Amandelolie tegen acne

amandelolie tegen acne

Amandelen zijn één van de gezondste noten die je kunt eten.

Naast het eten van amandelen kan amandelolie op de huid worden aangebracht om puistjes te verminderen en ontstekingen af te remmen. In veel verzorgingsproducten is dan ook amandelolie verwerkt. Er is echter nog vrij weinig wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de exacte voordelen van amandelolie op de huid en puistjes. Zorg dus dat je contact opneemt met een arts voordat je dit gaat aanbrengen op je puistjes.

Zoete biologische amandelolie schijnt het beste te zijn voor je huid. Deze soort amandelolie bevat namelijk tal van voedingstoffen, zoals: vitamine A, vitamine E, zink en omega-3-vetzuren. Deze stoffen helpen bij het aanmaken van gezonde huidcellen, verminderen van zwellingen, reduceren van de talgproductie en bescherming tegen de zon. Ze kunnen zelfs helpen bij het genezen van littekens die zijn ontstaan door acne.

Amandelolie is een dragerolie. Hierdoor kunnen andere essentiële oliën dieper in de huid worden gebracht. Meng bijvoorbeeld wat amandelolie met citroenolie of lavendelolie. Vervolgens kun je het aanbrengen op de huid. Was het er daarna weer van af. Om de sterkte van het mengsel te controleren, kun je eerst even wat aanbrengen aan de binnenkant van je elleboog. Als de huid geen vreemde reactie geeft, kun je het op de huid aanbrengen.

Om amandelolie als vochtinbrengende crème te gebruiken pak je simpelweg een geringe hoeveelheid olie. Laat dit in de huid trekken. Dit hoef je niet af te spoelen.

Bovendien gebruiken veel mensen amandelolie voor het verwijderen van make-up en het reinigen van de huid.

Gebruik geen amandelolie als je een allergie hebt voor noten. Weet je niet zeker of amandelolie past bij jouw huidtype en type puistjes? Raadpleeg dan je huisarts of een dermatoloog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *