Arganolie tegen acne

arganolie tegen acne

Helpt arganolie tegen acne? Kun je arganolie gebruiken tegen puistjes en mee-eters?

Als je last hebt van acne kun je een keuze maken uit verschillende behandelingen. Sommige mensen kiezen ervoor om naar een dermatoloog of huisarts te gaan en een medicijn te gebruiken tegen hun acne.

Ik ben zelf meer een voorstander van natuurlijke methodes om acne te behandelen. Je hebt dan een stuk minder kans op heftige bijwerkingen. Ook kun je op een natuurlijke manier de echte oorzaken van acne gaan aanpakken. Dit lukt vaak niet met alleen een medicijn. Raadpleeg wel een arts als je veel last hebt van puistjes.

Arganolie is een natuurlijk product dat kan worden ingezet als onderdeel van je acne behandeling.

Wat is het effect van arganolie op acne?

Arganolie wordt deels met de hand gemaakt in Marokko en is afkomstig van pitten uit de arganboom. Deze zeldzame olie heeft verschillende eigenschappen die kunnen helpen tegen acne. Naast acne wordt arganolie ook gebruikt voor de nagels en haren en huidaandoeningen zoals psoriasis en eczeem.

Arganolie bevat veel mineralen, krachtige antioxidanten, vitamine E en onverzadigde vetzuren. De olie zou kunnen helpen de talgproductie te reduceren, acne veroorzakende bacteriën te bestrijden, en dus minder puistjes te krijgen. Ook wordt de huid beschermd tegen vrije radicalen die de huid verslechteren.

Bovendien kun je met arganolie een droge huid, littekens en rimpels bestrijden.

Hoe gebruik je arganolie tegen acne?

Arganolie wordt gebruikt als vochtinbrengende crème of moisturizer om puistjes te verwijderen.

Het is vrij simpel om arganolie tegen acne te gebruiken. Je kunt het beste gebruik maken van een 100% pure en biologische koudgeperste arganolie, zoals de Samarah arganolie die je via deze link op bol.com kunt kopen. Het is belangrijk dat de olie koudgeperst is. Anders zijn de herstellende en hydraterende eigenschappen verloren gegaan.

Breng arganolie aan op een licht vochtige huid nadat je je gezicht hebt gewassen. Enkele druppels van de olie is genoeg om de gehele huid van je gezicht te behandelen. De olie zal snel in je gezicht trekken. Er ontstaat dus geen vette laag op de huid.

In de onderstaande video wordt exact verteld hoe je arganolie gebruikt bij acne. Houd je hieraan of raadpleeg liever een arts voor advies.

Ps. Arganolie kan mogelijk erg goed helpen tegen je huidige acne. Vergeet echter niet dat er meerdere oorzaken van acne kunnen zijn. Als je de grondoorzaken van acne niet verhelpt, zullen je puistjes blijven terugkomen. Je begrijpt wel dat arganolie dan erg veel geld kan kosten. Op deze pagina kun je mijn gratis e-book downloaden over puistjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *