Acne behandeling vergoeding

vergoeding voor acne behandeling

Wil je weten of je een vergoeding voor je acne behandeling kunt krijgen? Waarschijnlijk wel, je bent tenslotte op deze pagina terecht gekomen over de vraag of een acne behandeling kan worden vergoed.

De kans is dan ook groot dat je last hebt van acne en overweegt een behandeling te ondergaan of al een behandeling hebt uitgekozen. Het is dan logisch dat je hiervoor een vergoeding wilt krijgen. Dit zou je immers veel geld kunnen besparen. Acne producten en behandelingen die je in het verleden hebt gebruikt, maar niet of nauwelijks werkten, hebben je waarschijnlijk al genoeg geld gekost.

In dit artikel vertel ik je meer over het krijgen van een vergoeding voor je acne behandeling.

Doe zelf je onderzoek en ga dus niet alleen maar uit van de informatie op deze pagina. De vergoedingen kunnen namelijk elk moment veranderen en ik ken de specifieke regels van alle verzekeraars niet.

Waarom acne laten behandelen door een huidtherapeut?

Als je een vergoeding wilt krijgen voor je acne behandeling ga je waarschijnlijk acne professioneel laten behandelen door een huidtherapeut of dermatoloog. Behandelingen van specialisten kunnen oplopen tot in de honderden euro’s, vooral als je een hardnekkige vorm van acne te pakken hebt.

Acnetherapie houdt in dat een huidtherapeut je gaat helpen de acne te behandelen. De huid kan worden gereinigd en onzuiverheden kunnen worden verwijdert, zodat de huid zich weer kan herstellen. Misschien heb je ook littekens gekregen door. Een dermatoloog kan gelukkig ook verschillende behandelmethoden inzetten om de zichtbaarheid ervan te vervagen.

Eigenlijk verschilt een acne behandeling per persoon. Er zijn immers verschillende oorzaken van acne, meerdere huidtypes en meerdere soorten acne. Deze factoren van acne patiënten vragen allemaal om andere behandelingen.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: Top 10 oplossingen voor puistjes

Je puistjes worden door meer beïnvloed dan wat je erop smeert. Ontdek de 10 gezonde gewoonten om je huid te verbeteren van binnenuit, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Kun je een vergoeding krijgen voor een acne behandeling?

Helaas, acne behandelingen zijn niet opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering. Je krijgt in dit geval dus geen vergoeding voor je acne behandeling. Als je een aanvullende verzekering bij bepaalde zorgverzekeraars hebt afgesloten, is er wel eens kans op een compensatie of volledige vergoeding voor het behandelen van je acne, littekens en pigmentvlekjes. Vaak zie je op je polis op welke vergoedingen je recht hebt met je pakket. Bel ze anders even op of log even in op de website. Zij kunnen precies vertellen waar je recht op hebt.

Als je acne wilt behandelen en tijdens de intake gesprekken door de specialist is aangegeven dat de kosten kunnen oplopen tot in de honderden euro’s, omdat je misschien meerdere keren moet terugkomen voor de behandeling of geavanceerde apparatuur moet worden gebruikt, dan kun je zeker overwegen om een aanvullende verzekering voor huidtherapie af te sluiten.

Het kan dus verstandig zijn even alle zorgverzekeraars te vergelijken en te zoeken naar de hoogste vergoeding voor acnetherapie. Let daarbij ook op de prijs die je maandelijks betaalt. Om je te helpen heb ik zelf even opgezocht welke verzekeraars de hoogste vergoeding bieden, hierover vertel ik je zo meer.

Valt jouw acne behandeling onder medisch-specialistische zorg? Dan kan de behandeling worden vergoed vanuit de basisverzekering. Deze zorg valt onder het eigen risico.

Wat zijn de voorwaarden om een vergoeding te krijgen?

Om een vergoeding te krijgen van je verzekeraar worden doorgaans bepaalde eisen gesteld. Dit kun je dus het beste even nagaan op de website van je specifieke verzekeraar.

Je kunt bijvoorbeeld denken aan een voorschrift of verwijsbrief van een arts, waarmee je wordt doorgestuurd naar een dermatoloog. Zorg dus dat je deze brieven goed bewaard om aan te tonen bij je zorgverzekeraar. Ook worden er eisen gesteld aan de kliniek en huidtherapeuten die je acne behandelen. Ze moeten bijvoorbeeld lid zijn van bepaalde verenigingen en voldoen aan kwaliteitseisen. Zo moet een huidtherapeut ingeschreven staan in het Kwaliteitsregister Paramedici en een schoonheidsspecialist lid zijn van de ANBOS. Ook hebben beide een geldige persoonlijke AGB-code nodig. De AGB-code en beroepsvereniging moeten dan ook op de nota staan. Bovendien worden acne behandeling vaak alleen vergoed als het gaat om acne in het gezicht en de hals.

Welke verzekeraars geven de hoogste acne vergoeding?

De hoogte van de vergoeding voor acne behandelingen verschillen nogal per verzekeraar. Sommige maatschappijen geven slechts 50 tot 100,- euro. Bij Menzis krijg je bijvoorbeeld 200,- euro, bij CZ krijg je 230,- euro en bij het Zilveren Kruis krijg je 250,- euro per jaar vergoed. Dit is ook afhankelijk van de specifieke afgesloten aanvullende verzekering.

De verzekeraars die de hoogste vergoeding bieden voor de acne behandeling zijn de beste aanvullende verzekeringen van VGZ en Univé. Je krijgt maar liefst tot 700,- euro per jaar voor de acne behandeling vergoed. Uiteraard betaal je maandelijks wel meer geld voor een dure aanvullende verzekering.

Bij mijn eigen ‘Leven Zonder Acne Methode’ krijg je zelfs 100% van het aankoopbedrag terug als het geen effect heeft. Je hoeft zelfs geen reden op te geven. Je loopt dus geen enkel risico op een miskoop!

ONTHULD: De Leven Zonder Acne Methode

Wist je dat het elimineren van acne in 4 stapjes kan? Jij hebt nu de kans om hoe jij je voelt en eruit ziet, compleet te veranderen. Klik hier en zorg ervoor dat jouw puistjes snel verleden tijd zijn.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *