Benzoylperoxide alternatief

Alternatief voor benzoylperoxide

De meeste mensen met acne zijn bekend met benzoylperoxide. Dit is een vrij verkrijgbaar anti-acne middeltje die vaak wordt aangeraden.

Sommigen mensen hebben een zeer gevoelige huid, waardoor zij last krijgen van bijwerkingen na het gebruiken van benzoylperoxide. Ook kunnen mensen allergisch zijn, of anderen redenen hebben om te kiezen voor een alternatief voor benzoylperoxide.

Gelukkig zijn er genoeg middeltjes die je kunt gebruiken als alternatief voor benzoylperoxide. Blijf verder lezen om de opties te ontdekken.

Waarom je een alternatief voor benzoylperoxide kunt overwegen

Benzoylperoxide is één van de meest gebruikte producten tegen jeugdpuistjes en acne. Je kunt het onder andere vinden in reinigingsmiddelen en gels.

Benzoylperoxide kan om meerdere redenen helpen tegen klachten van acne. Denk aan het remmen van ontstekingen, het bestrijden van acne-veroorzakende bacteriën en het verwijderen van dode huidcellen.

Ik gebruikte een lange tijd dagelijks benzoylperoxide, maar vind het niet de beste oplossing. Naast dat het mijn kussensloop en favoriete shirt heeft gebleekt, spelen meer ervaringen met benzoylperoxide een rol waardoor ik het afraad.

Om de volgende redenen kan je overwegen te kiezen voor een alternatief voor benzoylperoxide:

  • Het kan een allergische reactie geven
  • Het kan de huid overmatig uitdrogen
  • Het kan de huid rood en jeukerig maken
  • Het kan het zelfgenezingsproces van de huid drastisch vertragen
  • Het kan de natuurlijke antioxidanten (vitamine C en E) in je lichaam vernietigen, terwijl deze antioxidanten ziekteverwekkers en vrije radicalen bestrijden
  • Het kan vrije radicalen vormen, waardoor huidcellen en DNA beschadigen
  • Het kan hormonen in het lichaam ontregelen, terwijl acne vaak juist wordt veroorzaakt door hormonen

Je begrijpt wel dat je twee keer moet nadenken voordat je benzoylperoxide besluit te gebruiken.

Beste alternatieven voor benzoylperoxide

Natuurlijk kan je een dermatoloog bezoeken, aangeven dat je benzoylperoxide niet wilt gebruiken en vervolgens vragen om een alternatief.

Veel mensen willen echter zelf iets proberen om van acne af te komen, omdat veel artsen al gauw zware middelen voorschrijven.

Hieronder zie je een aantal goede alternatieven om te overwegen als je om wat voor reden dan ook geen benzoylperoxide wilt gebruiken.

Het zijn zachte, vrij verkrijgbare producten die goede resultaten hebben opgeleverd bij mensen met milde tot matige acne. Je kunt deze producten dus zonder recept verkrijgen.

1. Clear Skin Clearing Treatment

Clear Skin Clearing Treatment kan worden gezien als één van de beste alternatieven voor mensen die last hebben van puistjes, maar geen benzoylperoxide willen gebruiken. Het product gebruik ik zelf ook en sta er dus volledig achter. Je kunt er puistjes mee tegengaan, huidverkleuringen na puistjes mee verminderen en de rode huid mee kalmeren. Een belangrijk ingrediënt in het product is azelaïnezuur. Hiermee kunnen acne-veroorzakende bacteriën worden bestreden, dode huidcellen worden verwijderd en ontstekingen worden verminderd. Met Clear Skin Clearing Treatment kan je dus veel oorzaken van puistjes in één keer bestrijden.

2. Tea tree olie

Tea tree olie is een populair ingrediënt uit de natuur. Het wordt vaak gebruikt tegen acne, omdat er wordt gedacht dat het een aantal goede eigenschappen heeft. Eén van de belangrijkste redenen om tea tree olie te gebruiken, is de antibacteriële en antischimmel werking. Benzoylperoxide heeft immers als belangrijkste werking de acne-veroorzakende bacterie P. acnes uit te schakelen. Wanneer tea tree olie wordt verdund, dan kan dit een zacht alternatief zijn voor benzoylperoxide. Bovendien is de geur van tea tree olie een aangenaam voordeel.

3. Salicylzuur

Een ander alternatief voor benzoylperoxide is salicylzuur. Dit ingrediënt kan werken tegen acne, omdat het verstopte poriën kan ontstoppen. Denk aan het vermogen van salicylzuur om in de poriën door te dringen en hier dode huidresten en talg te verwijderen. Dode huidcellen en talg kunnen namelijk mee-eters en puistjes veroorzaken. Eigenlijk kan salicylzuur tal van voordelen hebben voor de huid. Het geeft mijn acne-gevoelige huid bijvoorbeeld een geweldige glow.

4. Niacinamide

Relatief gezien wordt niacinamide nog niet heel lang gebruikt om acne tegen te gaan. Niacinamide is een vorm van vitamine B3. Het wordt aangebracht op puistjes om ontstekingen te verminderen. Hierdoor kan de zwelling en roodheid van een puistje verminderen. Ook kan het op den duur helpen de olieproductie in de huid te reguleren wat kan helpen bij het verminderen van puistjes. Het is wederom een erg zachte manier om puistjes te bestrijden.

5. Holistische benadering

Bovendien kan worden gekozen voor een holistische bandering in plaats van het gebruiken van huidverzorgingsproducten, zoals benzoylperoxide of een alternatief. Vaak heeft acne te maken met onderliggende problemen, zoals een hormonale onbalans, veel stress, regelmatige slaapgebrek, ongezonde voeding of een algemene ongezonde levensstijl. Door onderliggende factoren te vinden en op te lossen, kan acne naar mijn mening het meest effectief worden bestreden. Een holistische benadering voor acne is dan ook waarschijnlijk het beste alternatief voor benzoylperoxide.

Download hieronder de gratis gids om acne te bestrijden zonder benzoylperoxide of andere heftige middeltjes.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Sommige vrij verkrijgbare producten tegen acne bevatten benzoylperoxide als ingrediënt. Daarom kan het verstandig zijn altijd de gehele ingrediëntenlijst van een alternatief product voor benzoylperoxide door te nemen. Bovendien kunnen alternatieven voor benzoylperoxide wel degelijk bijwerkingen opleveren.

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *