Bio oil tegen acne en littekens

Bio Oil tegen acne

Zwangere vrouwen gebruiken vaak Bio Oil om zwangerschapsstriemen te voorkomen en te verminderen. Bio Oil wordt echter voor meer gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan littekens, acnelittekens, rimpels en pigmentvlekken.

In Bio Oil zitten verschillende ingrediënten die mogelijk gunstig kunnen zijn voor de gezondheid van de acne-gevoelige huid. Denk bijvoorbeeld aan vitamines en plantenextracten, zoals: vitamine A en E, calendula, lavendel, rozemarijn en kamille.

Lees verder om meer te ontdekken over het verband tussen Bio Oil, acne en acnelittekens.

Waarom helpt Bio Oil tegen acne en acnelittekens?

Er zijn enkele studies gedaan naar de mogelijke voordelen van Bio Oil voor de huid:

  • Er wordt bijvoorbeeld gedacht dat Bio Oil kan helpen bij nieuwe en oude acnelittekens, omdat er veel vitamine E in zit.
  • Ook zit er bijvoorbeeld vitamine A (retinol) in. Retinol wordt gebruikt tegen acne. Dit helpt bij een betere celvernieuwing en het exfoliëren van de huid.
  • Calendula en kamille kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen die gepaard gaan met acne, waardoor roodheid en de grootte van puistjes verminderen.
  • Rozemarijnolie in Bio Oil kan helpen acne-veroorzakende bacteriën te bestrijden.
  • Bovendien kan Bio Oil de huid hydrateren, zodat de huid minder droog wordt en deze minder talg hoeft aan te maken. Hierdoor verstoppen de poriën minder snel en ontstaan mee-eters minder snel.

Een ander groot voordeel van Bio Oil is dat het niet-comedogeen is. Dit betekent dat je poriën niet zullen verstoppen wanneer het wordt aangebracht op de huid.

Hoe gebruik je Bio Oil voor puistjes?

Smeer Bio Oil niet op opengeknepen puistjes of geïrriteerde littekens.

Maak deppende bewegingen bij het aanbrengen van Bio Oil op de huid. Eventueel kan je de Bio Oil in de nacht laten intrekken voor een mogelijke betere gehydrateerde huid.

Hieronder kun je meer lezen over Bio Oil en het product bestellen.

Bio Oil product tegen acne

Kortom, waarschijnlijk kan Bio Oil een groot verschil maken voor jouw puistjes en acnelittekens.

Test altijd eerst een klein beetje van het product uit op een klein stukje van de huid. Smeer dus eerst wat Bio Oil op een klein puistje. Wacht het effect af voordat je besluit het op de rest van de aangetaste delen te smeren. Ook kan een allergische reactie ontstaan door de vele gebruikte ingrediënten in Bio Oil. Om deze redenen kan het verstandig zijn te praten met een arts of dermatoloog voordat je Bio Oil gaat gebruiken tegen acne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *