Aleppo zeep tegen acne

aleppo zeep tegen acne

Al duizenden jaren wordt aleppo zeep gebruikt tegen verschillende huidproblemen, waaronder acne, eczeem en psoriasis. De zeep is populair, omdat het enkel natuurlijke ingrediënten en dus geen chemicaliën, conserveringsmiddelen of kleurstoffen bevat.

Aleppo zeep kan op meerdere manieren worden ingezet. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken als shampoo, gezichtsreiniger of lichaamszeep. Ook kun je er lekkerder door ruiken, er zit namelijk laurier in verwerkt.

Het voordeel van aleppo zeep is dat ieder huidtype en elke leeftijd er baat bij kan hebben. Het is dan ook een erg mild, maar effectief product. Je hoeft je dus geen zorgen te maken of je het verkeerde anti-acne product uitkiest.

Wat is aleppo zeep?

Aleppo zeep vindt zijn oorsprong in Aleppo. Dit is een stad in Syrië. Vroeger werd aleppo zeep al veel verhandeld en gebruikt voor de huid. Tot op heden wordt de zeep traditioneel geproduceerd.

Aleppo zeep bevat biologische olijfolie en laurierbesolie. Deze ingrediënten worden gemengd met loog en verhit, zodat het een zeep wordt. Vervolgens wordt de zeep in blokken gegoten, gestempeld met een logo van de producent en ongeveer zeven maanden gedroogd. Aleppo zeep heeft een bruine kleur van buiten en een groene kleur van binnen.

Meestal is in aleppo zeep het percentage olijfolie groter dan laurierbesolie. Laurierbesolie is namelijk kostbaarder. De aleppo zepen met meer laurierbesolie zijn duurder. Doorgaans bevatten aleppo zepen 2 tot 40% laurierbesolie.

Waarom helpt aleppo zeep tegen acne?

Aleppo zeep heeft meerdere functies die gunstig kunnen zijn tegen acne. De ingrediënten in de zeep werken antibacterieel en diep zuiverend. Ze zouden dus verspreiding van acne-veroorzakende bacteriën kunnen voorkomen en de poriën schoon kunnen houden.

Als je een keer last hebt van erg rode of jeukende puistjes kun je aleppo zeep ook gebruiken. Het kan namelijk ontstekingen afremmen. Tevens werkt aleppo zeep hydraterend. Je houd kan zo langer vocht vasthouden en zal minder snel uitdrogen of schaal worden.

Het kan bijvoorbeeld ook helpen de pH-waarde van de huid in balans te brengen. Bovendien merk en voel je direct het effect na het gebruiken van aleppo zeep, namelijk een zachte, verfriste, verhelderde huid die goed is gereinigd.

Naar mijn mening behoort aleppo zeep tot één van de beste zepen tegen acne.

Wat zijn de ervaringen met aleppo zeep van acne patiënten?

Op internet zijn vele positieve ervaringen te lezen van acne patiënten die aleppo zeep hebben gebruikt om hun acne te behandelen.

Dit is een ervaring met aleppo zeep van iemand die last heeft van acne:

Een man geeft aan dat zijn vrouw de gewoonte heeft allerlei huidverzorgingsproducten te kopen die niet of nauwelijks werken. Aleppo zeep is echter anders. Naast een stralende uitziende huid met minder acne is zijn baard ook netter geworden. Zijn vrouw en dochter hebben beide een gevoelige huid en ervaren dezelfde gunstige voordelen voor de huid. Als tip geeft hij aan dat je de zeep in stukken kunt verdelen, zodat iedereen zijn eigen stuk heeft. Dit is namelijk een stug hygiënischer.

Hoe gebruik je aleppo zeep?

Voordat je aleppo zeep aanbrengt op de huid kun je deze het beste even 1 minuut laten weken in water. De zeep zal nu meer schuimen. Vervolgens kun je rustige masserende bewegingen maken over de huid. Vermijd hierbij de ogen.

Bij het kopen van aleppo zeep dien je er op te letten dat het om echte aleppo zeep gaat. Veel aanbieders spelen namelijk in op het verhaal achter de zeep, terwijl hun zepen niet puur natuurlijk zijn en conserveringsmiddelen bevatten. Dit soort neppe zepen kunnen de huid irriteren. Een goede aleppo zeep bevat alleen olijfolie, laurierolie, water en andere natuurlijke ingrediënten. Je kunt dus het beste kiezen voor aleppo zepen die met de hand zijn gemaakt als je het wilt gebruiken voor de acne-gevoelige huid met onzuiverheden.

Zelf heb ik de aleppo zeep van het merk ‘Najel‘ en ben hier zeer over te spreken. De zeep is volgens het traditionele recept gemaakt en bevat enkel natuurlijke ingrediënten.

Kortom: Aleppo zeep is een onbekende, maar effectieve behandeling tegen acne. Mocht je aleppo zeep aanschaffen en deze dagelijks willen gebruiken, kun je er ongeveer 3 maanden mee vooruit. Het is dus vrij goedkoop.

2 reacties op “Aleppo zeep tegen acne

  1. “Aleppo zeep bevat biologische olijfolie en laurierbesolie. Deze ingrediënten worden gemengd met lood en verhit, zodat het een zeep wordt.”
    Zou dat niet ” worden gemengd met loog ”
    In plaats van “lood” moeten zijn ?

    1. Dit is inderdaad een typfoutje die ik zojuist heb aangepast. Aleppo zeep is dus een combinatie van olijfolie, laurierolie, water en loog. Bedankt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *