Acne of rosacea?

acne of rosacea

Veel mensen vragen zich of zij last hebben van acne of rosacea. Beide huidaandoeningen komen in ieder geval veelvuldig voor in Nederland en de rest van de wereld.

Acne en rosacea kunnen erg op elkaar lijken. Er kunnen namelijk bultjes en roodheid ontstaan. Toch zijn er enkele duidelijke verschillen waaraan je kunt herkennen of het om acne of rosacea gaat. Het is belangrijk hiervan op de hoogte te zijn. Beide huidaandoeningen hebben namelijk baat bij een verschillende behandeling.

In dit artikel vertel ik je meer over de verschillen tussen rosacea en acne. Daarnaast vertel ik je over effectieve behandelingen die je kunt inzetten om eindelijk je vervelende huidprobleem te verminderen.

Hoe herken je het verschil tussen acne of rosacea?

Acne betekent dat de poriën verstopt en ontstoken zijn. Rosacea betekent een aandoening van de bloedvaten. In beide gevallen kan de huidaandoening zich uiten in puistjes, cysten en onderhuidse puistjes.

Er zijn een aantal verschillen waaraan je kunt herkennen of je last hebt van acne of rosacea. Hieronder zet ik een aantal punten voor je op een rijtje:

  1. Bij acne komt de roodheid voor rond het puistje en bij rosacea treft de roodheid een groter gebied.
  2. Bij rosacea komen meestal geen blackheads voor, dit zijn de kleine, pijnloze zwarte puntjes (verstopte poriën).
  3. Bij rosacea komen meer rode puistjes voor in plaats van puistjes met een witte kop, zoals bij acne.
  4. Bij rosacea kun je meer gaan blozen door het eten van bepaalde voedingsmiddelen en het drinken van alcohol, bij acne niet.
  5. Bij rosacea heb je ook last van oog irritatie, zoals branderige, waterige ogen en wazig zicht, bij acne niet.
  6. Bij rosacea kun je een prikkeling of branderig gevoel ervaren, bij acne meer jeuk of pijn door puistjes.
  7. Bij acne kunnen littekens ontstaan, bij rosacea een stuk minder snel.
  8. Acne kan overal ontstaan op het lichaam, terwijl rosacea alleen op de gezichtshuid (wangen, kin, neus en voorhoofd) voor komt.
  9. Voornamelijk jongeren hebben last van acne, maar volwassenen boven de 30 hebben meer last van rosacea.
  10. Rosacea komt meer voor bij vrouwen dan bij mannen, acne treft vaak beide geslachten.

Weet je nog steeds niet zeker of je nou last hebt van acne of rosacea? Raadpleeg dan een dermatoloog om een diagnose te stellen. Je kunt zelfs last hebben van acne en rosacea op hetzelfde moment.

Verschilt de behandeling tussen acne en rosacea?

Het is helaas niet exact bekend waardoor acne en rosacea ontstaan. Factoren zoals warmte, stress, heftige emoties, voeding, zonlicht en cosmetica kunnen echter invloed hebben op het erger maken van zowel acne als rosacea. Op deze factoren kun je dus letten als je van acne of rosacea wil afkomen. Acne ontstaat vaker door hormonale schommelingen in je lichaam. Daarom krijgen vrouwen tijdens hun zwangerschap en maandelijkse cyclus meer last van acne.

Dankzij vele onderzoeken is het wel bekend geworden dat zowel acne als rosacea kunnen worden veroorzaakt door een bacterie genaamd Staphylococcus aureus (S. aureus). Het is dus van belang deze bacterie van de huid te halen. Dit kan het beste worden gedaan zonder de effectieve bacteriën op de huid tot last te zijn.

Tevens kunnen acne en rosacea beide worden behandeld met lasers. Dit kan een goede behandeling zijn als je last hebt van een hardnekkige vorm van acne of rosacea.

Bovendien zou je in beide gevallen kunnen kiezen voor een vrij verkrijgbare gel, zoals Gladskin of recept plichtige crème met azelaïnezuur.

Hoe je acne of rosacea effectief kunt behandelen!

De productlijn van Gladskin is revolutionair. Zij zijn namelijk de eerste partij die enkel de slechte acne- en rosacea-veroorzakende bacteriën tegengaan zonder de goede bacteriën iets aan te doen. Dankzij het enzym Staphefekt™ wordt dit gerealiseerd. Het resultaat is dat de bacteriële huidbalans kan herstellen, waardoor je minder last zult hebben van acne of rosacea.

Voor beide huidaandoeningen heeft Gladskin verschillende producten ontwikkeld. Persoonlijk heb ik veel last gehad van acne. Dankzij Gladskin is mijn huid binnen enkele weken enorm opgeknapt. Gezien de super positieve reviews ben ik niet de enige die dit ervaren heeft. Ik raad je dan ook zeker aan de producten van Gladskin te testen, of je nou last hebt van acne of rosacea.

Vergeet ook niet dat levensstijl aanpassingen veel kunnen betekenen in de strijd tegen acne of rosacea. Denk bijvoorbeeld aan een gezonder dieet. Uit je dieet kun je ontzettend veel goede voedingsstoffen halen die je huid helpen herstellen en hem weer glad kunnen maken. Ook zal je op deze manier niet opnieuw opflakkeringen krijgen, omdat je bepaalde hormonen en dergelijke niet meer binnenkrijgt. Echter, besef dat je een behandeling moet volhouden en geduld moet hebben voordat je resultaten aan je acne of rosacea begint te zien.

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *