Beta-glucaan tegen acne

beta glucaan tegen acne

Waarschijnlijk heb je nog niet eerder gehoord van beta-glucaan. Weinig mensen weten namelijk wat dit is. Toch kan beta-glucaan mogelijk effectief zijn tegen acne.

Beta-glucaan is een oplosbare vezel. Deze komt voor in gist, granen en sommige paddenstoelen. Er zijn zelfs supplementen die beta-glucaan bevatten. Het is nu dan ook verkrijgbaar voor een groot publiek. Het kan bijvoorbeeld voordelen hebben voor je bloedsuikerspiegel, cholesterol, hydratatie en je immuunsysteem. Dit zijn allemaal factoren die kunnen bijdragen aan een betere huid.

Op deze pagina vertel ik je alles wat je moet weten over het inzetten van beta-glucaan tegen acne en puistjes.

Waarom beta-glucaan tegen acne?

Andere huidverzorgingsproducten en ingrediënten zijn een stuk populairder dan beta-glucaan. De kans is bijvoorbeeld een stuk groter dat je wel eens hebt gehoord over salicylzuur, hyaluronzuur, benzoylperoxide of tea tree olie. Beta-glucaan heeft echter verschillende voordelen voor acne.

Beta-glucaan kan bijvoorbeeld een acne-gevoelige huid kalmeren. Ook zou het bijdragen aan het wegwerken van fijne lijntjes en rimpels die in de huid zitten. Je huid zal dus jonger worden en weer stralen.

Een ander voordeel van beta-glucaan is het verminderen van ontstekingen. Hierdoor zullen er minder snel ontstoken puistjes, andere huidinfecties en huidbeschadiging ontstaan. Beta-glucaan zou effectief zijn voor mensen die een acne-gevoelige huid hebben waarbij roodheid en irritatie ontstaat.

Beta-glucaan kan ook helpen bij het verbeteren van het immuunsysteem, zodat je minder vatbaar wordt voor ontstoken puistjes en puistjes sneller kunnen genezen.

Een ander voordeel van beta-glucaan is het hydrateren van de huid. Dit kan helpen als je een droge huid hebt en juist een soepele, mooie huid wilt.

Bovendien is beta-glucaan een antioxidant. Dit betekent dat het kan helpen bij het bestrijden van vrije radicalen. Vroegtijdige huidveroudering door bijvoorbeeld vervuiling en zonnestralen kan hierdoor worden voorkomen.

Hoe gebruik je beta-glucaan?

Beta-glucaan wordt vooral in serums en supplementen verwerkt. Het ingrediënt wordt steeds populairder.

De snelste manier om je acne te laten profiteren van de voordelen van beta-glucaan is door het op je onzuiverheden aan te brengen. Je kunt dan ook een serum aanbrengen op de huid. Tegelijkertijd kun je een supplement gebruiken om de acne van binnenuit te bestrijden.

Normaal gesproken wordt bijvoorbeeld hyaluronzuur gebruikt om de huid gehydrateerd en soepel te houden. Echter, beta-glucaan kan mogelijk nog effectiever zijn. Beta-glucaan kan namelijk nog dieper in de huid terecht komen en dus voor een betere hydratatie zorgen. Je kunt er zowel vocht mee inbrengen als vasthouden in de huid.

Beta-glucaan kan worden gebruikt door acne patiënten met alle soorten huidtypes. Het kan dus effectief zijn bij een normale, droge, vette en gecombineerde huid. Daarnaast werkt het ontstekingsremmend.

Helaas zijn er momenteel geen beschikbare huidverzorgingsproducten met beta-glucaan. Download hieronder gratis mijn e-book met de beste alternatieven.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *