Biodermal littekencrème tegen acne littekens

Biodermal littekencrème tegen acne littekens

Biodermal littekencrème: helpt deze crème daadwerkelijk tegen littekens die zijn ontstaan door acne en puistjes? Dit is iets wat veel acne patiënten zich afvragen.

Acne littekens zijn super vervelend. Ze kunnen opvallend zijn en jezelf onzeker laten voelen. Daarnaast wordt vaak beweerd dat de littekens nooit meer zullen verdwijnen.

In dit artikel vertel ik je meer over Biodermal littekencrème tegen acne littekens.

Wat is Biodermal littekencrème?

Zoals de naam al zegt is Biodermal littekencrème een smeerbare crème om littekens te behandelen. Het zou de zichtbaarheid van nieuwe en oudere littekens kunnen verminderen. Ook kan littekenweefsel soepel en zacht worden gehouden. Bovendien zou het helpen de huid gehydrateerd te houden, wat ook gunstig is voor littekens.

Het verminderen van littekens wordt bereikt door het herstellende vermogen van de huid te bevorderen.

Biodermal geeft aan dat hun littekencrème ook geschikt is voor littekens die zijn ontstaan door acne en puistjes.

Je kunt de crème aanbrengen op alle delen van je lichaam waar littekens zitten. Je kunt het dus ook op de acnelittekens in je gezicht aanbrengen.

Hoe gebruik je Biodermal littekencrème bij littekens door acne en puistjes?

Biodermal littekencrème werkt simpel. Je dient de crème echter op de juiste manier te gebruiken om een goed resultaat te zien aan je acnelittekens.

Je moet bijvoorbeeld wachten met smeren tot dat een wondje is geheeld, het wondje geen pijn meer doet en het wondje niet meer van kleur verandert. Als dit niet meer het geval is, kun je beginnen met twee keer per dag de littekencrème te smeren op de acnelittekens. Zorg wel dat het gebied schoon en droog is gemaakt om meer ongemak te voorkomen.

Je kunt ervoor kiezen de littekencrème in te masseren. Dit verbetert de doorbloeding van je huid en versnelt het genezingsproces. Ook kun je ervoor kiezen de littekencrème eerst aan te brengen op een wattenstaafje en deze vervolgens nauwkeurig te deppen op de plekjes van je littekens.

De werking van Biodermal littekencrème op acnelittekens

Er zitten verschillende ingrediënten in de Biodermal pH-neutrale littekencrème die effectief zouden kunnen zijn bij het herstellen en vervagen van acnelittekens. Een voorbeeld is vitamine E. Deze specifieke vitamine zou kunnen helpen om het collageen, elastine en weefselherstel van de huid te bevorderen. Tevens helpt vitamine E bij het bestrijden van vrije radicalen die de acne littekens erger zouden kunnen maken. Bovendien kunnen speciale oliën in Biodermale littekencrème het littekenweefsel soepel en zacht houden.

Of Biodermal littekencrème en littekencrèmes in het algemeen daadwerkelijk effectief zijn bij acnelittekens wordt nog veel over gediscussieerd. Onderzoeken hebben namelijk verschillende resultaten opgeleverd. Dit kan te maken hebben dat producten verschillende werkingen kunnen hebben op de verschillende huidtypes van acne patiënten.

Soms zijn acne patiënten allergisch voor een ingrediënt in Biodermal littekencrème. Dit kan ervoor zorgen dat er huiduitslag ontstaat en het litteken tijdelijk verergert.

De ervaringen van acne patiënten

Op internet zijn verschillende ervaringen te vinden van acne patiënten die de Biodermal littekencrème hebben gebruikt voor hun acnelittekens. Hieronder zal ik de reviews omschrijven. Uiteraard heb ik hun namen en woonplaatsen verborgen voor hun privacy.

  • Een vrouw is zeer te spreken over Biodermal littekencrème. Het is een kleine tube en de crème is niet zichtbaar wanneer het is aangebracht op een litteken. Volgens haar genezen wondjes en littekens door acne veel sneller en kan ze weer genieten van een stralende huid. Ze heeft geen negatieve ervaringen met dit product.
  • Een andere acne patiënt met acnelittekens op de wangen en de rug is ook erg blij met Biodermal littekencrème. Na ongeveer vier weken smeren was er al verschil te zien. “Wel is het een vrij duur product als je veel littekens hebt.”
  • Een man in de twintig geeft aan dat zijn littekens van puistjes na een maand zijn verminderd. De crème trekt goed in het litteken. Wel geeft hij aan dat je moet oppassen dat er niet teveel uit de tube komt, omdat dit erg snel gebeurt en verspilling is.
  • Volgens deze acne patiënt zouden kleinere acnevlekjes al binnen een week kunnen vervagen. Ook komt er geen vieze geur van deze crème af in tegenstelling tot veel andere littekencrèmes.
  • Een vrouw geeft aan dat littekens niet direct minder zichtbaar worden. Wel gebruikt ze het nu een tijdje en ze merkt dat wanneer ze de crème een aantal dagen niet gebruikt, de littekens wel degelijker zichtbaarder worden.
  • Als laatste geeft een acne patiënt aan dat hij of zij het ook niet kon laten van de puistjes af te blijven. De patiënt heeft reeds andere producten gebruikt, maar Biodermal geeft het beste effect. De littekens en donkere vlekjes herstelden vele malen sneller. Extra voordeel is dat je lang met de crème kunt doen.

Biodermal littekencrème, proberen of onzin product?

Aangezien de Biodermal littekencrème goede ingrediënten bevat en er veel goede reviews te vinden zijn, vind ik het product het proberen waard. Verwacht echter geen wonderen in korte tijd.

Hoewel experts nog moeten ondervinden of vitamine E en andere ingrediënten daadwerkelijk littekens kunnen vervagen, raad ik het product wel aan als je last hebt van acne en kleine littekens. In het geval van diepe littekens gaat deze crème geen groot effect hebben. De huid kan namelijk niet worden opgevuld met een crème. Het smeren van Biodermal littekencrème is in ieder geval beter dan geen actie ondernemen en toekijken.

De crème is dermatologisch getest. Je kunt er dus vanuit gaan dat het veilig is om te gebruiken.

Hieronder kun je de Biodermal littekencrème kopen bij Bol.com. Dit is de site met de beste prijs die ik kon vinden en je kunt er meer reviews en ervaringen lezen van acne patiënten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *