Blarenpleister op puist plakken

blarenpleister op puist

Zowel jongeren als ouderen kunnen kampen met puistjes over hun hele lichaam.

Volgens veel artikelen op het internet zouden onzuiverheden op de huid goedkoop kunnen worden bestreden. Simpelweg ga je een blarenpleister op een puist plakken.

Als je een puist ontdekt en binnenkort een belangrijke afspraak hebt, wil je natuurlijk weer snel een mooie egale huid krijgen.

Helaas bestaat er geen wondermiddel waarmee je puistjes direct en voorgoed de baas kunt worden. Wel kun je op verschillende manieren een puistje aanpakken.

Een blarenpleister heeft bijna iedereen wel in huis. Maar werkt het aanbrengen van een blarenpleister op een puist écht? Ik vertel het je op deze pagina!

Waarom een blarenpleister op een puistje plakken?

Na het ontdekken van een nieuwe mee-eter kan het verleidelijk zijn er aan te zitten. Je kunt echter beter geen puistjes verwijderen door ze uit te knijpen. Anders zal het alleen maar langer duren voordat onzuiverheden wegtrekken. Daarnaast kan er een lelijk putje of deukje in de huid ontstaan.

Er worden wel eens huis, tuin en keuken middeltjes aangebracht op een puist. Denk bijvoorbeeld aan tandpasta en blarenpleisters. Het fijne hiervan is dat je heel goedkoop puistjes kunt bestrijden.

Het doel van een blarenpleister is een blaar herstellen en vocht weghalen.

Volgens het internet zou het stofje in een blarenpleister ook goed kunnen helpen tegen puistjes. Er kunnen namelijk bacteriën worden verwijdert en nieuwe ontstekingen worden voorkomen.

Sommigen brengen een blarenpleister op een puist met witte kop maar ook op een open puist. Zij geven aan dat het dan wel belangrijk is dat de blarenpleister hydrocolloïde bevat. Dit stofje zorgt ervoor dat etter, vocht en bacteriën absorbeert.

Zoals de naam al aangeeft is een blarenpleister bedoelt voor blaren, en dus niet voor puistjes of acne. Mijn tip is dan ook om het niet te doen en zelf je onderzoek te doen. Lees meer over mijn eigen methode tegen acne in “Leven Zonder Acne“.

Blarenpleister op puist aanbrengen

Voordat je dit gaat doen, moet je eerst zelf onderzoek doen.

Een blarenpleister op een puist aanbrengen werkt eigenlijk simpel.

Als eerste dien je de huid en de puist te reinigen. Daarna knip je een stukje uit de blarenpleister. Zorg dat de puist volledig wordt afgesloten.

Breng de pleister aan voordat je gaat slapen en laat deze gedurende de nacht intrekken. De volgende dag haal je rustig de pleister van de puist af. Als het goed is zal het puistje nu minder zichtbaar moeten zijn of zelfs helemaal verdwenen moeten zijn. Dankzij de blarenpleister komt er geen korstje op de puist en absorbeert het vocht.

Het voordeel van een blarenpleister gebruiken is dat je een puist niet per ongeluk kunt aanraken en er geen nieuw vuil op terecht kan komen.

Je kunt dus op de volgende manier een blarenpleister op een puist aanbrengen:

  1. Maak een blarenpleister wat kleiner om hem goed aan te laten sluiten op je puistje.
  2. Verschoon je huid met water en een antibacteriële zeep.
  3. Breng de pleister aan voordat je gaat slapen.
  4. Word mogelijk wakker met een kleiner puistje.

Blarenpleister als alternatief

Blarenpleisters kun je zien als alternatief voor zogeheten acne patches of acne pleisters.

Dit zijn speciale pleisters voor acne die hetzelfde stofje als blarenpleisters bevatten, namelijk: hydrocolloïde.

Deze pleisters (bol.com) kun je aanbrengen op een puistje om een beschermlaagje voor bacteriën te creëren. Volgens fabrikanten van de producten zou je na 1 dag al verschil kunnen zien.

In principe kun je dus zowel een blarenpleister als acne patch gebruiken tegen je puistje. Het lijkt me persoonlijk beter om een officiële acne patch te kopen, omdat deze speciaal gemaakt zijn voor een acne gevoelige huid, in plaats van een huid met blaren.

Pleister op puist ervaringen

Er zijn op internet verschillende reviews en ervaringen te lezen omtrent blarenpleister en acne patches.

blarenpleister op puist review

De meeste reviews die ik lees op Amazon, Bol.com en andere webshops zijn positief. Volgens de patiënten werken de pleisters zeer goed, aangezien puistjes al na 1 nacht bijna niet meer zichtbaar zijn.

Je ziet op de afbeelding hiernaast een voor en na ervaring met een acne pleister.

Hieronder zie je een YouTube video over acne pleisters. Mascha van Beautygloss maakte zelf een low budget acne patch om de smurrie uit een puist te trekken en deelt haar ervaringen.

Blarenpleister of acne patches kopen

Als je besluit een blarenpleister of acne patch op een puist aan te brengen, dan kun je deze gewoon kopen bij de Etos of Bol.com.

De acne patches van Bol.com zouden puistjes en littekens binnen enkele uren al minder zichtbaar maken. Je kunt deze transparante pleisters zelfs dragen onder jouw make-up.

Het voordeel is dat uitdroging wordt voorkomen en het de omliggende huid strak en gezond houdt.

Aangezien de pleisters voor elke huidtype geschikt zijn en puistjes sneller kunnen genezen, raad ik je aan acne patches te kopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *