Kaas en Acne: is er een verband?

Gemiddelde leestijd: 4 minuten
kaas en acne

Kaas en acne worden vaak met elkaar in verband gebracht. Niet heel gek, omdat bepaalde voedingsmiddelen stoffen bevatten die acne plekken kunnen helpen verbeteren of juist verslechteren.

Helaas krijgt bijna iedereen wel eens last van puistjes. In sommige gevallen worden de huidproblemen zo heftig dat er acne ontstaat. Het gevaarlijke is dat je ook psychische klachten en littekens kunt krijgen.

Aangezien je op deze pagina terecht bent gekomen, is de kans groot dat je ook last hebt van acne of puistjes. Ook twijfel je of het eten van kaas een oorzaak voor je huidprobleem is.

Eerder schreef ik een artikel over zuivelproducten en acne. Nu ga ik je specifiek vertellen over kaas en acne. Zo weet jij de volgende keer of het verstandiger is dat plakje kaas over te slaan.

Verband kaas en acne

Gewoonlijk zien we acne opkomen wanneer de talgklieren te veel talg aanmaken en hierdoor de huidporiën verstoppen. Er ontstaat vervolgens een ontsteking met een puistje tot gevolg. Volgens vele verhalen op het internet zou zuivel, zoals melk, yoghurt en kaas van invloed zijn op acne.

Ik ben op onderzoek uit gegaan en heb verschillende bronnen en onderzoeken geraadpleegd. Hieronder vertel ik je of kaas daadwerkelijk acne veroorzaakt.

Krijg je puistjes van kaas?

Volgens huidspecialisten en ervaringsdeskundigen zou kaas inderdaad van invloed kunnen zijn op acne. Echter is uit verschillende onderzoeken geen positief verband tussen acne en kaas vastgesteld.

In kaas en melk zitten hormonen. Deze extra hormonen die je binnenkrijgt zorgen voor een onbalans in je lichaam. Hier geeft je huid een reactie op door meer talg aan te maken, wat dus weer hormonale acne veroorzaakt. Echter zou de hoeveelheid hormonen in zuivel zo minimaal zijn, dat je er geen last van kunt krijgen.

Volgens een dermatoloog zou de invloed van kaas op acne genetisch bepaald zijn. Zo kan iemand volledig van acne herstellen door kaas en zuivel over te slaan, terwijl anderen geen profijt zullen hebben door bepaalde voeding te vermijden of te nuttigen.

Vaak heeft acne dan ook meerdere oorzaken, die alleen met een speciale behandeling of medicijn kunnen worden opgelost. Over het algemeen wordt personen met acne aangeraden kaas en yoghurt te blijven eten, maar andere zuivelproducten zoals melk te vermijden.

Zo kun je acne wel behandelen!

Je weet nu dat kaas wellicht invloed heeft op je acne.

Het lijkt me verstandig eens een dagboek bij te houden om te controleren of je daadwerkelijk acne krijgt door het eten van kaas.

Tevens raad ik je aan de komende tijd dagelijks een verzorgingsmiddel aan te brengen op je acne plekken. Benzoylperoxide en Clindamycine zijn voorbeelden van goede ontstekingsremmende en acne bestrijdende medicijnen. Ga ook je huidporiën verzorgen met een reinigend middel.

Bovendien is mijn tip te proberen kaas, zuivelproducten, vette voeding, suikerrijke voeding en dranken en graanproducten zo veel mogelijk over te slaan en vervangers te zoeken om te kijken of je op deze manier acne de baas kunt worden.

Bekijk hieronder mijn eigen zeer effectieve behandeling tegen acne:

ONTHULD: De Leven Zonder Acne Methode om snel van puistjes af te komen

Wist je dat het elimineren van acne in 4 stapjes kan? Jij hebt nu de kans om hoe jij je voelt en eruit ziet, compleet te veranderen.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Bezoek een dermatoloog als je last blijft houden van puistjes, ondanks je verschillende behandelingen hebt geprobeerd om puistjes te verwijderen. Heb jij ervaringen met kaas en acne? Schrijf dan gerust een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *