Biafine en acne

Biafine tegen acne

Nog nooit gehoord over Biafine? Dan houd jij je waarschijnlijk niet zoveel bezig met Franse huidverzorging. Hoewel BIAFINE® DERMO-COSMETICS frans is, is Biafine ook een erg populair product in Nederland en andere Europese landen.

Officiële Biafine en producten van Biafine kunnen verschillende doeleinden hebben. De producten kunnen bijvoorbeeld helpen bij het reinigen van de huid, hydrateren van de huid, beschermen van de huid tegen UV-stralen en het verbeteren van brandwonden.

Sommigen mensen met acne beweren positieve resultaten te hebben opgemerkt aan hun huid, acne en acnelittekens door het gebruiken van Biafine. Daarom wil ik je vandaag meer vertellen over het gebruiken van Biafine voor acne.

Ik kan alvast verklappen dat het lastig is een goed antwoord te geven.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: Top 10 oplossingen voor puistjes

Je puistjes worden door meer beïnvloed dan wat je erop smeert. Ontdek de 10 gezonde gewoonten om je huid te verbeteren van binnenuit, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Wat is Biafine?

Biafine is een Frans huidverzorgingsbedrijf.

Onder Biafine vallen verschillende productlijnen met producten voor de huid die verschillende namen hebben gekregen.

Er zijn bijvoorbeeld verzorgingsproducten voor het gezicht en het lichaam, zonnebrandproducten en producten voor baby’s. Biafine producten kunnen dus worden gebruikt door baby’s, jongeren en ouderen.

De producten erg goed te betalen. Het officiële middel kost slechts een paar euro in een Franse apotheek en je hebt er geen recept voor nodig.

Op internet wordt soms aangegeven dat je wel een recept van een dermatoloog nodig hebt om Biafine te mogen gebruiken.

Eigenlijk is het officiële product van Biafine de normale crème “Biafine” tegen snij- en brandwonden. Veel personen gebruiken dit product al jaren voor allerlei doeleinden.

Denk hierbij voornamelijk aan het krijgen van een egale en schone uitziende huid zonder plekjes. Hedendaags biedt Biafine meer producten aan met specifieke doelen.

Trolamine is het actieve bestanddeel in Biafine. Wanneer Biafine wordt gebruikt in combinatie met aspirine kan er mogelijk een pijnstillende werking optreden.

Is het gebruiken van Biafine veilig?

Het farmaceutisch laboratorium van Biafine is al jaren bezig met het ontwikkelen van formules en producten die kunnen helpen bij het verzachten, verzorgen en herstellen van de normale of beschadigde huid.

De formules worden ontwikkeld onder medisch toezicht. Het bedrijf moet zich dan ook houden aan hoge kwaliteitseisen en strenge processen. Dit geldt bijvoorbeeld voor de ingrediënten die ze gebruiken. Ook worden klinische tests uitgevoerd die moeten voldoen aan strenge normen.

Tevens werkt Biafine samen met artsen voor het uitkiezen van de beste ingrediënten. Hierdoor wekt Biafine veel vertrouwen op bij artsen, apothekers en consumenten.

Producten van Biafine kunnen worden gebruikt voor alle huidtypes, zelfs de gevoelige huid. Hiervoor zijn producten ontwikkeld voor verschillende huidtypes, zoals de droge en gecombineerde gevoelige huidtype.

Bovendien zijn de producten geformuleerd op een wijze die het risico op allergische reacties minimaliseert.

Mocht jij eens in Frankrijk zijn, loop dan dus zeker even langs een apotheek om Biafine mee te nemen.

Kun je Biafine gebruiken voor acne?

De Biafine producten zijn waarschijnlijk niet ontwikkeld om acne te verzorgen. Wel geven mensen met acne aan de officiele Biafine te hebben aangebracht op hun huid en daar goede ervaringen mee te hebben gehad.

Ook kunnen anderen Biafine producten mogelijk wel degelijk geschikt zijn om acne te beheersen. Verschillende Biafine producten kunnen namelijk de huid herstellen, de droge huid met schilfers hydrateren en wonden verzorgen.

Je begrijpt wel dat een product voor wonden best zwaar kan zijn voor je huid. Je moet het dus in ieder geval niet dagelijks aanbrengen op de plekken van je acne en puistjes.

Overweeg de Biafine crème in de avond op je gezicht te smeren, na het reinigen van je gezicht. In de nacht kan je huid zich namelijk het beste herstellen en vindt het celvernieuwingproces plaats.

Tevens kun je overwegen tussenpauzes te nemen. Smeer bijvorbeeld 2 of 3 nachten achter elkaar en houd daarna één dag rust. Op deze manier laat je je huid niet teveel wennen aan Biafine.

Ervaringen met het gebruiken van Biafine voor acne

Verwacht geen baby huid te krijgen na het gebruiken van Biafine. Wellicht kan er wel een verbetering plaatsvinden van je acne. Volgens verschillende ervaringen op internet kan acne namelijk verminderen, al na enkele dagen.

Ken jij Monica Geuze? Dan is je vast weleens opgevallen dat zij zo’n mooie, gezonde glow heeft op haar gezicht.

Volgens Monica Geuze is Biafine officieel een crème tegen brandwonden. Zij gebruikt het echter als een dagcrème om een egalere huid te krijgen. Ook geeft ze aan dat Biafine haar heeft geholpen van acne af te komen. Veel meer influencers in Nederland en het buitenland hebben aangegeven de officiële Biafine te gebruiken voor hun gezicht.

Mocht je Biafine willen gebruiken voor acne, dan vind ik dat je hier zelf voldoende onderzoek naar moet doen. Ik raad het je in ieder geval niet aan, omdat mij niet duidelijk is geworden op de officiële Biafine website of het daadwerkelijk geschikt is voor acne. Ook zijn er betere alternatieven.

Het officiële product tegen brandwonden is bijvoorbeeld erg dik en op de officiële website vind ik bij dit product niks terug over een eventuele werking tegen acne.

Geloof niet in beweringen dat Biafine gunstig kan zijn voor alles wat met de huid te maken heeft. Dat kan simpelweg niet kloppen.

Alternatief voor Biafine als je last hebt van acne

Hoewel veel mensen zich positief hebben uitgesproken over het gebruiken van Biafine voor acne, zijn het officiële Biafine product en de andere specifieke Biafine producten waarschijnlijk niet speciaal ontwikkeld om de huid met acne te verzorgen.

Vandaar raad ik je aan zelf onderzoek te doen en contact op te nemen met een arts voordat je Biafine gaat aanbrengen op je puistjes.

Als laatste heb ik een alternatief voor je. Biafine kan namelijk mogelijk wel helpen symptomen van acne te verminderen. Je moet echter rekening houden met onderliggende problemen in je lichaam die een uitbraak kunnen veroorzaken.

Denk aan voedingsmiddelen die hormonale acne veroorzaken en je puistjes steeds terug laten komen.

Via onderstaande knop kun je gratis de echte oplossingen voor acne ontdekken. Doe hier je voordeel mee.

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *