Ananas en acne

ananas en acne

Een ananas ziet er mooi uit en kan erg lekker zijn. Waarschijnlijk vraag je jezelf nu af of een ananas ook kan helpen in de strijd tegen je acne, puistjes en mogelijk acnelittekens.

Het eten en plaatselijk aanbrengen van ananas zou mogelijk gunstig zijn bij acne. Je dient dan echter rekening te houden met enkele belangrijke factoren.

In dit artikel bespreek ik dan ook de relatie tussen ananas en acne.

Waarom kan het eten van ananas gunstig zijn voor acne?

Het eten van vlees uit de ananas en het drinken van de sap is mogelijk gunstig voor acne.

Een ananas bevat namelijk allerlei krachtige enzymen en vitamines. Het heeft een exfoliërende en porie-ontstoppende werking. Dit betekent dat de aanmaak van nieuwe gezonde huidcellen kan worden bevorderd en wondjes en puistjes sneller kunnen genezen. Ook zitten er enzymen in ananas die de huid kunnen reinigen van mee-eters en whitehads en de huid beschermen tegen schade door vrije radicalen.

Het belangrijkste enzym in ananas is bromelaïne. Deze kan bijdragen aan het verminderen van ontstekingen. Ook heeft het enzym antioxiderende en antibacteriële eigenschappen.

Tevens zit er vitamine C in ananas. Door een kopje ananas te eten, krijg je al bijna de volledige dagelijks aanbevolen hoeveelheid binnen. Vitamine C in ananas is gunstig voor acne, omdat het de aanmaak van collageen bevordert. Hierdoor kan de huid meer structuur krijgen en sterk blijven. Tevens kan het helpen bij het genezen van wonden.

Alle genoemde factoren kunnen ervoor zorgen dat er minder snel verstopte poriën ontstaan en deze plekken dus minder aantrekkelijk worden voor acne-veroorzakende bacteriën.

Het rechtstreeks aanbrengen van ananas op acne

Ananas wordt soms gebruikt door acne patiënten. Zij nemen een ananas en brengen het rechtstreeks aan op de huid of ze maken een zelfgemaakt masker. Anderen kiezen ervoor huidverzorgingsproducten met ananasextracten of bromelaïne te gebruiken.

Een onderzoek toonde aan dat bromelaïne effectief zou zijn tegen bepaalde acne-veroorzakende bacteriën. Tijdens een ander onderzoek onder acne patiënten werd aangetoond dat ananas-extractcrème huidirritatie, zonnevlekken en de talgproductie verminderde. Houd er echter rekening mee dat verse ananas anders is dan een ananas-extractcrème die speciaal is gemaakt om op de gevoelige huid van het gezicht te worden aangebracht.

Verse ananas heeft andere effecten dan ananas die je in huidverzorgingsproducten kunt vinden.

Een ananas kan te agressief zijn voor de huid. Sommige mensen merken al irritatie en roodheid rond hun mond na het eten van ananas. Tevens wordt verse ananas niet goed door de huid opgenomen.

Het is dus niet verstandig zelf verse ananas op de huid te gaan smeren. Je kunt beter kiezen voor milde huidverzorgingsproducten die ananasextracten of bromelaïne bevatten.

Conclusie

In ananas zitten verschillende stoffen, zoals antioxidanten en het enzym bromelaïne. Deze stoffen kunnen helpen acne tegen te gaan.

Je dient echter geen verse ananas rechtstreeks op je huid aan te brengen. Je zult nauwelijks verbetering zien aan je acne en kan juist een erger geïrriteerde huid krijgen.

Wil je ananas toch op de huid aanbrengen? Gebruik dan een huidverzorgingsproduct met bromelaïne of ananasextract in plaats van verse ananas.

Bovendien kun je ananas als onderdeel verwerken in je acne dieet. Overweeg één van de beste crèmes tegen acne als ananas niet werkt.

Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *