Aardappelen en puistjes: werkt een aardappel tegen puistjes?

aardappelen en puistjes

Ben je benieuwd naar het verband tussen aardappelen en puistjes? Wil je weten of het wrijven van aardappelschijfjes over de huid werkt tegen acne? Dan ben je op de website juiste website belandt! In dit artikel ga ik namelijk toelichten of je aardappelen als acnepreventie kunt gebruiken.

Als je online gaat zoeken naar aardappelen en acne kom je verschillende manieren tegen om puistjes te verwijderen. Zo kan het eten van aardappelen ervoor zorgen dat je essentiële voedingstoffen binnenkrijgt. Ook wordt er aangeraden om een rauw stukje aardappel over je gezicht te wrijven.

Onthoud echter dat er geen onderzoeken zijn gedaan naar de relatie tussen aardappelen, puistjes en/of andere huidproblemen. Je moet dus altijd zelf voldoende onderzoek doen voordat je iets aanbrengt op je gezicht. Veel huismiddeltjes kunnen zelfs schadelijks zijn voor je huid.

Hoe kun je aardappelen gebruiken tegen acne?

Er zijn dus verschillende manieren om aardappelen in te zetten tegen je acne. Een aardappel en een schil kan misschien werken tegen acne. Voordelig is dat je dus niet per se traditionele acne-producten hoeft te kopen (wel aan te raden) en waarschijnlijk al een aardappel in huis hebt.

Zie hieronder een aantal voorbeelden van dingen om te doen met aardappelen:

  • Rauwe aardappel schijfjes aanbrengen: Je kunt een rauwe aardappel in schijfjes snijden of de schil gebruiken. Breng deze aan op je puistjes en acne plekjes. Je moet de schijfjes zo’n 10 minuten laten intrekken. Spoel daarna even je gezicht af.
  • Maak een pasta van een aardappel: Plet een aardappel met schil. De pasta kun je aanbrengen op je gezicht. Dankzij het zuur in de aardappel is er een bacteriële werking en worden acne veroorzakende bacteriën gedood. Dankzij de mineralen in de aardappel kan huidirritatie worden vermindert. Let op want afhankelijk van jouw huidtype kan er een ernstige reactie ontstaan op je huid door het wrijven van aardappelen. Heb je een latexallergie? Gebruik dan geen aardappel voor je huid.
  • Gezichtsmasker maken: Je kunt een gezichtsmasker maken van een aardappel en wat citroensap of yoghurt. Het mengsel breng je aan op je gezicht en laat je intrekken. Na zo’n 5 minuten spoel je het weer af met lauw water.
  • Aardappelen eten: Het eten van aardappelen kan gunstig zijn voor je acne. Aardappelen bevatten namelijk geen vet, maar essentiële stoffen zoals vezels, kalium, vitamine C, ijzer en Vitamine B-6. Je dient echter niet te veel aardappelen te eten! Kook de aardappelen in plaats van te bakken. Anders wordt er vet toegevoegd wat na een tijdje je huidproblemen kan verergeren. Met mate gezond plantaardig voedsel eten kan dus ten goede komen aan je huid.

Wanneer je geen allergieën hebt en je wilt proberen een rauwe aardappel of aardappelsap over je acne plekjes te wrijven, is het verstandig eerst een pleistertest te doen. Hiervoor dien je een klein stukje aardappel aan de binnenkant van je elleboog te plakken met een pleister. Wacht vervolgens 24 uur om te merken hoe je lichaam op de aardappel reageert.

Een alternatief voor aardappelen

Na het lezen van dit artikel over puistjes en aardappelen weet je dat het gezond kan zijn om aardappelen te eten met mate. Er is echter geen wetenschappelijk onderzoek geweest naar het smeren van rauwe aardappelen op je huid.

Mocht een puistje verdwijnen door een aardappel, moet je wel beseffen dat dit een tijdelijke oplossing is. Als jij namelijk regelmatig terugkerende puistjes hebt, dan is het beter om het probleem bij de bron uit te roeien in plaats van de symptomen tijdelijk te bestrijden.

Wil jij ook weten hoe je eindelijk je puistjes kunt verminderen? Wil je gewoon weer zelfverzekerd door het leven gaan? Dan raad ik je zeker aan om via de onderstaande groene knop mijn ultieme oplossing tegen puistjes te bekijken.

ONTHULD: De Leven Zonder Acne Methode om snel van puistjes af te komen

Wist je dat het elimineren van acne in 4 stapjes kan? Jij hebt nu de kans om hoe jij je voelt en eruit ziet, compleet te veranderen.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *