Veroorzaakt amandelmelk acne?

amandelmelk en acne

Eerder beschreef ik al de invloed van zuivelproducten op een onzuivere huid. Wat veel mensen nog niet weten is de specifieke relatie tussen amandelmelk en acne.

Amandelmelk wordt vaak gebruikt als plantaardig alternatief voor koemelk. In dit artikel bespreek ik dan ook of je wel of geen puistjes kunt krijgen van deze melksoort.

Ik kan alvast verklappen dat amandelmelk beter is dan normale zuivelmelk. Echter, er zitten ook verschillende nadelen aan die je in acht dient te nemen als je van je puistjes wil afkomen. Aan het einde zal ik bespreken voor welke zuivelvrije alternatieven je kunt kiezen.

Amandelmelk drinken tegen acne

Zowel zuivelproducten als melk kunnen een negatieve invloed hebben op acne. Amandelmelk valt niet onder deze categorieën.

Ik zal eerst uitleggen waarom je beter voor amandelmelk kunt kiezen dan normale melk.

Amandelmelk is beter dan gewone koeien-, geiten-, of schapenmelk om de volgende drie redenen:

  • Het bevat geen hormonen: Door het drinken van zuivelmelk kunnen er verschillende (groei)hormonen in je lichaam terecht komen, zoals IGF-1. Deze hormonen zouden kunnen leiden tot een overproductie van de talgklieren, en dus acne kunnen veroorzaken. Echter is amandelmelk plantaardig. Het bevat dus geen hormonen. Het voordeel van amandelmelk voor je acne kan zijn dat er veel voedingsstoffen in zitten die gunstig zijn voor acne.
  • Het bevat amper insuline: Een ander hormoon dat tot acne kan leiden is insuline. Je huid kan namelijk een reactie geven op het insuline. Het voordeel van amandelmelk is dat er vrijwel geen insuline in zit. Kies dan ook voor amandelmelk zonder toegevoegde suikers.
  • Het bevordert de spijsvertering: Aangezien er veel prebiotica in amandelmelk aanwezig is, is het goed om te drinken tegen acne. Prebiotica kan namelijk het aantal gunstige bacteriën en schimmels in het spijsverteringsstelsel bevorderen.

Kun je puistjes krijgen door amandelmelk?

Helaas zitten er ook een aantal nadelen aan amandelmelk die tot acne en puistjes kunnen leiden.

Amandelmelk bevat bijvoorbeeld een grote hoeveelheid omega-6 vetzuren. Deze zuren kunnen ontstekingen en acne veroorzaken. Wist je dat een kopje amandelmelk ongeveer dezelfde hoeveelheid omega-6-vetzuren bevat als gefrituurde frietjes?

Er is een juiste verhouding in het lichaam nodig van de hoeveelheid omega-3 en omega-6 vetzuren. De omega-3 zuren werken ontstekingsremmend, maar de omega-6 geven het tegenovergestelde effect. Vandaar raad ik je ook aan voldoende omega-3 vetzuren via voedingsmiddelen binnen te krijgen.

Ook kan er een allergische reactie ontstaan door het drinken van amandelmelk. Notenallergie is immers een van de meest voorkomende allergieën. Er kunnen daarom ontstoken puistjes op de huid ontstaan als je amandelmelk drinkt.

Een goed alternatief voor amandelmelk

Het is van belang dat je altijd kiest voor zuivelvrije melk zonder toegevoegde suikers.

Voor de meeste mensen kan amandelmelk wel een betere keuze zijn dan normale zuivelmelk.

Als je echter het beste voor je huid wil zorgen, raad ik je aan om te kiezen voor kokosmelk. Dit is namelijk nog veiliger voor je acne dan amandelmelk.

Dankzij het drinken van kokosmelk profiteer je nog steeds van de voordelen van amandelmelk. Het grote verschil is dat kokosmelk licht verteerbaar is en er weinig omega-6-vetzuren in zitten. Ook heeft bijna niemand een intolerantie voor kokosmelk.

Bovendien raad ik je aan mijn gratis e-book te downloaden. Je krijgt hierin nog veel meer tips tegen acne. Hierdoor leer je wat de beste keuzes zijn voor jouw huid en voorkom je de fouten te maken die tot ergere acne en andere huidproblemen zullen leiden.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *