Acne door matras en beddengoed

acne door matras en beddengoed

Acne kan vreselijk hardnekkig zijn en lang aanhouden. Bijna iedereen heeft wel eens één of meerdere puistjes op zijn of haar gezicht. Sommigen hebben er last van over hun hele gezicht. Aangezien de puistjes je zelfbeeld en zelfvertrouwen negatief kunnen beïnvloeden, is het verstandig in actie te komen.

Als je puistjes wil behandelen, moet je weten dat er misschien wel honderden tot duizenden factoren zijn die de bultjes kunnen veroorzaken. Zoals je misschien al weet is voldoende slaap belangrijk als je van acne af wil komen. Je kunt het beste dan ook elke nacht 8 uur slapen. Als je slaapt, krijgt je huid rust en komen verschillende processen op gang die je puistjes kunnen verminderen, zoals de aanmaak van nieuwe, gezonde huidcellen. Zo ga je verhoorning van de huid tegen. Hierbij is het wel belangrijk dat je op een schoon matras slaapt. Sommigen krijgen namelijk last van puistjes door hun bed.

Puistjes door je matras en beddengoed kunnen op verschillende manieren ontstaan. In dit artikel vertel ik je er alles over wat je moet weten.

Waarom kun je puistjes krijgen door je bed?

Verschillende factoren van je bed kunnen puistjes veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan een oud matras, vieze dekens en vieze kussenslopen. Er is namelijk een kans dat hier veel bacteriën, dode huidcellen, make-up en ander verontreinigheden op zitten.

Stel dat je bijvoorbeeld een dag veel hebt gezweet en vervolgens in je bed gaat liggen zonder dat je eerst hebt gedoucht, kan dit ervoor zorgen dat het zweet in je poriën terecht komt en er dus nieuwe puistjes ontstaan.

Ook vergeten veel mensen hun gezicht te wassen voordat zij in bed gaan, terwijl overdag een hoop viezigheid op je huid kan belanden. Het viezigheid kan op je kussensloop terecht komen. Vervolgens ga jij hier met je gezicht in liggen. Tijdens het slapen draai je zonder dat je het weet met je hoofd op je kussen. Dit kan wrijving veroorzaken (acne mechanica). Wrijving van de huid in combinatie met viezigheid kan helaas puistjes opleveren. Sommigen gaan zelfs slapen met make-up op of liggen op hun buik met hun hoofd in hun kussen. Hopelijk weet je nu dat dit funest is voor je puistjes.

Wat kun je doen tegen puistjes door je matras, kussensloop en andere beddengoed?

Je kunt verschillende maatregelen treffen om te voorkomen dat je in de toekomst opnieuw puistjes gaat krijgen door je bed en beddengoed.

Ten eerste is het belangrijk een goede, milde gezichtsreiniger te gebruiken, zodat er geen viezigheid van je gezicht in je bed kan belanden. Als je nog een stapje verder wil gaan, kun je ’s avonds douchen.

Bepaalde stoffen van lakens en kussenslopen kunnen ook ongunstig zijn bij acne. Dermatologen raden aan op natuurlijke stoffen te slapen. Denk bijvoorbeeld aan biologische katoenen lakens en satijnen kussenslopen tegen acne die de huid laten ademen. Satijnen kussenslopen hebben zelfs meerdere positieve effecten op acne.

Zorg ook dat je regelmatig je beddengoed in de was stopt. Zo voorkom je dat er veel vuil gaat ophopen in je bed. Lakens kun je één per week vervangen, maar kussenslopen het liefst elke dag. Zorg dat de wasmiddelen die je gebruikt geurvrij zijn. Wasmiddelen en acne schijnen namelijk ook een verband te hebben.

Bovendien kun je een anti-acnemiddel aanbrengen op je puistjes voordat je naar bed gaat. Echter kunnen middelen zoals benzoylperoxide op je beddengoed terecht komen en vlekken veroorzaken. Het kan daarom slim zijn witte lakens en kussenslopen te kopen die resistent zijn tegen dit soort vlekken.

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *