Huismiddel tegen puistjes

Ontdek 8 effectieve huismiddeltjes!

Gemiddelde leestijd: 9 minuten
huismiddel tegen puistjes

Het inzetten van de juiste huismiddelen kan erg helpen tegen acne en andere verontreinigheden op je huid. Bij een huismiddel tegen puistjes kun je bijvoorbeeld denken aan een crème en olie.

Ik zal een aantal huismiddeltjes tegen puistjes bespreken die je waarschijnlijk thuis hebt liggen. Ook zal ik een aantal tips geven voor je levensstijl en vertellen over mijn eigen methode.

Eerst is het goed om te weten hoe puistjes ontstaan. Een puistje ontstaat wanneer een porie verstopt en ontstoken raakt door bacteriën. Bijna iedereen heeft weleens puistjes. Je hoeft je dus nergens voor te schamen.

Afhankelijk van jouw huidtype kun je huismiddeltjes gebruiken om de talgproductie te verlagen. Het doel van een huismiddel is de poriën minder snel te laten verstoppen en de acne veroorzakende bacteriën te doden.

Er zijn verschillende huismiddeltjes die mogelijk zouden kunnen werken tegen puistjes, die ik ga bespreken in dit artikel. Onthoud dat er meer onderzoek moet worden gedaan om te bewijzen dat huismiddeltjes tegen puistjes kunnen helpen. Raadpleeg dus voor de zekerheid een arts.

Huismiddelen tegen puistjes

Huismiddeltjes zijn middelen die je waarschijnlijk thuis al hebt liggen of kunt kopen en voor thuis kunt gebruiken.

Er zijn verschillende huismiddeltjes om tegen je puistjes te gebruiken. Hieronder bespreek ik een aantal bekende huismiddeltjes.

1. Tea tree olie

Het eerste huismiddel tegen puistjes is tea tree olie. Theeboomolie wordt gemaakt van de bladeren van de Melaleuca Alternifolia.

Het middel helpt de acne veroorzakende bacterie P. acnes te doden. Ook kunnen ontstekingen worden geremd waardoor de puistjes zichtbaar zullen verminderen.

Tea tree olie is een sterke huidolie. Als je een gevoelige huid hebt, dien je daarom uit te kijken voor irritatie. Probeer bijvoorbeeld eerst het effect te meten op een puistje, voordat je al je puistjes insmeert.

Je kunt tea tree olie aanbrengen op je puistjes en onzuiverheden. De tea tree olie kun je online kopen als crème of gel. Als je een etherische olie wil gebruiken dien je deze eerste te verdunnen met de plantaardige dragerolie.

2. Aloë vera

Een ander antibacterieel en ontstekingsremmend huismiddel tegen puistjes is aloë vera. Hiermee kan je de huidige acne verminderen en in de toekomst nieuwe puistjes voorkomen. Aloë vera is mogelijk ook effectief tegen (nieuwe) acnelittekens.

Aloë vera kan helpen om je huid te hydrateren. Het is dus een geschikt huismiddel voor mensen met een droge huid die gevoelig zijn voor heftige anti-acne middeltjes van de drogist.

Je kunt aloë vera op verschillende manieren gebruiken. Er zijn bijvoorbeeld speciale crèmes en gels met 10 procent aloë vera-gehalte. Tevens kun je puistjes tegengaan door je lichaam te ontgiften met een aloë vera drankje.

3. Honing als huismiddel tegen puistjes

Aangezien honing veel antioxidanten bevat kan het helpen om je huid schoon te houden.

Als je het huismiddel honing wilt gebruiken tegen acne is het van belang dat het onbewerkte, rauwe en natuurlijke honing is. Bij bewerkte honing zijn de goede eigenschappen namelijk vaak al verloren gegaan tijdens het maken ervan.

Je kunt honing rechtstreeks aanbrengen op je puistjes. Ook kun je wat honing toevoegen aan een zelfgemaakt gezichtsmasker.

Let erop dat honing de huid kan uitdrogen en irriteren. Doe dus zelf onderzoek.

4. Groene thee

Groene thee is een ander huismiddel dat veel antioxidanten bevat.

Antioxidanten zijn erg belangrijk bij de strijd tegen puistjes. De antioxidanten helpen namelijk om afvalstoffen uit je lichaam te halen. Tevens kan groene thee helpen om de talgproductie te reguleren, de bacterie P. acnes te bestrijden en puistjes te verminderen.

Het drinken van groene thee of het innemen van een groene thee-extract kan dus wellicht helpen tegen je puistjes.

Denk ook aan andere factoren die bijdragen aan acne

Het gebruiken van huismiddeltjes kan dus effectief zijn voor je huid en bestaande puistjes. Er is natuurlijk nog veel meer wat je kunt doen tegen puistjes. Denk bijvoorbeeld aan het aanpassen van je levensstijl.

Hieronder vind je mogelijke veranderingen voor je levensstijl tegen acne. Je kunt dit gewoon thuis doen.

5. Knijp je puistjes niet uit

Ik kan begrijpen dat het een snelle oplossing lijkt om een puistje uit te knijpen. Echter kunnen er hierdoor bacteriën en verontrenigheden vrijkomen die verspreiden naar omliggende plekken met meer puistjes als gevolg.

Ook zal je door het uitknijpen van een puistje, talg verder in de huid duwen. Hierdoor kan het puistje opnieuw terugkomen of een ergere ontsteking ontstaan.

Bovendien loop je het risico dat je blijvende littekens, vlekjes en gaatjes op je huid achterlaat. Voor op de lange termijn is het uitknijpen van een puistje dus al helemaal niet aan te raden!

6. De juiste huismiddeltjes gebruiken

Als je je pukkels wilt verzorgen kun je een keuze maken uit duizenden vrij verkrijgbare huismiddeltjes. Het gebruiken van de juiste verzorgingsmiddelen is zeker aan te raden als je je bestaande puistjes wilt verwijderen. Met een normale zeep zal je namelijk ook goede bacteriën van je huid verwijderen.

Vermijd huismiddeltjes die alcohol bevatten en olie-achtige en vettige producten Deze zullen namelijk de huid afsluiten waardoor de poriën sneller verstopt raken. Check daarom het label van een huismiddeltje en zoek naar product met een ‘olievrij’ of ‘niet-comedogeen’ label. Dankzij deze soort producten kan je huid namelijk blijven ademen.

Ga niet allerlei soorten huismiddeltjes tegen puistjes door elkaar gebruiken. Sommige ingrediënten kunnen namelijk een ontsteking veroorzaken als deze in contact komen met andere ingrediënten.

7. Zorg voor voldoende hydratatie

Het is goed voor je hele lichaam om voldoende water te drinken gedurende de dag. Hierdoor kan je huid beter herstellen, zal je huid minder snel uitdrogen en zullen er gezonde nieuwe huidcellen ontstaan.

Zorg dus dat je altijd een flesje water bij je hebt. De hoeveelheid water die je hoort te drinken is afhankelijk van jouw leeftijd en inspanningen. Gemiddeld wordt aangeraden om 1.5 liter water per dag te drinken.

Door gehydrateerd te blijven kunnen je puistjes makkelijker genezen en zullen toekomstige uitbraken worden voorkomen.

8. Probeer stress te voorkomen

Een bekende oorzaak van acne is stress. Het kan dus verstandig zijn om de oorzaak van je stress te vinden en tegen te gaan.

Stress is slecht voor je puistjes, omdat je lichaam in stressmodus meer hormonen aanmaakt. De hormonen zorgen ervoor dat je poriën verstoppen. Vervolgens kunnen je poriën ontsteken met echte puistjes als gevolg.

Je kunt verschillende dingen thuis doen om stresspuistjes te bestrijden. Denk bijvoorbeeld aan te ontspannen door te wandelen in de natuur, muziek te luisteren of een massage te nemen.

Huismiddel tegen puistjes? Probeer mijn Leven Zonder Acne e-book!

In dit artikel heb ik een aantal huismiddeltjes tegen puistjes besproken. De effectiviteit zal verschillen per persoon. Doe dus zelf onderzoek en raadpleeg voor de zekerheid een arts.

Er zijn nog tal van andere en effectievere manieren om puistjes te bestrijden. Het kan bijvoorbeeld slim zijn om bepaalde voedingsmiddelen te vermijden en andere voedingsmiddelen juist binnen te krijgen. Hiermee ga je de hormonen in balans brengen en zullen de poriën minder snel verstopt raken.

In mijn e-book ‘Leven Zonder Acne‘ laat ik je stap-voor-stap zien hoe je de kernoorzaken van acne kunt aanpakken. Met sommigen huismiddeltjes kun je namelijk wel de bestaande puistjes verminderen door bacteriën te doden, maar de echte problemen worden niet aangepakt. Daarom zien ook zoveel mensen hun puistjes terugkeren na het gebruiken van een huismiddel.

Via de onderstaande groene knop kun je meer lezen over mijn revolutionaire methode.

ONTHULD: De Leven Zonder Acne Methode om snel van puistjes af te komen

Wist je dat het elimineren van acne in 4 stapjes kan? Jij hebt nu de kans om hoe jij je voelt en eruit ziet, compleet te veranderen.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *