Biergist tegen acne

biergist tegen acne

De laatste tijd verschijnen er steeds meer advertenties van middeltjes en behandelingen die acne kunnen bestrijden. Denk bijvoorbeeld aan reinigers om je gezicht te reinigen en schoonheidsbehandelingen om je puistjes te laten uitknijpen.

Door het grote aantal keuzes is het lastig te weten wat nou wel of niet helpt tegen acne. Goede producten tegen acne zijn er op gericht de talgproductie te verminderen en de huid te voeden.

Een onbekend middel dat kan helpen tegen acne is biergist. In dit artikel vertel ik je alles wat je moet weten over biergist tegen acne. Normaal gesproken wordt biergist gebruikt om bier te maken, maar het zou dus ook kunnen helpen tegen acne en puistjes.

Biergist is niet gemaakt voor de behandeling van acne. Zorg daarom dat je zelf meer onderzoek doet voordat je dit product gaat gebruiken om bijwerkingen te voorkomen. Bekijk mijn e-book “Leven Zonder Acne” om mijn eigen verhaal te lezen.

Helpt biergist tegen acne?

Volgens het internet zijn er verschillende redenen om biergist tegen acne en puistjes te gebruiken. Hieronder zal ik de voordelen van biergist voor je opsommen:

  • Aanmaak van witte bloedcellen stimuleren: Door het stimuleren van de aanmaak van de witte bloedcellen blijft je lichaam gezond. Ook worden de acne veroorzakende bacteriën uit je bloedstroom verwijdert. Hierdoor ontstaat er minder snel een puistje op de huid.
  • Hoeveelheid vitamine B in lichaam verhogen: In biergist zit veel vitamine B3. Deze stof kan helpen bij het aanmaken van ceramiden waardoor de barrière van de huid versterkt. Ook zal je lichaam gehydrateerd blijven en zullen nieuwe gezonde huidcellen worden aangemaakt.
  • Hoeveelheid chromium in lichaam verhogen: Ook zit er chromium in biergist. Dit mineraal heeft een gunstig effect op je bloedsuiker en glucosetolerantie. Door een lagere bloedsuiker zal je minder hoge ontstekingswaarden in je lichaam hebben. Hierdoor kan de acne verminderen.
  • Hoeveelheid selenium in lichaam verhogen: Een andere stof in biergist is selenium. Het effect van deze stof is het aanmaken van eiwitten en antioxidanten die essentieel zijn om gezond te blijven. Je lichaam en cellen worden bijvoorbeeld beschermt voor beschadigingen en vrije radicalen.

Er is een onderzoek gedaan onder acne patiënten. Zij kregen 5 maanden lang biergist toegediend. De resultaten waren zeer positief. Er bleek namelijk dat ongeveer 80% van de onderzoekgroep na 5 maanden significant minder last had van acne of de acne zelfs helemaal verdwenen was. Van de mensen die een placebo kregen, zag slechts 26% een verbetering van hun acne.

Hoe gebruik je biergist tegen acne?

Er zijn meerdere manieren biergist tegen acne te gebruiken. Biergist is namelijk verkrijgbaar in poeder, pil, tablet of vloeibare vorm. Je kunt bijvoorbeeld twee theelepels biergist per dag toevoegen aan je maaltijd of drinken. Het heeft wel een bittere smaak. Daarnaast kun je overwegen biergist in supplement vorm te nemen.

De effecten van biergist zijn vaak pas na een maand te zien. Je lichaam zal namelijk het biergist moeten laten inwerken in je lichaam. Zorg ook dat je op zoek gaat naar andere manieren om acne te behandelen en te voorkomen. Op deze manier voorkom je dat je fouten maakt die ervoor zorgen dat er juist acne ontstaat. Anders is het effect van biergist simpelweg te moeilijk na te gaan.

De nadelen van biergist

Houd er rekening mee dat biergist een aantal bijwerkingen op kan leveren. Denk bijvoorbeeld aan een opgeblazen gevoel, hoofdpijn en gasvorming. Ook kun je allergisch zijn voor biergist of schimmels. De allergische reactie herken je aan uitslag en jeuk. Stop onmiddellijk met het gebruiken van biergist als je merkt dat je er allergisch voor bent. Gebruik je medicijnen of heb je onderliggende aandoeningen? Vraag dan eerst aan de huisarts of biergist wel geschikt voor je is.

Ook denken veel mensen dat zij enkel wat biergist hoeven te gebruiken en vervolgens automatisch van acne verlost raken. Zo simpel is het helaas niet. Om voor een langere tijd van acne af te komen, zal je meer moeten doen. Persoonlijk vind ik biergist een goed natuurlijk alternatief voor medicijnen. Echter, je dient ook de onderliggende oorzaken van acne te behandelen. Hierbij wil ik je graag helpen in mijn e-book. Hieronder kun je hem gratis downloaden!

Gratis e-book over acne en puistjes

GRATIS Gids: De top 10 oplossingen voor puistjes

Ontdek hoe je van puistjes kunt afkomen en het terugkeren van acne kunt stoppen, in hele korte tijd.

Ja, ik wil van mijn puistjes af
Fleur
Ik help mensen puistjes te voorkomen en te verminderen. Na 10 jaar zelf met acne te worstelen heb ik deze website in het leven geroepen. Op Puisten Verwijderen.nl laat ik je zien wat wel, én wat niet werkt. Zo weet jij precies hoe het moet. Ook deel ik regelmatig handige tips en methodes. Bekijk hier mijn revolutionaire methode waarin je stap voor stap gaat ontdekken hoe je acne kunt verminderen in hele korte tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *