Avocado en avocado olie voor acne

Avocado en avocado olie voor acne

De meeste mensen zullen avocado’s en avocado olie gebruiken om gerechten te maken. Misschien wist je nog niet dat avocado’s en avocado olie ook kunnen worden gebruikt voor huidverzorging en huidaandoeningen.

Avocado olie wordt dan ook verwerkt in verschillende soorten huidverzorgingsproducten, waaronder crèmes, maskers en zonbeschermers.

Lees verder om de voordelen van avocado’s en avocado olie voor acne te ontdekken, of het geschikt is voor jouw huidtype en hoe je het kunt aanbrengen op je puistjes.

De voordelen van avocado’s voor de huid met acne

Avocado olie wordt gewonnen uit avocado’s en pitten uit avocado’s.

In avocado’s en avocado olie komen verschillende stoffen voor. Denk bijvoorbeeld aan omega-3-vetzuren en vitamine A, D en E. Denk ook aan het hoge gehalte enkelvoudig onverzadigde vetzuren. Er wordt gedacht dat deze stoffen gunstig kunnen zijn tegen acne.

Hieronder staan alle voordelen van avocado en avocado olie voor acne.

Houd er rekening mee dat er meer wetenschappelijk onderzoek moet worden gedaan om te weten hoe effectief avocado daadwerkelijk is tegen acne en puistjes.

1. Hydrateren van de huid

Vitamine E, kalium, lecithine en andere gunstige voedingsstoffen in avocado olie kunnen helpen bij het voeden en hydrateren van de huid. Dit betekent dat de huid kan worden gehydrateerd en droge plekken zullen verminderen.

Zowel een vette als droge huidtype met acne moet voldoende gehydrateerd blijven. Hierdoor blijft de talgproductie namelijk in balans en zullen poriën minder snel verstoppen.

2. Rode, ontstoken puistjes verminderen

Antioxidanten en vitamines in avocado olie kunnen gunstig zijn tegen ontstoken acne. De stoffen kunnen namelijk helpen bij een droge, geïrriteerde en schilferige huid.

Dankzij het remmen van ontstekingen kunnen roodheid en ontstekingen van puistjes verminderen.

3. Sneller van acne littekens afkomen

De vetzuren en oliezuur in avocado olie kunnen helpen bij de aanmaak van collageen. Dit zorgt ervoor dat er nieuw bindweefsel wordt aangemaakt en de stevigheid van de huid verbeterd.

Je huid wordt dan minder vatbaar voor bacteriën die acne veroorzaken. Daarnaast wordt gedacht dat collageen gunstig kan zijn bij acne littekens.

4. Zonnebrand verminderen

Dankzij kalmerende voedingsstoffen, zoals vitamine E, bètacaroteen en vetzuren in avocado olie kan de huid worden gekalmeerd.

Ook het eten van avocado’s zou ervoor kunnen zorgen dat de huid wordt beschermd tegen schadelijke zonnestralen. Dat is goed, want door zonnestralen en andere vrije radicalen kan de huid trager herstellen van acne.

5. Acne op hoofdhuid verzorgen

Wanneer je last hebt van puistjes op je hoofdhuid, dan kun je overwegen avocado olie aan te brengen. Het kan namelijk de hoofdhuid kalmeren, puistjes bestrijden en droge, schilferige plekken verminderen.

Hoe kan een avocado worden gebruikt voor acne en de huid?

Er zijn veel manieren om avocado’s en avocado olie te gebruiken om acne tegen te gaan.

Je kunt bijvoorbeeld een masker, creme, lotion, douchegel of badolie met avocado olie gebruiken.

Er wordt bijvoorbeeld gezegd dat je avocado’s op de volgende manieren kan gebruiken voor je acne:

  • Hydrator: Neem de binnenkant van een avocadoschil en masseer deze over je gezicht. Na het 15 minuten in te laten trekken in de huid, kan je het weer afspoelen met water.
  • Bad: Avocado olie kan ook worden toegevoegd aan een bad om de huid zacht te maken en te voorkomen dat deze uitdroogt. Sommige mensen kiezen ervoor avocado olie te mengen met hun eigen badolie.
  • Hoofdhuid: Avocado olie kan worden verwarmd om deze in te masseren in de hoofdhuid. Het kan ook de hele nacht intrekken in de huid en de volgende ochtend eraf worden gewassen.
  • Mengsel: Avocado olie kan worden vermengd met andere etherische oliën tegen acne. Vervolgens kan dit één of twee keer worden aangebracht op de huid.
  • Pure avocado olie: Bovendien kan avocado olie rechtstreeks op acne worden aangebracht zonder het te mengen.

Het beste kan zijn pure avocado olie te gebruiken, in plaats van een kant- en klaar huidverzorgingsproduct. Hierdoor kan kan namelijk worden voorkomen dat je acne verergerd door andere slechte ingrediënten die je poriën verstoppen.

Kies voor avocado olie die biologisch, ongeraffineerd en koudgeperst is. Dit is namelijk de meest pure vorm van avocado olie.

Mijn voorkeur gaat uit naar de 100% pure en onbewerkte avocado olie van Berivita.

BeriVita acovado olie tegen acne

Is het aanbrengen van avocado olie op acne veilig?

Avocado olie verstopt de poriën niet. Er zullen dus niet meer puistjes ontstaan. Ook blijft er geen vettige laag achter wanneer avocado olie wordt afgespoeld van de huid.

Bijeffecten van avocado olie komen nauwelijks voor. Toch kan je mogelijk allergisch zijn voor avocado’s of avocado olie. In dat geval moet je natuurlijk geen avocado eten of aanbrengen op je acne.

Je kunt eenvoudig nagaan of je allergisch bent voor avocado olie. Simpelweg breng je een klein beetje avocado olie aan op de binnenkant van je elleboog. Wanneer na 24 uur geen vreemde reactie is ontstaan, dan kan het veilig worden aangebracht op de rest van de acne.

Samenvatting

Avocado olie smeren en avocado eten kan een goede manier zijn om je huid te verzorgen. Dat komt bijvoorbeeld door hydraterende, ontstekingsremmende en verzachtende eigenschappen.

Je kunt avocado olie verkrijgen op verschillende plaatsen, zoals online of in een natuurvoedingswinkel. Avocado olie kan gemengd of puur worden aangebracht op de huid. Daarnaast kun je ervoor kiezen huidverzorgingsproducten te gebruiken die het bevatten.

Hoewel er weinig risico’s gepaard gaan met het gebruiken van avocado olie, dien je contact op te nemen met een arts voordat je een nieuw huismiddeltje probeert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *