Acne door gluten

acne door gluten

Acne door gluten? Als je momenteel last hebt van jeuk, roodheid, puistjes, acne en/of andere klachten op de huid kan dit mogelijk worden veroorzaakt door gluten.

Gluten (gliadine of glycoproteïne) is een eiwit die je kunt vinden in veel granen, zoals: tarwe, rogge, spelt, gerst, bulgur en kamut. Sommige mensen hebben een gluten-intolerantie waardoor ze gluten niet kunnen eten en drinken. Als zij wel gluten binnenkrijgen, kunnen ze vervelende effecten ondervinden.

Er zijn meerdere aanwijzingen dat gluten huidproblemen, zoals acne kunnen veroorzaken.

In dit artikel ga ik je meer vertellen over gluten en de invloed op acne. Hierna weet jij of het verstandig is om gluten te vermijden als je last hebt van acne.

Wat is het verband tussen acne en gluten?

Er zijn verschillende redenen waarom je last kunt krijgen van acne door gluten. Hieronder laat ik je een aantal invloeden zien van gluten op acne:

  • Gluten kunnen de darmen aantasten: Gluten kunnen de darmen en het darmslijmvlies beschadigen waardoor essentiële voedingstoffen, zoals mineralen en vitamines niet meer goed kunnen worden opgenomen in je lichaam. Ook kunnen afvalstoffen terecht komen in je bloed en verspreiden over je lichaam waardoor er verschillende ontstekingen kunnen ontstaan. Als je een speciaal acne dieet volgt, maar toch last blijft houden van puistjes kan er dus wellicht een probleem zijn met je darmen en spijsvertering. In mijn recente blog lees je meer over darmen en acne.
  • Gluten kunnen hormonale gevolgen opleveren: Gluten bevatten suikers die snel worden opgenomen in je bloed. Hierdoor kan je bloedsuikerspiegel gaan schommelen. Het gevolg is dat het stresshormoon ‘cortisol’ in te grote mate wordt aangemaakt waardoor de huidporiën geïrriteerd raken en acne ontstaat.

Wat kun je doen tegen acne door gluten?

Aangezien gluten in allerlei soorten voedingsmiddelen zitten, is het soms moeilijk om gluten te vermijden. Voorbeelden van producten die gluten bevatten zijn: brood, crackers, snoep, pasta’s, koekjes, gebak, bier, hamburgers, pizza, bouillon, ketchup en sommige medicijnen.

In de supermarkt kun je zoeken naar etiketten en producten die de bovengenoemde granen niet bevatten. Er zijn ook speciale glutenvrije producten te koop. Echter zijn ze duur en bevatten ze vaak allerlei toegevoegde geur-kleur- en smaakstoffen die een negatief effect hebben voor je lichaam.

Om te controleren of je last hebt van acne door gluten kun je eens proberen om enkele weken producten met gluten over te slaan. Mochten na deze periode opnieuw puistjes ontstaan, is er een kans dat je gluten-intolerant bent. Eventueel kun je ook een dokter laten checken of je een glutenallergie hebt. Veel mensen voelen zich beter als ze geen gluten binnenkrijgen.

Bovendien kun je ook eens letten op je gehele levensstijl. Er zijn namelijk nog tal van andere factoren die acne kunnen beïnvloeden. Hieronder kun je mijn e-book gratis downloaden waarin ik de grondoorzaken van acne bespreek. Het is een echte eye opener als je op zoek bent naar behandelingen en je last hebt van acne door gluten.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *