Acne door ziekte

acne en puistjes door verkoudheid

Last hebben van verkoudheid en griep kan erg vervelend zijn, omdat je jezelf niet fit voelt. Door ziekte kunnen er ook nog eens sneller problemen ontwikkelen op je huid. In dit artikel ga ik specifiek in op de relatie tussen acne en ziektes in het koude seizoen.

Als je nu ziek bent, dan merk je waarschijnlijk dat je acne hebt. Plotseling ontstaan er puistjes op je neus en krijg je last van een droge huid. Het kan zelfs pijnlijk zijn bepaalde plekken van de huid aan te raken.

Als eerste is het goed om te weten dat verkoudheid of andere ziektes geen directe oorzaak zijn van acne en puistjes. Ze kunnen echter wel een verband met elkaar hebben.

Er kunnen namelijk bepaalde processen in je lichaam plaatsvinden als je ziek bent. Dit kan als gevolg hebben dat er acne ontstaat. Hetzelfde geldt voor de omgeving waar je je in bevindt en je levensstijl.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: Top 10 oplossingen voor puistjes

Je puistjes worden door meer beïnvloed dan wat je erop smeert. Ontdek de 10 gezonde gewoonten om je huid te verbeteren van binnenuit, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Waarom ben je vatbaarder voor acne en puistjes als je ziek bent?

De combinatie van koude, droge lucht en ziekte kan invloed hebben op je huid. Zowel de koude lucht van buiten als de warme lucht uit de verwarming kunnen ervoor zorgen dat je huid erg droog wordt. Door koorts kan je huid ook erg snel uitdrogen. Dit resulteert in een verslechterde vochtbarrière van de huid die sneller geïrriteerd raakt en een huid waar sneller puistjes op ontstaan.

Ziekte heeft ook invloed op je immuunsysteem. Ziekte zorgt namelijk voor stress reacties in je lichaam. Denk bijvoorbeeld ook aan het wakker liggen als je de hele nacht ligt te hoesten. De hormonen die gepaard gaan met stress en slaapgebrek zouden kunnen vrijkomen en een hormonale onbalans in je lichaam kunnen veroorzaken. Hierdoor gaan de talgklieren overmatig talg produceren. Dit leidt tot verstopte poriën en dus acne.

Tevens kan het veelvuldig snuiten van je neus invloed hebben op het ontstaan van puistjes en huidirritatie. Door het snuiten, kun je namelijk een droge, schrale huid krijgen wat in combinatie met de verslechterde barrière een goede omgeving is voor het ontstaan van acne.

Bovendien vergeten mensen hun huidverzorgingsregime bij te houden als zij ziek zijn. De meeste zieken liggen de hele dag in bed en wassen hun gezicht meerdere dagen niet. Dit kan echter resulteren in een opstapeling van verontreinigheden en huidolie in je poriën, waardoor je vatbaarder wordt voor acne. Al het zweet in je bed en op je vieze kussensloop zijn ook niet gunstig voor je acne.

Wat kun je doen tegen puistjes door ziekte?

De oplossing kan zijn een luchtbevochtiger aan te zetten als je gaat slapen. Dit zorgt er namelijk voor dat je huid gehydrateerd blijft.

Zorg ook dat je je gezicht insmeert met een niet-comedogene vochtinbrengende crème. Een dergelijke crème brengt vocht in je huid en houdt dus je huid gehydrateerd. Voldoende water drinken tegen puistjes kan ook helpen bij de hydratie van je lichaam.

Lig je veel in bed? Vervang dan dagelijks je beddengoed en kussenslopen. Kijk ook eens naar de tissues die je gebruikt om je neus te snuiten. Mogelijk bevatten de papiertjes ingrediënten die de poriën laten verstoppen. Zorg bovendien dat je een sjaal of dikke jas aan doet als het weer erg koud en winderig is om te voorkomen dat je weer ziek wordt of de huid uitdroogt.

Vergeet niet hieronder mijn gratis e-book te downloaden met de échte kernoorzaken en oplossingen bij puistjes.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *