Acne als je 40 bent

Acne als je 40 jaar bent

Ook zo’n last van acne terwijl je allang geen puber meer bent? Je bent zeker niet de enige! Ook komt acne vaker voor bij volwassenen dan dat je denkt.

Uit onderzoek blijkt zelfs, dat acne bij volwassen vrouwen een veel voorkomend en groeiend probleem is. Zoals je als puber hebt ervaren, heeft acne ook bij volwassenen een grote sociale en psychische impact.

Er zijn heel veel behandelingen op de markt tegen acne, maar de meeste werken helaas niet tot minimaal. Om acne de deur uit te werken moet je naar de onderliggende oorzaken kijken en deze dan ook aanpakken. In dit artikel bespreek ik specifiek wat je kunt tegen acne als je 40 jaar bent.

Wat kunnen de oorzaken zijn van acne als je 40 bent?

Wist je dat acne wordt veroorzaakt door overmatig veel talg op de huid? Wanneer je poriën door talg verstopt zijn en daar vervolgens ook bacteriën bijkomen, leidt dit tot ontstekingen. Dan is de vraag natuurlijk hoe kun je de productie van talg verminderen?

Bij de meeste vrouwen moet het antwoord gezocht worden in de hormoonhuishouding. De hormonen zijn direct verantwoordelijk voor de talgproductie. Ook mannen die 40 jaar oud zijn kunnen last hebben van acne. Er kunnen dus verschillende oorzaken van acne op latere leeftijd zijn, die ik hieronder ga uitlichten.

Disbalans van de hormonen

Naast de hoeveelheid hormonen in je lichaam gaat het ook om de balans tussen verschillende hormonen onderling. Wanneer je een disbalans in de hormonen hebt, is dat een trigger bij volwassenen om acne te krijgen. Acne kan bijvoorbeeld optreden tijdens de zwangerschap, menopauze en bij het gebruik van de pil. Ook heeft je levensstijl een grote invloed op de hormoonhuishouding.

Ga dus op zoek naar manieren om de hormonen in balans te krijgen. Dit vind je allemaal op mijn website.

Slaaptekort en acne

Wist je dat uit onderzoek bevestigd is dat een slaaptekort bijdraagt aan acne. Dit komt doordat je een tekort krijgt van het nachthormoon melatonine en dat zorgt er weer voor dat je een verhoogd insuline spiegel krijgt bij het wakker worden.

Voeding en acne

De kans op acne wordt mede bepaald door je voedingspatroon. Wanneer je veel koolhydraten en suikers eet, is de kans op acne groter. Ook zorgen zuivelproducten, en dan met name melk voor acne vorming.

Wanneer je lijnzaad eet worden de ontstekingen minder. Ook reguleert lijnzaad je hormoonbalans, wat ook zorgt voor een afname van acne. Voldoende omega 3 vetzuren zijn gunstig bij acne, omdat dit ontstekingsremmend werkt. Daarom adviseer ik om regelmatig vette vis te eten of extra omega 3 vetzuren in te nemen.

Darmen en acne

Een evenwichtige hormoonhuishouding staat gelijk aan gezonde darmen. Wanneer er sprake is van acne dient er daarom altijd even gekeken te worden naar de gezondheid van de darmen. Er kan namelijk een verband zijn tussen de darmen en de huid.

Ook zijn er veel mannen en vrouwen van 40 die last hebben van een opgeblazen buik, moeizame en trage ontlasting of juist diarree. Dan is het aanpakken van de verteringsproblemen altijd de eerste stap, zodat de hormonen In het lichaam de balans weer terugvinden. Misschien heb je zelfs last van een lekkende darm waardoor gifstoffen naar de huid trekken.

Door dat je de darmflora in beeld brengt met een ontlasting onderzoek, kun je ook kijken of er voedsel intoleranties zijn die kunnen zorgen voor acne.

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *