Acne door creatine

acne door creatine

Het aminozuur creatine komt van nature voor in je lichaam. Je lever, alvleesklier en nieren maken creatine aan. Je kunt meer creatine binnenkrijgen door voedingsmiddelen te eten en drinken. Denk bijvoorbeeld aan zeevruchten en rood vlees. Ook maken mensen gebruik van creatine in een supplement vorm. Dit gaat vaak om creatinemonohydraat, zodat sporters betere prestaties kunnen neerzetten.

Creatine wordt door je lichaam omgezet in fosfocreatine. Dit gebruiken je spieren om energie te krijgen. Dit is ook gelijk de reden waarom het gebruiken van creatine ervoor zorgt dat je spieren meer energie krijgen en je dus meer kracht krijgt.

Creatine valt niet onder anabole steroïden. Dat is namelijk een ander type medicijn dat bodybuilders gebruiken om meer spieren te krijgen. Gelukkig zijn er geen grote bewijzen voor het krijgen van acne door creatine. Dermatologen hebben lang volgehouden dat voeding geen verband heeft met acne, terwijl de laatste tijd steeds meer wetenschappelijke onderzoeken het tegendeel beweren.

Aangezien op internet super veel mensen aangeven last te krijgen van puistjes en acne door te beginnen met creatine supplementen denk ik dat er wel degelijk een verband kan zijn.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: Top 10 oplossingen voor puistjes

Je puistjes worden door meer beïnvloed dan wat je erop smeert. Ontdek de 10 gezonde gewoonten om je huid te verbeteren van binnenuit, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Wat is de relatie tussen creatine en acne?

Helaas zijn er nog geen grote wetenschappelijke onderzoeken gepubliceerd over creatine en acne. Het zou misschien zelfs voordelig kunnen zijn voor je huid, omdat het veroudering tegengaat. Volgens een onderzoek zou creatine dan ook rimpels, een slappe huiden huidirritatie door de zon kunnen verminderen.

Creatine wordt aangemaakt door je lichaam en je kunt het ook halen uit bepaalde voedingsmiddelen. Het is echter geen steroïde. Daar kun je wel hormonale acne van krijgen, omdat het je testosterongehalte kan beïnvloeden. Dit kan de reden zijn waarom veel mensen denken dat je acne kunt krijgen door de inname van creatine.

Houd er ook rekening mee dat creatine je sterker maakt. Als je harder traint en langer doorgaat, kan je dus meer gaan zweten. Het is belangrijk dat je het zweet weer van je lichaam wast, omdat de poriën anders verstopt raken met zweet en acne ontstaat

Als je fanatiek bezig bent met sporten kan het dieet dat je volgt er ook voor zorgen dat je acne krijgt. Sommige voedingsmiddelen kunnen namelijk acne verergeren.

Bovendien kan hard sporten zorgen voor fysieke stress, waardoor bepaalde hormonen worden aangemaakt en je hormonale acne kunt krijgen.

Wat zijn de bijwerkingen van creatine?

Over het algemeen is creatine een veilig supplement. Uit de huidige informatie die bekend is, kunnen we concluderen dat je er waarschijnlijk geen acne van krijgt, maar super veel mensen geven aan het wel te ervaren. Je kunt in ieder geval bijwerkingen ervaren, zoals misselijkheid, spierkrampen, uitdroging, nierschade en leverschade.

De meeste mensen die gezond zijn en beginnen met creatine zullen geen last krijgen van bijwerkingen. Het is namelijk een veilige en effectieve manier om spiermassa op te bouwen. Je zult wel contact op moeten nemen met een arts als je in het verleden hebt gekampt met nier- of leverproblemen.

Let ook op het gebruik van anderen producten waarvan je meer spiermassa kunt krijgen. Sommige producten kunnen namelijk hormonen bevatten. Dit resulteert in een onbalans van de hormonen waardoor acne kan ontstaan.

Heeft het gebruiken van creatine voordelen?

Men ziet creatine als één van de meest effectieve supplementen om meer spier- en lichaamsmassa op te bouwen. Het wordt dan ook door veel fanatieke sporters en bodybuilders gebruikt.

Aangezien je spieren meer energie kunnen produceren door creatine, kun je harder trainen en dus meer spieren opbouwen. Bij gewichtheffen of andere krachtoefeningen kan creatine een stuk effectiever zijn dan bij cardio.

Tevens kan creatine ervoor zorgen dat spierbeschadigingen sneller genezen.

Creatine zou mogelijk meer voordelen hebben. Het zou bijvoorbeeld congestief hartfalen behandelen, cholesterol verlagen, de bloedsuikerspiegel verlagen en mentale vermoeidheid verminderen. De bewijzen hiervoor zijn echter gering.

Bovendien wordt creatine vaak verwerkt in huidverzorgingsproducten. Het kan namelijk het herstel van de huidcellen bevorderen.

Conclusie

Tot op heden is er nog geen groot verband bekend tussen creatine en acne. Als je last hebt van een acne-gevoelige huid kun je dus waarschijnlijk creatine supplementen gebruiken.

Helaas geven veel mensen echter aan wel opeens last te krijgen van puistjes door het gebruiken van supplementen die creatine bevatten.

Wil je ontdekken hoe je snel en het beste van door creatine veroorzaakte puistjes af kunt komen? Druk dan op de onderstaande groene knop!

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Let op de bijwerkingen en praat over creatine en acne met een arts. Hij of zij kan dan ook een passend product met creatine aanbevelen.

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *