Acne en bacon

Wat doet bacon met acne? Lees hier 2 tips voor jouw huid!

Acne en bacon

Je hoort misschien wel al jaren dat bacon en acne niet samengaat.

Jouw ouders stoppen met varkensvlees eten. Daarna vertellen je vrienden dat je geen bacon moet eten. ‘Jij maakt je huid kapot door bacon te eten.’ En dat terwijl je misschien wel ontzettend veel van bacon houdt!

Deze praatjes hoor je waarschijnlijk al sinds de eerste puistjes op je gezicht verschenen: je zal door bacon acne krijgen.

Wij hebben voor je uitgezocht of dit echt waar is. Door de tips uit dit artikel toe te passen, kom je er snel achter wat bacon voor jouw acne betekent. 

Bacon en acne hebben waarschijnlijk geen direct verband

Laten we beginnen met het feit dat we niet zeker weten of bacon slecht is. Er is waarschijnlijk geen direct verband tussen bacon en acne. Zij die anders menen, zitten er dus eigenlijk naast. Jij kan waarschijnlijk gerust een broodje eten met je favoriete stukje vlees. 

Naar ons weten heeft wetenschappelijk onderzoek nooit aangetoond dat bacon je acne verergert. Maar het kan wel zijn dat jij om bepaalde redenen een intolerantie hebt naar bacon, en dat je lichaam hier dus verkeerd op reageert.

Stel je jij bijvoorbeeld eens voor dat je op een date bent met je partner. Dan eet je natuurlijk gewoon wat je lekker vindt. In dit geval is dat dus bacon. Maar de volgende dag heb je ineens last van acne. Ligt dat dan aan de bacon, of heb je last van een voedselintolerantie?

Krijgen van acne door bacon en een voedselintolerantie 

In dit geval heb je hoogstwaarschijnlijk last van voedselintolerantie; oftewel, je lichaam is gevoeliger voor bepaalde producten dan dat het eigenlijk zou moeten zijn. Als je deze producten eet, dan krijg je bijvooreeld een uitbraak van acne. 

De bacon en acne hebben dus geen verband voor iedereen. Maar voor jou of een vriend kan het wel zo zijn. Ze hebben je goed advies proberen te geven, terwijl dit alleen voor hen geldt. 

Een uitbraak krijgen van acne is altijd vervelend. Vooral als je de volgende dag je ID-kaart foto moet laten maken. De tips hieronder kunnen je daarbij helpen. Zo voorkom je uitbraken wanneer je ze niet kan gebruiken. 

Tip 1: Schrap eten voor een tijdje

De eerste tip is het makkelijkste. Als je weer op date gaat met je partner, kun je het beste voor een tijdje geen bacon bestellen. Zo kan je er gelijk op letten of de acne-uitbraken bij andere producten nog steeds voorkomen. 

Is dit niet het geval, dan ben je waarschijnlijk gewoon wat intoleranter naar bacon. De oplossing hiervoor is dan niet zo leuk, maar wel heel duidelijk:s toppen met het eten van bacon op een date. Wil je dat echt niet, dan zal acne een terugkomend probleem blijven. Of een lekker stukje bacon het jou dat waard is, kan jij natuurlijk alleen zelf bepalen. 

Tip 2: Overleg met je huisarts

Een oplossing vinden voor acne is lastig – vooral wanneer je van lekker eten houdt en uit eten gaan. Mocht je ook nog eens een voedselintolerantie hebben voor bacon, dan wordt het des te lastiger om je huid glad te houden. Een andere oplossing is naar de huisarts toegaan. 

De huisarts kan door middel van onderzoek achterhalen waar je allemaal precies intolerant voor bent. Eventueel kan hij of zij je ook nog eens doorsturen naar een diëtiste of dermatoloog. Met de expertise van een dermatoloog kan je niet alleen jouw probleem ontdekken, maar ook nog eens samen met je werken aan een oplossing. 

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *