Acne en yoghurt

acne en puistjes met yoghurt

Veel mensen vragen zich af wat het verband is tussen acne en yoghurt.

Aangezien yoghurt allerlei goede voedingsstoffen bevat zoals eiwit, calcium en vitamine A, B12 en B2 is het gezond voor ons lichaam om yoghurt te eten.

Er zijn allerlei soorten yoghurts verkrijgbaar in de supermarkt. Denk bijvoorbeeld aan magere, volle, Griekse, vruchtenyoghurts en kwark.

Op deze pagina bespreek ik de invloed van yoghurt op puistjes en acne. Ook zal je te weten komen wat de beste yoghurt is voor je puistjes en krijg je een gratis e-book over de beste tips om acne te verminderen!

Krijg je acne door yoghurt?

Er wordt vaak gedacht dat je acne kunt krijgen door zuivel. Er zitten namelijk bepaalde eiwitten in zuivel die meer van het hormoon ‘IGF-1’ kunnen aanmaken waardoor de talgklieren meer talg aanmaken en puistjes ontstaan.

Daarnaast kunnen zuivelproducten hormonen bevatten zoals oestrogeen, progesteron en androgeen die de kans op acne vergroten.

Echter is yoghurt gefermenteerd met prebiotische bacteriën waardoor er minder IGF-1 wordt aangemaakt. Hierdoor zal yoghurt minder snel acne veroorzaken dan andere zuivelproducten.

Yoghurt kan zelfs helpen tegen acne, omdat de goede bacteriën je darmflora gezonder houden en zorgen voor een betere spijsvetering. Ook kun je een betere weerstand krijgen door een verbeterde immuunfunctie. Gezonde darmen zijn dan ook erg belangrijk als je van acne wilt afkomen.

Welke yoghurt is het beste voor je acne en puistjes?

Als je yoghurt wilt inzetten als onderdeel van je acne dieet is het belangrijk dat je de juiste yoghurt kiest. Sommigen soorten bevatten namelijk allerlei chemicaliën, suikers en kunstmatige zoetstoffen die funest zijn voor puistjes.

Ik raad je dan ook aan om biologische, onbewerkte, vetvrije yoghurt met probiotica en weinig lactose te kiezen, zoals Griekse yoghurt. Eet de yoghurt niet teveel, dit geldt overigens voor alle voedingsmiddelen.

Houd er ook rekening mee dat acne een uiting van de huid kan zijn als allergische reactie op yoghurt. Veel mensen met een melkallergie kunnen echter wel yoghurt eten, omdat er veel minder lactose inzit dan in andere zuivelproducten.

Het kan ook slim zijn om eens een voedingsdagboek bij te houden. Je kunt bijvoorbeeld een tijdje voedingsmiddelen elimineren uit je voedingspatroon waarvan wordt gedacht dat ze puistjes veroorzaken om het vervolgens weer te eten om te kijken naar de invloed op je huid.

Als laatste raad ik je aan om mijn gratis e-book te downloaden. Hierin vind je meer informatie over tips voor je voedingspatroon en levensstijl om acne effectief te verminderen.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

2 reacties op “Acne en yoghurt

    1. Hey Anneke,

      Je kunt het e-book inderdaad volledig gratis downloaden 🙂

      Natuurlijk wordt er later wel een aanbod gedaan voor het betaalde e-book. Je zit echter helemaal nergens aan vast en gaat geen betaalverplichting aan door het waardevolle gratis e-book te downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *