Bepanthen tegen acne en puistjes

Bepanthen tegen acne

Het ongeveer 70 jaar oude merk Bepanthen richt zich op verschillende doelgroepen. Zo bieden zij babyzalven, tattoozalven en eczeemzalven aan. Ook kunnen Bepanthen zalven helpen bij het verlichten van jeuk en het tegengaan van een droge huid. Sommige mensen zien Bepanthen als een echte wonderzalf.

Bepanthen is al een aantal keren in de prijzen gevallen en wordt gezien als de nummer 1 speler in verschillende aspecten van de huidverzorgingswereld. Er bestaat zelfs een kans dat je Bepanthen voorbij hebt zien komen in reclames op televisie. Dit laat wel zien dat dit niet zomaar een huidverzorgingsmerk is dat even snel wat geld komt verdienen aan kwetsbare mensen met huidproblemen.

Gezien de professionaliteit van Bepanthen, de lage prijzen van de producten en de vele gedeelde goede ervaringen vragen mensen met acne zich regelmatig af of producten van Bepanthen ook effectief kunnen zijn tegen hun huidaandoening.

Op deze pagina ga ik je daarom meer vertellen over het gebruiken van Bepanthen tegen acne en puistjes.

Helpt Bepanthen tegen acne?

Laat ik maar direct met de deur in huis vallen. Helaas is Bepanthen mogelijk niet de beste keuze als je last hebt van acne. De producten van Bepanthen zijn namelijk bedoelt voor andere huidaandoeningen en huidproblemen.

Bepanthen biedt bijvoorbeeld geen reinigers aan om talg, dode huidcellen, vuil en acne-veroorzakende bacteriën van de huid te verwijderen, wat wel belangrijk is als je van acne wil afkomen.

Daarnaast kun je nergens iets vinden over de behandeling van acne op de site van Bepanthen. Als hun producten ook specifiek zouden kunnen helpen tegen puistjes, dan had je dit wel terug gezien. Vandaar raad ik je af om Bepanthen te gebruiken tegen je acne.

Het kan beter zijn om te zoeken naar huidverzorgingsmerken die speciaal zijn gemaakt voor de behandeling van acne en puistjes. Denk bijvoorbeeld aan de populaire en unieke producten van Gladskin, zoals de Gladskin Acne Gel. Hiermee hebben ik en reeds vele anderen erg goede ervaringen.

Welke producten van Bepanthen kunnen mogelijk helpen tegen puistjes?

Zoals je ik je al vertelde is Bepanthen helaas niet specifiek bedoelt om acne en puistjes tegen te gaan. Daarom is het ook niet verstandig om het te gaan gebruiken als een acnebehandeling.

Mocht je toch de producten van Bepanthen willen gebruiken tegen acne, kies dan in ieder geval niet voor een eczeem crème of zalf.

Als ik kijk naar de werkingen van Bepanthen producten, dan zouden de onderstaande producten mogelijk effectief kunnen zijn.

Echter, omdat ik het niet zeker weet en Bepanthen hier zelf niets over aangeeft, dien je zelf onderzoek te doen en contact op te nemen met een arts.

  • Bepanthen hydraterende crème bij een droge & gevoelige huid (bol.com): De huid met acne kan vaak uitgedroogd zijn. Hierdoor gaat de talgproductie verhogen en kunnen de poriën verstoppen. Dankzij deze crème van Bepanthen met niacinamide (oftewel vitamine B3) kan de huid 24 uur gehydrateerd blijven en de huidbarrière versterken. Hierdoor kan de huid zichzelf beter beschermen en mogelijk ook tegen acne-veroorzakende invloeden. De hydraterende crème is geschikt voor het gezicht en de rest van het uitwendige lichaam.
  • Bepanthen verzorgende crème bij een geïrriteerde en droge huid (bol.com): Deze verzorgende crème wordt gebruikt om de huid te hydrateren en het huidherstel te ondersteunen. Er zit een hoge concentratie dexpanthenol in waardoor het natuurlijke huidherstelproces wordt bevorderd. Hierdoor zou de huid met acne mogelijk meer gehydrateerd kunnen blijven en het herstelproces van de huid kunnen verbeteren.

In de crèmes en zalven van Bepanthen worden geen onnodige toevoegingen gebruikt. Je hoeft dus niet bang te zijn dat acne verergert door bijvoorbeeld parfum en kleurstoffen. Echter, dit is geen garantie dat jouw acne niet verergerd door Bepanthen te gebruiken en je dit überhaupt mag gebruiken tegen je puistjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *