BCAA en acne

BCAA en acne

Als je net bent begonnen met het gebruiken van BCAA’s en ineens veel puistjes hebt gekregen, dan vraag je jezelf nu waarschijnlijk af wat het verband is tussen BCAA en acne. Dit is echter niet makkelijk te beantwoorden.

Er zijn personen die aangeven inderdaad last te krijgen van acne door het innemen van BCAA. Anderzijds geven anderen personen aan geen last te krijgen van BCAA. Dit heeft mogelijk te maken met de variërende gevoeligheid van de huid voor acne.

In sommige onderzoeken is naar voren gekomen dat BCAA supplementen daadwerkelijk acne kunnen veroorzaken. Er moet echter meer wetenschappelijk onderzoek worden gedaan om dit te bevestigen.

Op deze pagina bespreek ik met je of je mogelijk acne kunt krijgen door het gebruiken van BCAA’s.

Hoe kunnen BCAA’s acne veroorzaken?

BCAA’s zijn aminozuren die van nature worden aangemaakt door je lichaam. Ook kun je er meer van binnenkrijgen door bepaalde voedingsmiddelen te eten en drinken. Om op makkelijke wijze veel meer aminozuren binnen te krijgen in je lichaam kun je er in overleg met een arts voor kiezen supplementen in te nemen.

Er bestaan verschillende soorten BCAA’s, namelijk: leucine, isoleucine en valine. Er is aangetoond dat leucine gepaard kan gaan met bijwerkingen, zoals acne. Anderzijds zouden isoleucine en valine juist gunstige voordelen kunnen bieden.

Sporters gebruiken BCAA’s om meer spieren te krijgen en spierweefsel te herstellen. Ook kun je er meer energie van krijgen en zouden spieren minder snel verzuren.

Er wordt gedacht dat BCAA’s acne veroorzaken om de volgende reden.

Door de invloed van BCAA op hormonen (insuline-achtige groeifactor-I hormonen) kan de huid vettig of juist droog worden. Dit komt door de extra hoeveelheid talg die wordt aangemaakt door de talgklieren vanwege de hormonale onbalans. Het gevolg is dat de poriën verstoppen en mee-eters ontstaan. Zodra deze ontstoken raken door bacteriën, dan ontstaan de puistjes of acne.

Enkele andere mogelijke bijwerkingen van BCAA supplementen zijn diarree, misselijkheid en maagklachten.

Wat kun je doen als je last hebt van acne door BCAA’s?

Als je opeens last hebt gekregen van acne nadat je bent begonnen met het innemen van BCAA in poedervorm of capsules, terwijl je daarvoor nooit last had van acne, dan kan het het overwegen waard zijn ermee te stoppen.

In plaats van BCAA supplementen kun je meer aminozuren binnenkrijgen via voeding. Op deze manier kun je de bijwerkingen mogelijk omzeilen.

Doe ook je onderzoek naar de type BCAA supplementen die het beste zijn voor de huid. Zoek dus online naar recensies of praat hierover met andere gebruikers.

Weet ook dat pre-workouts, eiwit shakes en creatine mogelijk een verband hebben met acne. Dat komt bijvoorbeeld door de enorme hoeveelheid suiker en cafeïne in pre-workouts en hormonen in eiwit shakes.

Je moet echt even het artikel puistjes door sporten doornemen als je van je BCAA puistjes af wil komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *