Spray tegen acne

spray tegen acne

Acne is één van de meest voorkomende huidaandoeningen van de hele wereld. Toch weet helaas bijna niemand wat effectieve oplossingen zijn tegen acne. Vandaar blijven sommige personen misschien wel 10 of 20 jaar last houden van acne en puistjes.

Wanneer je last hebt van acne over je hele lichaam, zou je echt eens een acne spray moeten proberen. In dit artikel vertel ik je dan ook wat deze spray voor jou kan gaan betekenen. Er zijn veel sprays verkrijgbaar op de markt, die allemaal hun eigen unieke eigenschappen aanprijzen. Ik benoem in dit artikel de algemene werking van een acne spray, en ga dus niet dieper in op unieke eigenschappen van bepaalde merken. Wel kan ik je een aanbeveling doen van de spray die ik zelf heb uitgetest.

Waarom een spray tegen acne gebruiken?

Het voordeel van een spray is dat je het op de huid kunt aanbrengen zonder de huid aan te hoeven raken. Dit is in het geval van acne echt een voordeel, omdat ook door aanraking van de huid met je vingers puistjes kunnen ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan onzichtbare viezigheid en bacteriën op je vingers die je onbewust aanbrengt als je een crème smeert.

Een ander voordeel is dat een acne spray een betere dekking en verdeling geeft op de huid.

Bovendien komt acne natuurlijk niet alleen op het gezicht voor, het kan bijvoorbeeld ook op de boven- en onderkant van je rug zitten. Dergelijke plekken kunnen moeilijk te behandelen zijn als je geen partner hebt die je erbij kan helpen. Door een spray te gebruiken, kun je deze acne plek gemakkelijker behandelen.

De werking van een acne spray

Een spray die is gemaakt om acne te behandelen kan één of meerdere van de onderstaande functies hebben.

  • Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat de aanmaak van talg gereguleerd wordt. Hierdoor zullen de poriën minder snel verstopt raken met talg en heb je dus minder kans op puistjes. Eén van de functies van talg is het hydrateren van de huid. Ook geeft talg je flexibiliteit en een beschermende laag die jouw huid beschermt tegen infecties. Je moet er dus echter niet teveel van hebben op je huid om te voorkomen dat er acne ontstaat.
  • Een spray tegen acne voorkomt dus dat je huid teveel talg aanmaakt wat acne kan veroorzaken. Tegelijkertijd zorgt het ervoor dat je niet teveel vocht verliest. Zo krijg je geen droge huid en zal de talgproductie stabiel blijven. Hierdoor kun je de kans op de aanmaak van acne verminderen.
  • Denk ook aan het exfoliëren van de huid. Dit betekent dat dode huidcellen worden vervangen voor nieuwe, gezonde huidcellen. Op deze manier voorkom je dat er teveel verontreinigheden in je poriën terecht komen en er verstoppingen en ontstekingen ontstaan.
  • Een andere eigenschap van een acne spray is de antioxidante werking. Dit betekent dat vrije radicalen kunnen worden bestreden die anders je huid ouder laten lijken. Denk bijvoorbeeld aan de gevormde rimpels.
  • Sprays kunnen zelfs de aanmaak van collageen bevorderen. Dit is een eiwit die voor komt in je huid en de huid stevig houdt. Collageen zou ook effectief kunnen werken bij het behandelen van acnelittekens.
  • Bovendien kunnen sprays antibacteriële werkingen hebben. Dit betekent dat ze de acne-veroorzakende bacterie C. acnes kunnen bestrijden. Hierdoor zullen verstopte poriën minder snel ontstoken raken en zal minder snel acne ontstaan.

Waar moet je opletten bij het kopen van een acne spray?

Een fabrikant kan veel beloven, maar toch is het altijd handig even naar de ingrediënten te kijken die een product bevat.

Kijk bijvoorbeeld of er geen alcohol in de spray zit, dit kan namelijk voor uitdroging van de huid zorgen. Dit is helemaal vervelend wanneer je al een acne-gevoelige, droge huid hebt.

Daarnaast is het aan te raden om reviews te lezen, zo kun je een beetje peilen hoe goed een product is. Vergeet echter niet dat jouw huid uniek is en dus een andere reactie kan geven. Uiteindelijk zijn de ingrediënten het meest belangrijk.

Voor wie is deze behandeling geschikt?

Voor mensen die last hebben van acne op hun rug en borstkas is een spray tegen acne echt de perfecte oplossing. Je kunt jouw acne behandelen zonder aanraking van de huid, en tevens je rug behandelen zonder hulp van anderen.

Voor acne op het gezicht is het aan te raden om geen normale spray te gebruiken, het kan namelijk in jouw ogen komen. Hier is wel een oplossing voor.

Met welke spray tegen acne heb ik zelf goede ervaringen?

Als je overtuigt bent van de werkingen van een spray tegen acne, of het wilt gebruiken omdat je moeilijk bij de acne plekjes komt, kun je verschillende sprays overwegen. In drogisterijen en online webwinkels zijn honderden soorten acne sprays te koop. Ze hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen.

Persoonlijk heb ik goede ervaringen met de acne spray van het merk Phitex. Dit is een handige spray om effectief acne en de bijbehorende roodheid te behandelen. Je kunt het spul bijvoorbeeld sprayen op je t-shirts om je rugacne te bestrijden of op je kussensloop om je gezichtsacne te bestrijden. Vervolgens komen de wekstoffen in aanraking met je huid. Het voordeel hiervan is dat je acne dus gemakkelijk in de nacht kunt bestrijden. In de nacht is je huid immers zichzelf aan het herstellen.

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *