Algen, zeewier en acne

zeewier en algen tegen acne

Zeewier kan zowel worden gegeten als in huidverzorgingsproducten worden verwerkt om acne te bestrijden. Er zitten namelijk tal van gezonde antioxidanten in zeewier. Als je het ‘superfood’ zeewier eet kun je profiteren van calcium, fosfor, magnesium, ijzer, kalium, jodium en vitamine B.

Jodium is bijvoorbeeld belangrijk voor de schildklier en de hormonale balans in ons lichaam. Veel mensen hebben een tekort aan jodium, omdat het in vrij weinig producten is verwerkt. Daarom kan zeewier een goed product zijn om te eten tegen acne.

Zoals altijd geldt wel: eet zeewier met mate. Het is niet gezond voor je lichaam om teveel voedingstoffen binnen te krijgen. Ook kunnen er sneller puistjes ontstaan door een overschot aan voedingsstoffen in het lichaam. Je zult je dus moeten houden aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden.

Zeewier komt bijvoorbeeld voor in chips, poeder, salade en sushi. Algen zoals zeewier worden ook vaak verwerkt in huidverzorgingsproducten. Het is namelijk een goede natuurlijke bron van antioxidanten. De producten kunnen rechtstreeks op de plekjes van je puistjes worden aangebracht. Gebruik bijvoorbeeld een gezichtsmasker met zeewier om de productie van collageen en elastine te stimuleren en een stralende huid te krijgen. Via deze link kun je het aanbevolen masker direct bestellen.

Algen, waaronder zeewier, spirulina, chlorella en kelp zijn dus goede producten tegen acne. Ga jij met deze visvervanger je puistjes bestrijden of kies je voor een andere zeevrucht tegen acne?

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *