een arts.

1. Groene thee

De eerste manier om je plekjes te verminderen is het aanbrengen van groene thee. De ontstekingen en roodheid van je puistjes zullen hierdoor worden vermindert. Bijkomend voordeel is dat puistjes sneller verdwijnen. Gezien de acne bestrijdende antioxidanten in groene thee is het een prima middel om te gebruiken tegen puistjes.

2. Honing

De kans is groot dat je nog honing in huis hebt. Je kunt dan direct je puistjes verminderen door dit goedje aan te brengen op je puistjes. Honing heeft namelijk een antibacteriële werking. Je dient echter wel een honingsoort te gebruiken die natuurlijk en onbewerkt is. De roodheid en ontstekingen zullen worden verminderd.

Om sneller zichtbaar resultaat te zien kun je kaneelpoeder aan de honing toevoegen.

3. Appelazijn

Een andere manier om de roodheid en glans van je pukkels te verminderen is het aanbrengen van appelazijn. Appelazijn wordt ook wel appelciderazijn genoemd. Je dient het als tonic te gebruiken. Gebruik de juiste concentraties en breng het aan met een wattenstaafje. Tevens zou appelazijn helpen acne bacteriën te doden en littekens te verminderen.

4. Aloë Vera

Aloë vera is één van de bekendste natuurlijke middelen tegen acne. Dankzij de werkzame stoffen in deze plant kunnen je puistjes worden vermindert en littekens worden voorkomen. Je kunt de gel uit de plant aanbrengen op je huid. Je kunt niettemin ook een gezonde drank maken om je lichaam van binnenuit te reinigen. Dat helpt namelijk om je lichaam aan de buitenkant te herstellen.

Hoe verminder je puisten? Dit is de beste behandeling!

Tijdens het lezen van mijn blogartikel “hoe verminder je puisten” heb je enkele tips gekregen die je kunt gaan uitproberen. Het is echter belangrijk om nog een aantal dingen te weten:

  • Er zijn verschillende soorten acne
  • Tips kunnen effectief zijn, afhankelijk van jouw huidtype
  • Vaak wordt acne veroorzaakt door een combinatie van factoren

Als jij graag je acne wil verminderen, maar nog liever puistjes voor een langere periode wil zien verdwijnen, raad ik je aan om mijn volledig gratis e-book te bekijken. Hierin staat exact omschreven hoe jij puistjes kunt verminderen dankzij een toegankelijke stap-voor-stap methode.

Via onderstaande knop lees je er meer over.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Heb je één van de bovenstaande tips gebruikt om je puistjes te verminderen? Of ken je zelf nog natuurlijke middelen tegen puistjes? Laat dan onderaan deze pagina een reactie achter!

Anderen bekeken ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *