Acne door dode huidcellen

acne door dode huidcellen

Ongeveer elke twee tot vier weken worden de huidcellen vervangen voor nieuwe cellen. Wanneer de bovenste huidlaag wordt vervangen, blijven er soms dode huidcellen en resten achter op de huid.

De natuurlijke celvernieuwing van de huid kan één van de redenen zijn waarom jij steeds een acne uitbraak krijgt. Dode huidcellen dragen immers bij aan het uitdrogen van de huid en het verstoppen van de poriën.

Ik heb goed nieuws voor je, want dode huidcellen kunnen met behandelingen en vrij verkrijgbare producten worden verwijderd door de huid te exfoliëren. Op deze manier help je je lichaam bij het verwijderen van oude huidcellen en het aanmaken van gezonde huidcellen.

In dit artikel vertel ik je wat je kunt doen tegen dode huidcellen.

Waarom krijg je acne door dode huidresten?

Acne ontstaat wanneer de huidporiën verstopt en ontstoken raken. Verschillende verontreinigheden kunnen de poriën laten verstoppen. Denk bijvoorbeeld aan huidsmeer, zweet en make-up. Denk echter ook aan oude huidresten, zoals dode huidcellen. Wanneer een porie verstopt raakt, kunnen C.acnes bacteriën een porie laten ontsteken, wat zich uit in een rood puistje. Dit wordt in de volksmond ook wel acne genoemd.

Het is dus van belang om te voorkomen dat grote hoeveelheden dode huidresten achterblijven op de huid. Op deze manier geef je acne niet de kans opnieuw zichtbaar te worden.

Wat kun je doen tegen dode huidcellen en acne?

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om te zorgen dat er geen dode huidcellen op de huid achterblijven, en er dus acne ontstaat. Mijn voorkeur gaat uit naar een exfoliant. Deze type middelen zijn immers speciaal gemaakt om dode huidresten te verwijderen. Het voordeel is dat er ook vaak ingrediënten inzitten die de aanmaak van nieuwe, gezonde huidcellen stimuleren.

Zorg bij het uitkiezen van een exfoliant dat je een product uitkiest die past bij jouw huidtype. Je kunt bijvoorbeeld een acne-gevoelige, droge, vettige of gecombineerde huid hebben. Soms lijkt het alsof voornamelijk een droge huidtype schilfers en dode huidcellen heeft. Echter kan elke huidtype last hebben van dode huidcellen.

Dode huidcellen kunnen dus van de huid worden gehaald door te exfoliëren. Alfahydroxyzuren (AHA’s) zijn plantaardige ingrediënten die zorgen dat dode huidcellen op je gezicht op lossen. Je kunt bijvoorbeeld een exfoliant, zoals glycolzuur of melkzuur gebruiken. Deze zijn vooral geschikt voor de droge huid.

Salicylzuur is een ander effectief product voor acne en dode huidcellen. Dit is vooral geschikt voor iemand met een vettige huid of acne littekens op de huid. Dit product valt onder Bètahydroxyzuren (BHA’s).

Je kunt het beste even zelf controleren welk product het meeste effect heeft op je dode huidcellen.

Kies in ieder geval niet voor exfoliators met irriterende of grove deeltjes, zoals suiker, grof zout of kralen. Deze kunnen namelijk te hard zijn voor iemand die last heeft van acne.

Na het exfoliëren hoort de huid weer glad en zacht te zijn zonder de aanwezigheid van dode huidcellen. Ik raad je aan een goede hydraterende crème te gebruiken om de huid niet te erg te laten uitdrogen door een exfoliant. Zorg ook dat je elke dag een zonnebrandcrème opsmeert. Aangezien je met een exfoliant de bovenste huidlaag verwijdert, kan de acne sneller verergeren door de zon.

Eindelijk een complete oplossing voor acne

Een exfoliant kan zeker helpen dode huidresten te verwijderen en weer een heldere huid te krijgen. Er kunnen echter meer oorzaken zijn van acne, waardoor je steeds opnieuw last krijgt van acne.

Naast het bestrijden van dode huidcellen, is het ook belangrijk dat je ervoor gaat zorgen dat geen nieuwe verontreinigheden meer zullen ontstaan. Door de onderliggende oorzaken aan te pakken, voorkom je een nieuwe uitbraak.

Om je te helpen het ik een complete oplossing voor je acne. Je gaat exact leren hoe je de huid kan verzorgen met producten die geschikt zijn voor jouw huidtype. Nog belangrijker is dat je de problemen van acne bij de wortel gaat aanpakken.

Bekijk en Bestel Leven Zonder Acne

Krijg direct toegang en bestrijd je puistjes effectief

Ik wil meer informatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *