Ashwagandha tegen acne

ashwagandha tegen acne

Ashwagandha is een Indiaas kruid dat bekend staat om zijn lichamelijke en mentale voordelen voor het menselijk lichaam.

Dankzij de eigenschappen van ashwagandha om bijvoorbeeld stress, angst, slaapproblemen en een hormonale onbalans te verminderen, zou het effectief kunnen zijn dit kruid tegen acne te gebruiken en weer een zuivere huid te krijgen.

Op deze pagina vertel ik je meer over het inzetten van ashwagandha tegen acne, de bijwerkingen en waar je het het beste kunt aanschaffen.

Ashwagandha is een kruid dat groeit in India en Noord-Afrika. Ashwagandha heeft zijn naam gekregen, omdat de wortel van de struik naar paard ruikt. ‘Ashwa’ betekent paard en ‘Gandha’ betekent geur. Tevens zou je zogenaamd de kracht van een paard krijgen als je dit kruid neemt.

Waarom helpt ashwagandha tegen acne?

Er zijn veel onderzoeken geweest naar de gezondheidsvoordelen van ashwagandha op de lichamen van mannen en vrouwen.

Zo zou ashwagandha bijvoorbeeld de hoeveelheid van het stresshormoon ‘cortisol’ in je lichaam verlagen. Dit kan bijdragen aan meer rust in je hoofd, beter slapen, een goede geestelijke balans en een verminderde hormonale onbalans. Hierdoor zullen de talgklieren rustig blijven en zullen er minder snel nieuwe puistjes ontstaan.

Ashwagandha zou ook kunnen helpen de afscheiding van insuline in de bloedbaan te stimuleren en het suikergehalte in het bloed te verlagen. Dit kan gunstig zijn als je last hebt van acne door diabetes, maar ook als je gezond bent.

Tevens kan ashwaganda ontstekingen verminderen. Dit zou betekenen dat het acne veroorzakende bacteriën zou kunnen tegengaan.

Ashwagandha wordt ook veel door sporters gebruikt. Het zou bijvoorbeeld je uithoudingsvermogen verbeteren, spieren sneller laten groeien, je testosterongehalte laten stijgen, je hersteltijd verkorten en je vetpercentage laten afnemen. Voldoende beweging is dan ook aan te raden als je last hebt van acne.

Is ashwaganda gevaarlijk?

Er zijn geen bijwerkingen van ashwagandha bekend wanneer een normale dosis wordt genomen. Blijf echter altijd goed naar je lichaam luisteren. Mocht je jezelf toch niet goed voelen, neem dan direct contact op met een arts.

Het is in ieder geval verstandig je aan de aanbevolen dosis op de verpakking te houden. Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven, mogen ashwagandha niet gebruiken. Ook is het niet goed bekend hoe het andere medicijnen kan beïnvloeden.

Overleg dus met een arts voordat je ashwagandha gaat gebruiken.

Hoe gebruik je ashwagandha bij acne en puistjes?

Van Ashwagandha worden extracten en poeders gemaakt.

Je kunt bijvoorbeeld ashwagandha poeder in je thee of een glas warme welk stoppen. Ikzelf neem echter capsules ashwaganda en heb een aanzienlijke verbetering aan mijn huid gezien. Je kunt de capsule nemen in de ochtend bij het ontbijt of in de avond bij het avondeten.

Ashwagandha wordt ook veel verwerkt in huidverzorgingsproducten. Er zijn bijvoorbeeld zepen en bodylotions met ashwagandha te koop, die mogelijk ook gunstig zijn voor acne. Ashwagandha heeft namelijk ook veel voordelen als het plaatselijk wordt aangebracht op de huid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *