Huidverzorging tegen acne

Gebruik deze producten voor resultaat!

Gemiddelde leestijd: 11 minuten
Huidverzorging tegen acne

Ben je op zoek naar de beste huidverzorging tegen acne? Dan ben je op de juiste website belandt!

Acne is een huidkwaal waar veel mensen last van hebben. In de volksmond wordt er vaak gesproken over jeugdpuistjes. Het komt echter vaker voor dan in de puberteit.

Misschien is er wel eens tegen je gezegd dat het belangrijk is om je gezicht schoon te houden als je geen puistjes wilt. Natuurlijk is het belangrijk om je gezicht schoon te houden, maar het hebben van puistjes komt niet alleen doordat je je gezicht niet schoonhoudt. Het kan natuurlijk wel, maar iedere vorm van acne is anders.

Als jij je puistjes wilt aanpakken met huidverzorgingsproducten zal je eerst moeten weten met welke vorm je te maken hebt. De meeste mensen die kampen met acne, hebben een vettige huid. Sommigen hebben een gemende huid. In dit artikel geef ik je tips om je acne-gevoelige huid te verzorgen en nieuwe uitbraken te voorkomen.

Huidverzorging voor een acne gevoelige huid

De juiste producten ondersteunen je huid, verminderen onzuiverheden en helpen terugkeer van je puistjes te voorkomen. Huidverzorging is dus een belangrijk onderdeel om zowel acne te behandelen als acne te voorkomen.

Wanneer je huid gevoelig is voor acne of je veel last hebt van onzuiverheden, moet je regelmatig je huid reinigen met producten die geschikt zijn voor jouw huidtype. Daarom geef ik je hieronder enkele tips waar je op moet letten bij de aankoop van reinigingsproducten.

 • Zeepvrij: Als je huid acne gevoelig is, is je huid meer alkalisch dan een gezonde huid. Een huid die gezond is heeft namelijk een lichte zure pH-waarde. Doordat zeep dezelfde pH-waarde heeft als van alkaline raakt je huid uit balans en treden infecties sneller op bij het gebruik van zeepproducten.
 • Producten die niet-comedogeen zijn: Verstopte poriën leiden tot puistjes en mee-eters. Door de ingrediënten in niet-cmedogene producten kunnen je poriën niet verstopt raken.
 • Vrij van vet: Als je huid gevoelig is voor acne betekent dit dat je huid te veel talg produceert. Het is dus belangrijk om producten die erg vettig zijn te vermijden.
 • Kijk of je product comedolytisch is: Een product dat comedolytisch is breekt mee-eters af en maakt de verstopte poriën vrij.
 • Keratolytische producten: Deze producten stimuleren het natuurlijke proces van je huid om de dode huidcellen af te voeren. Ook worden harde blokkades van je huid opgelost.
 • Producten met een licht zure pH-waarde: Als je producten wilt kopen voor een onzuivere huid wees er dan zeker van dat het product een licht zure pH-waarde heeft. Deze pH zal je huid helpen om weer terug te gaan naar de pH-waarde die je huid hoort te hebben.

Wat kun het beste doen voor jouw acne huid?

Als je last hebt van acne kun je het beste producten gaan gebruiken die Glycolzuur en Salicylzuur bevatten. Ook producten met vitamine B3 kun je toevoegen aan je dagelijkse routine.

Benzoylperoxide

Dit kun je via je huisarts krijgen en werkt erg goed als je last hebt van ontstekingsgevoelige acne. Benzoylperoxide kan de bacteriën die de acne veroorzaken uitschakelen en kan de ontstekingen doen terugdringen.

Salicylzuur

Dit zorgt ervoor dat er een rem gezet wordt op het produceren van talg. Ook wordt het talg dat al bestaat opgelost hierdoor. Dit werkt goed bij hormonale puistjes. Je kunt kiezen voor een reiniger en een gezichtsserum die salicylzuur bevatten. Dan wordt je huid verzorgt en behandel je meteen je puistjes.

Vitamine B3

Een vorm van vitamine B3 is niacinamide. De vitaminen die afkomstig zijn vanuit deze vorm hebben helende en rustgevende eigenschappen. Als je last hebt van hevige acne kan dit helpen. Het helpt voornamelijk bij de opbouw van de cellen in je huid en beschermt ze tegen bijvoorbeeld zonlicht. Dit werkt het best bij de ontsteking gevoelige vorm van acne.

Reguliere huidverzorgingsproducten tegen acne

Er zijn natuurlijk nog veel meer huidverzorgingsproducten die kunnen helpen tegen acne. Je kunt bijvoorbeeld denken aan crèmes, maskers, exfolianten, SPF’s, lotions en reinigingsgels. Ondanks dat er een heel groot aanbod is, kun je wel degelijk goed puistjes bestrijden met de reguliere middelen van de drogist. Je dient hierbij echter te letten op bepaalde ingrediënten in de producten.

Huidverzorging crème tegen acne
Dag- en nachtcrèmes voor de huidverzorging tegen acne

Wat moet je absoluut niet gebruiken?

Als je last hebt van acne zijn er een aantal producten en stoffen die je absoluut niet moet gebruiken tijdens je dagelijkse routine. Zo is het van belang dat je producten vermijd die je huid alleen maar verder ontstoppen en irriteren. Dit is natuurlijk niet iets wat je wilt als je al erg veel last hebt van acne. Hieronder vertel ik je er iets meer over.

Lanoline en minerale olie

Als dit in je huidverzorgingsproduct zit betekent het dat dit product je huid hydrateert. Maar ondanks dat ze je huid hydrateren, sluiten ze je huid ook af. Je poriën verstoppen hierdoor alleen maar meer, de bacteriën krijgen de kans om nog sneller te groeien en hierdoor krijg je weer sneller acne.

Alcohol en parfum

Deze twee ingrediënten drogen je huid niet alleen uit, maar zorgen ook voor irritatie. Je huid gaat dan ter compensatie meer talg aanmaken. Het gevolg is dat er nieuwe acne plekjes ontstaan.

Overige tips die jouw acnegevoelige huid kunnen helpen

Als jij je acnegevoelige huid wilt helpen is een goed reinigingsritueel natuurlijk belangrijk. Maar je kunt nog meer doen. Denk bijvoorbeeld aan huidverzorging van binnenuit. De onderstaande tips kunnen in combinatie met een reinigingsritueel helpen bij de verzorging van je huid.

 • Blijf van je puistjes af: Dit heb je misschien vaker gehoord, maar het is erg belangrijk om van je gezicht af te blijven. De bacteriën verspreid je alleen maar verder over je hele gezicht. Je puistjes worden hierdoor erger en je hebt zelfs kans op littekens op de huid.
 • Maak je poriën vrij: Stoom kan helpen om je poriën vrij te maken. Neem dus af en toe een gezichtsstoombad of bezoek zo nu en dan de sauna.
 • Beperk bacteriën: Dit kun je doen door je mobiel schoon te maken en minimaal eens per week je kussensloop te verschonen. Er blijven veel bacteriën achter op deze plekken die dan ook weer op je gezicht komen.
 • Was je gezicht als je gesport hebt: Doe dit direct na het sporten. Door het zweet raakt je huid geïrriteerd en zo kan acne sneller ontstaan.
 • Bescherm je huid: Gebruik dagelijks een zonnebrandcrème om zo je huid te beschermen tegen de zon. Dit om littekens en pigmentvlekken te voorkomen.
 • Vervang wit brood: Als je wit brood eet kun je dit beter door volkorenbrood vervangen.
 • Zuivel en snelle suikers ontwijken: Probeer zo min mogelijk zuivel te consumeren evenals snelle suikers.
 • Drink genoeg water: Zorg ervoor dat je ongeveer anderhalf tot twee liter water per dag drinkt. Er zijn ook voedingsmiddelen met veel water. Denk aan komkommer, paprika en tomaat.
 • Eet voldoende antioxidanten: Antioxidanten gaan schadelijke radicalen tegen. Voorbeelden van voedingsmiddelen met veel antioxidanten zijn frambozen, zwarte bessen en aardbeien.
 • Reinig je gezicht: Doe dit elke ochtend en elke avond. Zo geef je je huid weer de kans om te ademen en te herstellen.
 • Gebruik natuurlijke kleisoorten: Om je huid te reinigen kun je maskers van natuurlijke kleisoorten gebruiken. Ze reinigen niet alleen, maar ze absorberen ook het talg dat te veel is. Nog een voordeel is dat natuurlijke soorten klei de glans verminderen van een acne-gevoelige vette huid. De kleimaskers die bentonietklei bevatten zijn de beste bij acne.

Wat is een goede huidverzorgingsroutine tegen acne?

In dit artikel heb je voorbeelden gekregen van goede huidverzorging tegen acne. Je weet ook welke ingrediënten je beter kunt vermijden om nieuwe puistjes te voorkomen.

Het is echter belangrijk om een huidverzorgingsroutine aan te houden. Je dient de producten dan ook ’s ochtends en ’s avonds in de juiste volgorde te gebruiken. Om je hierbij te helpen heb ik een compleet stappenplan voor je gemaakt. Hiermee is het vele acne patiënten gelukt om hun puistjes te verminderen. Naast de huidverzorging ga je ook andere oorzaken van acne bestrijden.

Hieronder kun je mijn gratis e-book downloaden waarin je kennis gaat maken met mijn “Leven Zonder Acne” methode.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Hopelijk heb je iets gehad aan dit artikel. Veel succes met het verzorgen van je huid en het uitkiezen van de juiste producten voor de huidverzorging tegen acne. Soms duurt het even voor je de juiste producten hebt gevonden!

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Misschien was je hier naar op zoek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *