Betadine op puistjes

Acne patiënten worden met de dag creatiever over het bedenken van oplossingen om snel van hun onzuiverheden af te komen. De laatste tijd zien we dan ook vaker dat mensen betadine op puistjes proberen te smeren.

Betadine is een middel dat wordt gebruikt tegen bacteriën, schimmels en virussen. Ook gebruiken mensen het om hun wonden te desinfecteren. Dankzij de jodium in het middel worden deze werkingen gerealiseerd.

Op deze pagina vertel ik je of het verstandig is om betadine op je puistjes aan te brengen. Ga voor een medisch advies naar de huisarts en doe altijd zelf je onderzoek.

Wat doet betadine tegen puistjes?

Betadine is verkrijgbaar in verschillende verpakkingen. Er zijn bijvoorbeeld zalven, shampoos en scrubs met betadine.

Aangezien acne wordt veroorzaakt door bacteriën denken veel mensen dat betadine een goede oplossing kan zijn tegen puistjes. Er wordt zelfs aangegeven dat betadine kan helpen tegen puistjes, zweetpuistjes en steenpuisten.

Zo kun je betadine bijvoorbeeld gebruiken voor het reinigen van steenpuisten die leeglopen. Voordat je het aanbrengt, dien je wel even je huid te wassen.

Betadine wordt dan ook vooral gebruikt voor het desinfecteren van steenpuisten. Het kan een tijdje duren voordat een steenpuist volledig is leeggelopen.

Ik raad je echter niet aan zomaar betadine op je puistjes te smeren. Dit kan er namelijk voor zorgen dat er ook goede bacteriën van je huid worden verwijderd, wat weer ongunstig is voor de gezondheid van je huid.

Een ander groot voordeel van betadine is dat het littekens voorkomt. Dit is eigenlijk ook wel logisch, omdat het helpt de wonden te behandelen, wonden sneller te laten genezen en geïnfecteerde wonden te voorkomen.

Betadine wel of niet gebruiken bij puistjes?

Aangezien betadine geen officieel product is tegen puistjes raad ik het je af dit specifiek hiervoor te gebruiken. Wanneer je last hebt van een steenpuist kun je betadine mogelijk wel gebruiken om de wond schoon te houden en te voorkomen dat er een acnelitteken ontstaat.

In het geval van puistjes kun je beter iets anders dan betadine proberen. Kies bijvoorbeeld voor een antibacterieel middel dat speciaal is gemaakt voor de behandeling van puistjes. Denk bijvoorbeeld aan Gladskin, waarmee enkel de acne-veroorzakende bacteriën worden gedood. Hiermee voorkom je alle bijwerkingen door het gebruiken van voorgeschreven antibacteriële pillen en zalven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *